Varför visas inte namnet på kontakterna i samtal –

Samtidigt som vi kan göra fler och fler saker med mobiltelefoner får vi inte glömma grunderna, som är att samtal fortfarande är en mycket viktig funktion i en mobiltelefon. Men många användare har stött på ett irriterande problem som inte tillåter se kontaktnamn när du tar emot samtal på Android-telefoner, vilket hindrar oss från att känna igen samtalet.

Denna bugg är inte associerad med ett specifikt märke, utan har dykt upp i flera modeller. För att lösa detta problem kommer vi att ge dig instruktioner som hjälper dig att ta reda på namnen på de som ringer oss. Först och främst föreslår vi att du kontrollerar de kontakter som du har sparat på din smartphone, eftersom vi ofta blir komplicerade, men i själva verket är det enda problemet att kontakten inte sparas korrekt.

Behörigheter är nyckeln

När vi lanserar en ny mobiltelefon måste vi ge behörigheter till dess applikationer för att den ska fungera korrekt. Om vi ​​gör ett misstag och istället för att tillåta åtkomst till telefonapplikationen kommer vi att vägra den och den kommer inte att kunna känna igen vår lista över kontakter i samtal … Lyckligtvis är processen väldigt enkel och fungerar på samma sätt på alla Android-enheter:

  • Först måste vi gå in i inställningarna.
  • Sedan går vi vidare till ansökningar.
  • Här måste vi hitta en telefon.
  • Inuti klickar vi på behörigheter och tillåter dem.

Prefixerade telefonnummer

Om den tidigare lösningen inte räckte för att lösa vårt problem, bör du tänka på nästa alternativ. Android har integrerat möjligheten att automatiskt upptäcka prefix för olika länder för att ringa och ta emot samtal. Den kan slås på eller av genom att ringa kontakt sparad utan prefix till inte känns igen korrekt. Vi kan åtgärda det här problemet helt enkelt genom att göra följande:

  • Vi går in i mobilapplikationen.
  • Låt oss gå vidare till kontakter.
  • Vi rör vid de tre översta punkterna och kommer åt parametrarna.
  • Här letar vi efter ett hjälpset.
  • Sedan behöver du bara aktivera alternativen, välj vårt land manuellt om det inte automatiskt upptäcker det.

Lösning för Samsung-mobiler som inte visar kontakter

Även om några av de tidigare lösningarna vi kunde se kan vara den enda lösningen vi behöver, är det en sällsynt förekomst i Samsung-mobiltelefoner. Vissa användare hittar det efter att ha uppdaterat applikationen eller systemet mobilen slutar visa kontaktnamn i samtal utan anledning.

Om du står inför denna situation, oroa dig inte, det finns en lösning också. Men för att fixa detta måste vi ändra standardinställningarna för andra applikationer.

Vi börjar med att gå in i mobilinställningar och gå över till appsektionen. Väl inne trycker vi på de tre prickarna längst upp och väljer fabriksåterställning. Ett meddelande kommer att visas med allt som kommer att återgå till sitt ursprungliga tillstånd, vilket kommer att tvinga oss att ändra dess konfiguration, men kommer att tillåta kontakter att dyka upp på skärmen igen när de ringer oss.

Relaterade artiklar

Back to top button