Videosamtalsattacker och hur man undviker dem –

De vanligaste attackerna mot programvara för videosamtal

Hur vi pratar när vi gör det videosamtal vi kan drabbas av en mängd olika säkerhetsattacker. De kan stjäla vår data och personlig information, attackera enheter, avlyssna konversationer … Kort sagt, de kan äventyra vår integritet och säkerhet.

Det finns många typer av attacker på nätverket, samt olika metoder som vi kan ta hänsyn till för att skydda oss själva. Därför är det viktigt att alltid veta vilka hoten är för att kunna försvara sig på ett adekvat sätt.

Bombardemang

En av huvudattackerna är vad som kallas bombning… Den består i att ett oönskat intrång sker i samtalet, som regel när en grupp deltagare är närvarande. Användaren som får åtkomst ska inte göra detta och kan avbryta kommunikationen, skicka skräppost och i slutändan ändra konversationen.

Detta har påverkat många videosamtalsplattformar. De försöker dra fördel av sårbarheter och går in på detta sätt. Ett exempel är Zoom boming, en attack av den här typen som påverkar den populära Zoom-plattformen.

Skadliga länkar

Skadliga länkar dyker ofta upp i chattrum under videosamtal. Dom är anslutningar som når utsatta webbplatser som kan distribuera skadlig programvara eller stjäla information.

Det här problemet kan påverka alla typer av tjänster som har ett chattrum där användare kan skicka text. Det finns också i applikationer för snabbmeddelanden.

Stulna möteslänkar

Många plattformar av den här typen har länkar som de skickar till användare för att gå med i mötet. På så sätt säkerställs att endast de med en inbjudan kommer att kunna logga in och chatta.

Det kan dock hända att dessa länkar för åtkomst stulen. Antingen för att de är exponerade på Internet och kan komma åt dem, eller för att de utför någon typ av attack och görs på den inbjudan.

Att stjäla administratörsrättigheter

Ett liknande problem är stjäl administratörsrättigheter … I ett videokonferensmöte finns det oftast en användare som styr vem som går in eller ut, som ändrar olika parametrar som namn osv.

Administratörsstöld kan vara allvarlig om vi är i ett möte med många användare och där till exempel viktiga affärsfrågor kan diskuteras. En angripare kan bestämma vem som kommer in samt kontrollera alla aspekter av den konversationen.

Falska program

Den klassiska metoden är att hitta program som har modifierats av uppsåt och därför är falska. De har helt enkelt ett uppdrag – att installera skadliga tillägg, adware i vårt system och inaktivera datorn.

Även ett sådant falskt program skulle kunna stjäla användare information och lösenord … Ett allvarligt problem som kan avslöja offrets integritet, förutom att påverka videosamtalet.

Nätfiskeattacker

Nätfiskeattacker är också mycket vanliga. I det här fallet får vi mejl eller meddelanden om att något är fel med kontot vi använder för videosamtal. De säger till oss att vi måste uppdatera lösenordet eller göra ändringar.

Problemet är att det faktiskt skickades till oss av en angripare. Han försöker implementera en strategi för att vinna offrets förtroende och för att få honom fast för att stjäla autentiseringsuppgifter och kontokoder och därmed kunna kontrollera videosamtalet.

Hur man undviker säkerhetsproblem med videosamtal

Vi har sett några av de viktigaste attackerna som vi kan utsättas för när vi ringer ett videosamtal och använder den här typen av applikationer. Vi ska nu visa dig några viktiga tips om hur du undviker misstag och problem som påverkar säkerheten.

Ladda alltid ner från pålitliga källor

En av grunderna för fullständiga säkerhetsvideosamtal är att alltid ladda ner från pålitliga källor … Detta innebär att du går till den officiella mjukvarusidan eller använder de officiella butikerna. Det är sant att vi ibland kan stöta på webbplatser från tredje part som erbjuder liknande program, men de är inte alltid tillförlitliga.

Uppdatera appen

Det är också mycket viktigt att ansökan är korrekt uppdatering … Sårbarheter kan uppstå som utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Tack vare patchar och uppdateringar kan vi undvika problem. Detta bör även gälla själva systemet och vilken enhet vi än använder.

Använd starka lösenord

Naturligtvis kan du inte missa råden om hur du använder nycklar som är starka … Det är viktigt att de är slumpmässiga, har bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Det måste vara unikt att undvika en dominoeffekt i händelse av att en annan tjänst läcker.

Ställ in säkerhetsaspekter av en konversation

När vi skapar en grupp för videosamtal med andra användare tillåter program oss vanligtvis att konfigurera vissa aspekter relaterade till säkerhet och integritet … Vi måste alltid ha detta i åtanke och göra samtal så säkra som möjligt.

Därför kan vi, genom att följa dessa tips, ringa videosamtal i full säkerhet. Undvik alltid problem som kan äventyra vår data, men även prestanda. Att säkerställa adekvat signalkvalitet är också en prioritet.

Relaterade artiklar

Back to top button