Varför vi inte ska checka in på något offentligt Wi-Fi-nätverk –

Varför du inte ska registrera dig för något Wi-Fi

I många av dem Wi-Fi-nätverk som vi hittar och som tillåter användare att ansluta vid en viss tidpunkt ber de oss att registrera. Detta är vanligtvis ett formulär som vi måste fylla i med våra uppgifter, och detta gör att vi kan komma åt detta nätverk och kunna navigera.

Vi måste komma ihåg att detta kan vara ett problem för oss sekretess och säkerhet … Vi kan stöta på ett nätverk som skapats helt enkelt för att samla in användardata. Detta kan vara Wi-Fi installerat på en specifik plats, till exempel ett kommersiellt område med mycket användartrafik, för att samla in alla typer av personlig information.

Data som vi lämnar ut vid registrering på offentligt Wi-Fi

När vi försöker komma in i ett Wi-Fi-nätverk blir vi ofta ombedda att registrera och ge personlig information , Detta inkluderar e-postadress, för- och efternamn, telefonnummer … I vissa fall kan de till och med ta emot data, till exempel på sociala nätverk.

Vår personliga information är av stort värde på webben idag. Det kan användas för att skicka riktade annonser, inkludera oss i spamkampanjer eller till och med sälja till tredje part. Därmed, offentligt Wi-Fi kan konfigureras helt enkelt i syfte att ansluta användare som passerar och behöver anslutas, och på så sätt erhålla deras personuppgifter.

Detta kan påverka vår integritet om detta nätverk använder information för dåliga syften. De kan sälja det till marknadsföringsföretag för att sätta oss på vissa listor, eller till och med falla i händerna på cyberbrottslingar som kan imitera oss.

Du bör vara bra på att välja vilket nätverk du vill ansluta till

Allt detta som vi pratade om gör det väldigt viktigt välja rätt vilket nätverk vi ska ansluta till … Vi säger alltid att du ska undvika de som är öppna utan någon kryptering. Det är intressant att se till att de verkligen tillhör en legitim butik eller företag och inte skapades för dåliga syften.

När vi ansluter till det publika nätet måste vi i alla fall vara extremt försiktiga. Vi får inte logga in på känsliga konton och tjänster, göra betalningar eller surfa på webbplatser utan tillräcklig säkerhet.

Vi kan ta hänsyn till möjligheten att använda VPN-program som krypterar vår anslutning när vi går in i ett allmänt trådlöst nätverk. På så sätt kan vi vara säkrare och vår data filtreras inte.

I slutändan är det viktigt att inte checka in på det offentliga Wi-Fi som vi ser. Vi måste ta hand om vår säkerhet och integritet när vi surfar på Internet, och det är dessa nätverk där vi kan ha fler problem.

I en annan artikel kommer vi att visa dig några tips för säker anslutning till ett offentligt Wi-Fi-nätverk.