Verizon Cloud-lagring utökas med ett nytt obegränsat erbjudande på $20 –

Efter ungefär ett decennium av värd för molnlagring för sina användare, har Verizon nu en ny, obegränsad prenumerationstjänst för lagring för Verizon-kunder på iOS, Android, Mac och Windows.

Även om Verizon Cloud inte är nytt, kommer kunder nu att kunna köpa obegränsat lagringsutrymme genom den nya Verizon Cloud Unlimited-planen. Tjänsten kommer att vara tillgänglig för $20 per månad, med Verizon som erbjuder en free månad för användare att prova tjänsten.

Tjänsten kommer även att finnas tillgänglig på iOS och Android, samt macOS och Windows-datorer. Upp till fem användare och ett obegränsat antal enheter kan också komma åt samma lagringsplan. Verizon Cloud-appen kommer att tillåta användare att hantera sina filer över enheter och ställa in privata, lösenordsskyddade mappar för att lagra känsligt innehåll.

I det finstilta avslöjar Verizon att det kommer att finnas en filstorleksgräns på 10 gigabyte, vilket innebär att vissa videofiler sannolikt kommer att vara för stora för att lagras på Verizon Cloud. De noterar också att användare inte kan använda tjänsten för att säkerhetskopiera operativsystem, inställningar, appar, e-postmeddelanden, externa enheter eller ovanliga filtyper.

Verizon noterar att kunder som har free 25 GB, 5 GB eller 2 GB Verizon Cloud-konton förlorar åtkomst till dessa konton i maj. Kunder måste antingen köpa ett betalabonnemang eller överföra sina filer till en annan plats för lagring.

Om användare vill fortsätta använda Verizon Cloud men inte är redo att betala $20 i månaden, erbjuder Verizon en 2-terabyte-tjänst för $15 per månad, eller en 600-gigabyte-nivå för $6 i månaden.

Den månatliga prislappen på $20 kan ses som ganska brant. Apples lagringslösning, iCloud, erbjuder lagringsplaner på 2 terabyte för $10 per månad, med användare som kan säkerhetskopiera filer från sin Mac, iPhone, iPad, Windows PC eller via iCloud.com. Dessutom erbjuder iCloud en mycket högre individuell filstorleksgräns på 50 gigabyte och ställer inga krav på vilka filer du kan lagra.

Apple erbjuder också iCloud som en del av Apple One-paketet, vilket gör det möjligt för användare att spara på enskilda tjänster genom att paketera dem under ett enda abonnemang.

DropBox, en annan populär molnlagringstjänst, ligger under Verizon och iCloud när det gäller prissättning, med en lagringsplan på 3 terabyte som kostar $20 i månaden. Användare kan dock lagra och skicka enskilda filer upp till 100 gigabyte.

Relaterade artiklar

Back to top button