videoredigerare för nybörjare och professionella användare –

Vi berättar allt detta eftersom vi kan säga att videoredigering nu är tillgänglig för nästan alla användare. Det är detta som i de flesta fall täcker båda huvuduppgifterna med dessa multimediainnehåll såväl som mer avancerade. Faktum är att för närvarande, om vi behöver det, kan vi ha flera lösningar för allt detta som kommer att vara till stor hjälp.

Naturligtvis är videoredigering inte en lätt uppgift för många användare som inte är alltför erfarna i dessa frågor. Men vi måste också erkänna att vi idag kommer att kunna använda vissa lösningar fokuserade på allt detta, men samtidigt kan de göra vårt liv mycket lättare, som i det fall vi kommer att prata om. Faktum är att videoredigeringen vi pratar om blir en allt vanligare uppgift på vår PC.

Detta gäller särskilt om vi älskar att göra dessa uppgifter … Därefter, för nästan obligatoriska redigeringsuppgifter, finns det specialiserade verktyg i allt detta som hjälper oss mycket. Det här är fallet med Lightworks, ett program inom just den här sektorn som vi kommer att prata om mer i detalj.

Fördelar med Lightworks Video Editor på PC

Först och främst att ge dig aning Från det vi har här kommer vi att berätta att vi kommer att hantera programvara som har använts av oss i över 25 år. Detta gör att utvecklarna har samlat på sig mycket erfarenhet för att erbjuda sina kunder det de behöver i varje fall. Faktum är att det är en videoredigerare som för många är ett av de bästa alternativen vi hittar i denna sektor.

En av hemligheterna bakom hans framgång är att han anpassar sig både till behoven hos dem som påbörjar den här typen av behandling och till andra. professionell … För att ge oss en idé är detta en show som har använts i filmer som The Wolf of Wall Street, Pulp Fiction, The Heat, etc. funktioner som täcker allt vi behöver här.

Så just den här applikationen försöker göra vårt arbete mycket lättare med multimedia innehåll. De kan användas både i stora professionella projekt och i sociala nätverk för vanliga användare.

Användargränssnitt som passar alla

Så fort programmet startar kan vi börja arbeta med ett nytt projekt eller fortsätta ett av de senaste. Om vi ​​bestämmer oss för att skapa en ny är det första vi gör att ge den ett namn och, om vi vill, lägga till dess metadata.

Naturligtvis rekommenderas detta innan vi kan dra full nytta av detta. lösning att vi har en grundläggande kunskap om videoredigering. Tja mestadels användare gränssnitt i programmet hittar vi centralpanelen där vi placerar klippen och andra element som vi ska arbeta med. På så sätt kan vi hålla dem alla inom synhåll för att interagera med dem när som helst.

Det är värt att nämna här att nedladdningen av detta innehåll som vi kommer att arbeta med kan göras med dra och släpp-funktion direkt. I sin tur ser vi på vänster sida av huvudfönstret en panel med olika rullgardinskategorier för att kunna filtrera visa uppladdat innehåll beroende på dess typ. Detta kommer att vara till stor hjälp vid djupgående arbete som involverar flera delar som ska behandlas.

Första stegen för att redigera video med Lightworks

Tänk på att detta är ett program som erbjuder oss import- och exportfunktioner för projekt och bred kompatibilitet med de mest populära formaten. Med allt detta, och många användare, är det första de kanske letar efter för att börja redigera sina videor den vanliga tidslinjen för dessa program … Nåväl, när vi har laddat innehållet eller klippen vi ska arbeta med, går vi till fliken Redigera.

Här kommer vi att se det laddade innehållet, den tidigare nämnda tidslinjen vi pratar om och ett förhandsgranskningsfönster. Som standard har vi en videokanal plus flera ljudkanaler. För att placera förladdade klipp, dra och släpp dem helt enkelt på sin plats på tidslinjen längst ner i fönstret.

Det är dit vi verkligen behöver ta med oss kreativitet för att kunna göra önskad redigering. Dessutom kan vi bearbeta varje nedladdat innehåll helt enkelt genom att klicka på var och en av dem individuellt med en extra musknapp. Samtidigt är det också viktigt att veta att vi längst upp i huvudfönstret hittar ytterligare en flik att lägga till digitala effekter och en för bearbetning av ljudspår.

Hur man laddar ner Lightworks och kommer igång

Vi måste komma ihåg att denna kraftfulla videoredigerare det är inte en gratis lösning, så vi måste betala för att dra nytta av dess fördelar. Det är sant att vi har en fullt fungerande testversion, så vi kan testa vad den erbjuder oss i första hand. För att ladda ner kan vi göra det från den här länken.

Där kan vi köpa programlicens Gäller i en månad för 23,99 euro, i ett år för 161,99 euro eller för alltid för 405,59 euro.

Andra alternativ till videoredigering

Avidemux

Detta är ett annat intressant videoredigeringserbjudande, gjort för enkla uppgifter som klippning, filtrering eller kodning. Därför är den mer än lämplig för nybörjare som inte behöver en massa funktioner. Den är också kompatibel med ett stort antal format av denna typ som AVI, MPEG, MP4 eller ASF med ett stort antal codecs. Detta program kan laddas ner härifrån.

Shotcut

Vi kan också dra nytta av denna andra videoredigeringslösning med kompatibilitet med de mest populära video- och ljudformaten. Vi kan använda alla typer av klipp för att mixa eller matcha, justera både upplösningen och bildhastigheten. Om du vill ta en titt på detta intressanta förslag kan du göra det från den här länken.

mixer

Här finner vi kraftfulla videoredigerare med alla sorters instrument och många kanaler. Vi använder dem för att lägga till videoklipp, bilder, ljud, effekter etc. Samtidigt tillåter det oss se och kontrollera uppspelningshastigheten tills projektet är klart. Du kan prova vad vi än säger härifrån.

Relaterade artiklar

Back to top button