Viki kan vara namnet på Nokias virtuella assistent

I helgen bevittnade vi det finska företaget Nokias återfödelse med tillkännagivandet av sin nya smartphone Nokia 6, men allt tycks tyda på att överraskningarna inte kommer att ta slut här.

Som rapporterats av GSMArena, Nokia skulle ha registrerat varumärket “Viki” i Europeiska unionen, vars beskrivning bifogad posten ger oss att förstå att det skulle vara en digitalt igenkänningssystem baserat på flera källor, en virtuell assistent.

Detta var en del av vad beskrivningen sa:

Programvara för att skapa och övervaka digitala webb- och mobila assistenter. Arbeta med kunskap och kombination av alla datakällor i ett enda gränssnitt som är röstbaserat.

Med det som har förklarats ovan är det mer än klart att det skulle vara en virtuell assistent för att kunna tävla med de berömda Siri, Google Assistant, Cortana och Alexa.

Nu är det bara att vänta för att se om Viki kommer att hitta den i den tillkännagivna Nokia 6 eller om den kommer att installeras i framtida enheter från denna kinesisk-finska tillverkare. För närvarande är det all information som hanteras.

Med information från GSMArena

Relaterade artiklar

Back to top button