vem har bättre zoom –

Det räcker inte med att ha många sensorer och fotografera bröst med megapixlar. Nu måste vi demonstrera detta på papper och se om båda sensorerna har verkliga fördelar och den utlovade kvaliteten är på nivå. Huawei P40 Pro + förblir i framkanten av mobilfotografering med nya rivaler som Galaxy S21 Ultra som kommer och kräver sin plats. Uppmärksamma vikten som tillverkare lägger på skalbarhet Vi ville göra en jämförelse mellan de två top-of-the-range Samsung och Huawei.

Möjligheten att använda skalning är något som vanligtvis görs regelbundet, och det låter dig fånga objekt som vanligtvis är för långt borta för att kunna utvärderas. Det används också i många fotografiska tekniker som en stil i sig. Men, innebörden av dess användning går förlorad om kvaliteten inte är den minsta acceptabla … Det är meningslöst att föra den eller den scenen så nära som möjligt om det blir svårt att tolka resultatet. För att se vad dessa två bestar är kapabla till, gick José Morales, mer känd som @geekdeglasses, och ledaren för vår officiella YouTube-kanal, ut på gatorna med två terminaler för att testa deras skalbarhet.

Innan du tittar på fotojämförelsen är det bekvämt att ta en titt på utrustningen på båda terminalerna för att få ett perspektiv baserat på resultaten som vi får se senare.

Galaxy s21 ultra

Fyra bakre kameror

 • Huvudsensor: 108 megapixlar, f / 1,8, 24 mm, OIS, 1 / 1,33 ″
 • Vidvinkel: 12 megapixlar, f / 2,2
 • Teleobjektiv: 10MP f/2.4, 70mm, 3x zoom, OIS
 • Teleobjektiv: 10 megapixlar, f / 4,9, 240 mm, 10x zoom
 • Främre kamera 40 MP, f / 2.2

Huawei P40 Pro +

Fem bakre kameror

 • Huvudsensor: 50 megapixlar, f / 1,9, 23 mm, OIS, 1 / 1,28 ″
 • Vidvinkel: 40 megapixlar, f / 1,8, 18 mm
 • Teleobjektiv: 8 megapixlar, f / 4,4, 240 mm, 10x zoom, OIS
 • Telefoto 2: 8 megapixlar, f / 2,4, 80 mm, 3x zoom, OIS
 • 3D ToF-sensor, PDAF
 • Främre kamera: 32 MP f / 2,2, 26 mm + IR ToF 3D

Samsung Galaxy S21 Ultra vs Huawei P40 Pro + skalningsjämförelse

I jämförelse kommer vi att se de olika omständigheterna under vilka skalbarheten hos båda lagen kommer att testas. Det ska bli intressant att se hur alla tolkar scenen på sitt eget sätt. De är alla gjorda med bra belysning så att låt sensorn arbeta under gynnsamma förhållanden att uppskatta de mest avlägsna detaljerna. Under hela jämförelsen kommer Huawei P40 Pro +-bilder att finnas till vänster eller överst, och S21 ultra-bilder kommer att vara till höger eller under bilderna. Dessutom kan du se alla bilder i en större storlek genom att trycka på var och en av dem.

Samsung Galaxy S21 UltraHuawei P40 Pro +

Mer om Galaxy och överraskning

Det finns flera höjdpunkter i dessa bilder. Den första görs med 3x förstoring, där det kan ses att tolkningen av himlen är densamma i båda terminalerna. S21 Ultra uppvisar dock en högre detaljnivå som märks i tegel eller klocktorn. Detta är också synligt vid nästa 5x förstoring. Men vid 10x förstoring finns det en överraskning: P40 Pro + försöker fånga ljus inifrån klocktornet, vilket resulterar i viss överexponering som ett resultat, men låter dig se det inre gallret som är gömt i S21 Ultra när vi behöll dess tidigare tolkning oförändrad.

Lång zoom där alla tvekar

I den första bilden med 10x förstoring ger P40 Pro + nu något mörkare resultat än sin rival, i motsats till vad man tidigare sett. Men efter att ha nått 30 förstoringar börjar resultaten inte fungera i båda terminalerna. resultat detaljmässigt lite högre på S21 Ultra … På den här skalningsnivån finns det dock andra faktorer att ta hänsyn till, såsom användarens puls, utöver det uppenbara att definitionen kommer att sjunka mycket.

Snälla berätta tiden?

Det finns inget bättre än att peka på avlägsna timmar för att ta reda på hur långt kan nå en zoom som har kraft. I det här fallet hittar vi väldigt olika tolkningar i båda terminalerna. 5x-bilden av P40 Pro + erbjuder en mer surrealistisk himmelsfärg, men med mer information överst. Men realismens sida är återigen på sidan av S21 Ultra. På 10x-bilden ser vi en något mörkare tolkning av klockan på Huawei-terminalen. Vid 30 förstoringar är det S21 Ultra som erbjuder mindre detaljer, men båda gör att vi utan problem kan kontrollera om aperitiftiden närmar sig.

Maximal zoom 100x, är det värt det?

Det här exemplet visar att bara ett specifikt skott kan vara värt det, men det kommer inte att vara något som användaren använder löpande som skott för att hålla vid liv. Vi ser att Huawei P40 Pro + erbjuder en mycket dålig trycknivå. S21 Ultra har lite mer definition, men skärpan på båda är verkligen hemsk.

Detalj eller realism vid maximal förstoring

I den här sista bilden kan vi se hur Huawei P40 Pro + ser bättre ut vid tre förstoringar och med en bättre detaljnivå. Men efter att ha nått fem förstoringar, även om detaljerna stannar mellan de två, visar Samsung mer realistiska resultat. Med en ökning på 10 är detta Huawei, som återkommer för att erbjuda en mörkare ton. Men i 30x-ramen finns det helt andra tolkningar av himlen eller färgen på skölden. I det här fallet kommer många av dessa resultat att bli bättre eller sämre beroende på användarens smak, men skärmdetaljerna är större i Huawei-terminalen.

Vilken slutsats drar vi?

Poängen är att vi är i början av att zooma in på mobiltelefoner. Detta är något som kommer att förbättras med tiden och som vi redan har utvärderat med hjälp av vissa kriterier vid minimal förstoring. Men siffror som 100X är bara siffror. De erbjuder inte acceptabel kvalitetsresultat, Fördelen med professionella kameror framför mobiltelefoner.

Det här är en kamp som utan tvekan kommer att bli jämställd, men nu är det inte dags. Av den anledningen har till exempel Apple inte integrerat sådana fruktansvärda skalningsalternativ om det kommer att göra bilder tagna med iPhone av låg kvalitet eller inte särskilt skarpa, trots att man vet att detta är något som användaren kan förstå.