Varför uppdateras inte din Xiaomi-smartphone? Här är skälen

Du har köpt en smartphone med märke Xiaomi och du förstår inte varför han inte tar emot uppdateringar från MIUI och / eller av Android? Tja, vet att det finns olika anledningar till att en telefon inte uppdateras, några mer “triviala”, andra mindre uppenbara och som kanske inte lätt kan förstås av användare som tuggar mindre på teknik. Det är därför vi bestämde oss för att skapa den här artikeln så att den kan hjälpa dig att förstå vad motivationen kan vara och om det finns ett sätt att kringgå den.

LÄS OCH:
Xiaomi och MIUI 13: lista över modeller som ska få den

Här är anledningarna till att din Xiaomi-smartphone inte får programuppdateringar

xiaomi miui 12

MIUI eller Android

Som med alla telefontillverkare måste du först förstå att det är stor skillnad mellan Eget användargränssnitt (MIUI, för Xiaomi) och versionen av Android. I Apple-världen har alla iPhones iOS som programvara, som bara varierar beroende på version (iOS 14, 13, 12 och så vidare). Tvärtom, i Android-världen är situationen annorlunda och smartphones får två olika typer av uppdateringar, ofta från varandra: för det proprietära användargränssnittet och för Android-versionen.

När det gäller Xiaomi, men som alla tillverkare ett tag är det mycket oftare ta emot en uppdatering som fortsätter versionen av MIUI istället för Android. Men det är normalt: bara en kommer ut från nya Android-versioner om året, medan MIUI många fler. Det beror till exempel på att mellan en MIUI 11 och en 12 finns flera mellanversioner. Låt oss ta till exempel Xiaomi Mi 9: mellan MIUI 11 och 12 hade vi V11.0.2.0, V11.0.3.0, V11.0.5.0, V11.0.6.0 och sedan V12.0.1.0 (och så vidare) . Vad menar vi med detta? Att lanseringen av Android 11 (men det gäller alla versioner av Googles operativsystem) inte kommer för alla tillverkare och för alla modeller samtidigt. Dessutom kan din Xiaomi få flera MIUI-uppdateringar innan du (möjligen) får den nya Android-versionen.

Om du vill veta om din smartphone kommer att få Android 11 kan du hänvisa till vår dedikerade artikel.

Inte alla MIUI är desamma

För att komplicera saker ytterligare krävs det MIUI geolocation. Efter att ha fötts i Kina och först efter år flyttat till väst tvingades Xiaomi att skapa fler versioner av MIUI. Det är en del av MIUI Kina, den ursprungliga versionen med vilken utvecklingen av de flesta av företagets smartphones föddes. Från detta härleds de andra två huvudversionerna, det vill säga MIUI Global Och MIUI EEA. Om du köper en Xiaomi-smartphone från italienska återförsäljare får du en modell utrustad med MIUI EEA. Om du å andra sidan köper det online från internationella plattformar kan du ha en MIUI Global eller till och med Kina (speciellt om vi talar om modeller som inte är avsedda för den europeiska marknaden). För att förstå vilken version av MIUI du har, följ bara den här enkla guiden.

Denna skillnad mellan Kina, Global och EES återspeglas också i frekvens och i timing av uppdateringar. För att ge ett exempel kan samma Xiaomi-modell under en månad få tre uppdateringar från MIUI Kina, två från MIUI Global och en från MIUI EEA. Även om, för att vara ärlig, globala uppdateringar ofta följs av EES-motsvarigheten (eftersom de är ROM som liknar varandra), men eftersom detta inte alltid händer, har vi gett dig ett hypotetiskt exempel.

Vid denna tidpunkt kan du fråga dig själv: skulle det inte vara bekvämt att installera MIUI China, som du kan ha mer frekventa och snabbare uppdateringar med? Vi fraråder det. Om du inte har en modell som endast den kinesiska ROM-skivan är tillgänglig för (och det inte finns många) betyder det först och främst att du förlorar Google-tjänster genom att installera ett MIUI China: ingen Play Store, ingen kompatibilitet med bankappar och mer. Det finns inget italienskt språk (du bör lita på engelska) och flera värdelösa appar utanför Kina är förinstallerade.

xiaomi miui 12

Märktelefon

En av de vanligaste orsakerna till att en Xiaomi-smartphone (men inte bara) inte får uppdateringar är branding av telefonoperatörer. Under en tid har Xiaomi-telefoner också gått in i operatörskatalogerna som Vodafone, TIM, Vind Och 3 Italien. Detta läge gör det möjligt för företaget att sprida sig och göra sig känd även av de användare som vanligtvis är beroende av operatörer för att köpa sin smartphone. Fördelen är möjligheten att köpa en telefon i delbetalningar och kombinera den med speciella telefonerbjudanden. Nackdelen är dock att det ofta kan hända att en smartphone med märke har en modifierad programvara av telefonoperatören och denna ändring påverkar uppdateringsfrekvensen. Det kan alltså hända att en smartphone uppdateras, medan dess märkesversion förblir stationär vid en tidigare version av programvaran. För att förstå om du har ett ROM-märke, inbjuder vi dig att konsultera samma guide som vi pratade om i avsnittet “”.

Om så är fallet är det enda sättet att påskynda uppdateringarna att debrand din telefon med hjälp avinstallation av ett debrandiserat officiellt ROM. En övning som inte är så enkel om du inte har ett minimum av övning med IT-verksamhet. Stegen att följa är som följer:

    Ladda ner den ROM som du vill installera: nedan har du alla tillgängliga versioner av de senaste MIUI 11 och MIUI 12 Lås upp bootloader Installera ROM med Mi Flash Tool

Om du undrar, vet att både låsa upp bootloader och installera en officiell ROM ogiltigförklarar inte garantin, så länge skadan inte orsakas av problem som härrör från en dåligt utförd installation. Dessutom raderar du all data så gör en säkerhetskopia av de data du vill behålla.

xiaomi mi flashverktyg

Falska ROM-skivor

Detta är en frånvarande möjlighet om du köper från officiella källor, som Xiaomi-butiker, Amazon-auktoriserade återförsäljare, eBay och elektroniska kedjor. Om du å andra sidan köper från kinesiska återförsäljare, särskilt opålitliga eller från privatpersoner, finns det en chans att du kan snubbla på Falska ROM-skivor och som uppenbarligen inte kommer att uppdateras. Lyckligtvis är det något som gradvis har försvunnit genom åren, särskilt nu när Xiaomi officiellt säljer i Europa. För att känna igen och avinstallera dem, se den dedikerade guiden.

Modding och anpassad ROM

Slutligen, så uppenbart som det är, är det rättvist att specificera det installera inofficiella ROM-skivor skapad av modders innebär att du berövar dig av automatiska uppdateringar. Förmodligen om du är bekant med modding vet du redan, men det är fortfarande en av anledningarna att listas som skäl till bristen på uppdateringar.


Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button