Video med kvalitetstester av Samsung Galaxy Z Fold 4

På fredagen laddade den globala nyhetssajten Samsung upp en video Om monteringsprocessen och kvalitetstester av Samsungs hopfällbara smartphones pratar vi om Galaxy Z Fold 4. Videon är kort, varar i nästan två minuter, men den sammanfattar temat väl.

Videon i allmänhet visar inte hela monteringsdelen eller tillverkningen av gångjärnet. Den presenterar bara en del av den bakre monteringen och sedan kompletteras den med kvalitetstester vad gäller böjning, känslighet för S Pen, tester när den är upphöjd i vattnet, trådlösa laddningstester, bland annat.

En detaljerad titt på varje sekund av videoprocessen

Videon visar en del av monteringsprocessen för Galaxy Z Fold 4. Under de första sekunderna kan du faktiskt se att telefonens gångjärn redan är installerat.

Bara i nionde sekunden ses baksidan av utrustningen, med dess kamerahus, där den senare sätts ihop med höljet som skyddar den, sedan tas den av robotarna för att ta dem till en ny arbetsstation.

Från den andra 16 observeras att Galaxy Z Fold 4 är öppen med skärmen uppåt, den tas av en arm som för den åt vänster, ett område där en sensor (uppenbarligen laser) observeras, som skannar området motsvarande kamerahuset.

Mellan sekunder 18-20 ändras scenen för att ta honom till en ny enhet som utför den nödvändiga kompressionen för att täta hela utrustningens bakre hölje.

Från 21:a sekunden observeras Galaxy Z Fold 4 öppen med skärmen vänd uppåt, från och med nu tester av närhetssensorer, pekkapaciteten för utrustningen som använder S Pen (se gröna linjer i video).

Videon nedan visar att man kör ett test av förmågan hos datorns trådlösa nätverksöverföring och mottagning. Däremot ser du inte vilka parametrar som mäts.

Sedan dyker Galaxy Z Flip 4 upp på scenen och går in i kameraverifieringsområdet, där funktionerna i form av bland annat upplösning, autofokus, zoom verifieras.

Mellan sekunder 45 och 54 observeras att de gör det med Galaxy Z Fold 4 trådlös laddningstest. Den första figuren visar induktorspolen på analysbordet, och den andra figuren visar den trådlösa laddningsprocenten för utrustningen (73%).

Fortsätt med utrustningens gångjärnsböjningsanalys (55 till 60 sekunder). Tanken är att verifiera korrekt stängning av utrustningen, inte att genomföra ett hållbarhetstest genom att öppna och stänga utrustningen, vilket kommer att framgå senare.

Videon fortsätter och titeln vattenmotstånd, men innan du placerar utrustningen observeras inget kvarvarande vatten, från Galaxy Z Fold 4 som tidigare fanns i kontrollen. Därför tror vi att det är en vakuumkammare som studerar permeabiliteten i utrustningens leder.

Nu är det turen till lagets inledande och avslutande kvalitetstest. Det kan ses att det finns en arbetsbänk med flera Z Fold 4-enheter i serie och parallellt, där en robotarm fortsätter med den kontinuerliga öppnings- och stängningskontrollen. Enligt Samsung klarar de två hopfällbara teamen 3 till 4 års konstant gångjärnsarbete utan att misslyckas..

När du stänger videon, verifieras det korrekta beteendet hos utrustningens fysiska knappar, och sedan testet som verifierar resistansen hos utrustningen som ska katalogiseras med IPX8-resistans utförs. Kom ihåg att den första siffran anger graden av motståndskraft mot exponering för damm; den andra siffran (8) motsvarar skydd mot inträngning av vätskor. Nivå 8 säkerställer att utrustningen kan sänkas ner helt i färskt vatten utan fel i minst 30 minuter; den måste också tåla en trycksatt vattenstråle.

Det ser ut som att vi kommer att behöva vänta ett tag för att ta reda på hur den vikbara skärmen och gångjärnen är gjorda.

Vad tycker du om kvalitetstesterna av Galaxy Z Fold 4?

Relaterade artiklar

Back to top button