Varning: En ny sårbarhet i Google Chrome har upptäckts

En ny sårbarhet i Google Chrome har upptäckts och användare av den populära webbläsaren måste uppdatera sina webbläsare så snart som möjligt för att undvika negativa effekter.

Google Chromes sårbarhet och lösning

Om du använder webbläsaren Google Chrome är det dags att söka efter säkerhetsuppdateringar. Google har släppt en ny uppdatering för att åtgärda en allvarlig sårbarhet som för närvarande används aktivt i pågående cyberattacker. Företaget råder alla användare av Chrome att uppdatera så snart som möjligt.

Krombaserade webbläsare som Opera, Brave och Microsoft Edge använder en grupp sårbara backend-bibliotek som kallas Mojo. Den höga allvarlighetssårbarheten med noll dagar har fått namnet CVE-209-307. Med uppdateringen som släpptes av Google åtgärdades sårbarheten och Chrome uppdaterades till version 105.0.5195.102.

Om du inte har gjort en uppdatering nyligen rekommenderar Google att du letar efter uppdateringar. Så här verifierar och uppdaterar du din Chrome-version.

Google Chromes sårbarhet och lösning

Hur uppdaterar jag Google Chrome på Android?

Android-smarttelefoner och surfplattor kommer att tillåta Google Chrome att automatiskt söka efter och installera uppdateringar. Om du har inaktiverat den här inställningen kan du komma åt uppdateringsinställningarna för applikationen genom att gå till appen Google Play Butik och välja Google Chrome. Så här uppdaterar du Google Chrome på din Android-enhet:

Google Play ButikStarta appen ” och klicka på knappen ”” i det övre högra hörnet.profil“tryck på din bild.”Appar och enhetTryck på alternativet “hantera”. Du kan kontrollera tillgängliga uppdateringar på skärmen som visas. Om Chrome visas i listan, välj det och uppdatera det.

Google Chromes sårbarhet och lösning

Hur uppdaterar jag Google Chrome på iPhone eller iPad?

Precis som med Android-enheter uppdaterar Apple-enheter också appar automatiskt. Här är vad du behöver göra för att kontrollera om en uppdatering är tillgänglig:

På din iPhone eller iPad “App StoreÖppna ” applikationen. I det övre högra hörnet “till din profilbildKlicka på ”. En skärm med din kontoinformation visas. Här, scrolla ner på sidan något. “Framtida automatiska uppdateringarKontrollera om det finns en uppdatering på fliken “. Om du ser Chrome i listan, “UppdateringTryck på ”.

Google Chromes sårbarhet och lösning

Du kan också uppdatera Google Chrome direkt på iPhone. Följ stegen nedan.

Från din telefon “KromÖppna “-applikationen. Efter att ha öppnat, klicka på de tre prickarna i det nedre högra hörnet och klicka på “”PlatsmärkenSkjut fliken med “åt sidan”.inställningarHitta och öppna den. Sedan längst ner på sidan som öppnas, “SäkerhetskontrollTryck på ” och ”Kolla nuPå så sätt kan du söka efter uppdateringar i Chrome.

Google Chromes sårbarhet och lösning

Hur uppdaterar jag Google Chrome på datorn?

Oavsett om du använder macOS eller Windows är uppdateringsstegen för Google Chrome i allmänhet desamma. Så här söker du snabbt efter och uppdaterar uppdateringar:

på din dator Google Chrome Öppna appen och klicka på “” i det övre högra hörnet av webbläsaren.vertikal ellipsKlick “.”inställningarGå till “-menyn och välj “Om ChromeKlicka på avsnittet. Om det finns någon uppdatering i det här avsnittet kommer du redan att se det. Om det finns en uppdatering, starta processen omedelbart. När uppdateringen är klar Starta om Google Chrome.

Vi hoppas att du gillar den här artikeln som vi förberett om sårbarheten i Google Chrome. om du gillar det, Varning: Google Chrome kan göra att din dator hackas Du kanske också vill ta en titt på vår artikel.

Relaterade artiklar

Back to top button