Vi såg Sonys 51 200 ISO smartphone med dubbla kamera och upplevde utvecklingen av Xperia XZ2 från första hand! (Foto och video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Vi såg Sonys 51 200 ISO smartphone med dubbla kamera och upplevde utvecklingen av Xperia XZ2 från första hand! (Foto och video)

Efter Xperia XZ2 hands-on som vi föreslog igår, fördjupade vi idag vår kunskap ytterligare med den nya Sony-smarttelefonen, tack vare en teknisk demo av företaget, som illustrerade några av de viktigaste stegen framåt som denna modell tagit.

Först av allt spela in video i HDR, som erbjuder en rendering som ser riktigt imponerande ut. Farväl till brända eller för mörka områden, och även i svaga ljusförhållanden finns en mycket mer levande hantering av ljus och färger. Detta är möjligt eftersom kameran samtidigt fångar tre scener: en överexponerad och en underexponerad, utöver den “normala”, och slår samman dem i realtid. Detta är möjligt tack vare framstegen med Snapdragon 845:s Image Signa Processor (ISP), eftersom sensorn har förblivit densamma som Xperia XZ, som inte kan göra denna bearbetning. De framerate av videorna inspelade i HDR är fortfarande sämre än de vanliga, just på grund av en fråga om datorkraft, samtidigt som storleken i genomsnitt är högre.

Det bör inte finnas någon längdbegränsning på videor gjorda i HDR, vars utdata är in MP4 med codec H.265.

Ett annat steg framåt är visa, som konverterar SDR-innehåll till HDR på ett naturligt men ändå märkbart sätt. Även på framsidan audio det finns steg framåt, med en större baskropp och mer kraftfulla toppar, med ett känsligt resultat, som vi är glada över att ha kunnat höra.

Mycket nyfiken är Dynamic Vibration System som använder ljudsystemet Android 8.0 för att omvandla ljudvågor som produceras av videor, musik eller videospel till en vibration som gör innehållet du tittar på eller lyssnar på mer “levande”.

Vid sidan av demot såg vi även en prototyp med dubbla kameror enligt Sony, som som vi redan har rapporterat är kapabel att höja ISO upp till nivåer otänkbara för en smartphone, med uppenbart imponerande resultat, åtminstone vid första anblicken. Detta är en långt ifrån färdig teknik, för vilken det inte finns något lanseringsdatum, inte ens i stort sett.

Vi försökte spela in några videor för att illustrera vad som har sagts hittills, men tänk på att liveframträdandet är betydligt högre än vad du kan uppfatta av följande innehåll. Du får ta vårt ord för det, men vi kommer att prata om det ändå och vi kommer att fördjupa ämnet i recensionen.

Följer ett nytt galleri med nya bilder av Xperia XZ2 och även av Xperia XZ2 Compact.

Relaterade artiklar

Back to top button