Varför SMS-nätfiske är framgångsrikt och vad man ska göra för att undvika det –

Nätfiske via SMS fortsätter att växa

Detta är vad de allra flesta användare någonsin har fått. Dessa Meddelandetext som mestadels utger sig för att vara anställda i ett legitimt företag eller en organisation. De skickar oss ett litet sms som informerar oss om det påstådda felet på vårt konto, om beställningen vi är på väg att ta emot, om vinsterna vi vann …

Denna text åtföljs av URL … Denna länk leder direkt till en sida som kontrolleras av angriparna. Det kan bara vara en modell för att logga in på ett konto. Men, naturligtvis, detta är en skadlig länk som faktiskt försöker stjäla användardata och lösenord.

Men varför är dessa attacker så framgångsrika? Låt oss se Huvudskäl … Tänk på att detta inte är ett nytt hot eftersom problemet har funnits länge. Poängen är att framgången inte minskar.

Täcker ett stort antal användare

En av anledningarna till framgången med SMS-nätfiske är att det täcker stort antal användare … Den här typen av meddelanden kan tas emot av människor i alla åldrar, från vilket land som helst, etc. Det spelar ingen roll om du är en avancerad användare eller någon utan nödvändig kunskap.

Tack vare detta förblir sannolikheten för framgång alltid. Medan användare kanske lär sig mer och mer om hur de ska försvara sig på rätt sätt, kan det faktum att det finns så många av dem få vissa att bita i kroken.

De leker med tiden

Tänk också på att de leker med tiden. Till exempel på vissa datum som t.ex Jul, de kan skicka SMS om beräknade beställningar vi avser att ta emot via Amazon eller någon liknande plattform. Det är inget konstigt med detta, så användare kan klicka.

Hur många användare handlar online nuförtiden? Följaktligen finns det en betydande chans att många kommer att få tillgång till dessa skadliga länkar som försöker stjäla lösenord och användarnamn.

De gör budskapen mer trovärdiga.

Men de också förtydliga dessa meddelanden … De gör dem mer övertygande och till och med anpassa dem. Vi kan få ett SMS som faktiskt är en nätfiskeattack och som är adresserat till oss. Det inger också förtroende hos offret.

Hur man undviker SMS-nätfiske

Vi ska också ge tips för att förhindra nätfiskeattacker via SMS. Ett antal handlingar som vi måste ta hänsyn till för att alltid skydda oss och inte ha problem med identitetsstöld via mobiltelefon.

Kolla alltid länkar

Vi måste alltid läs länkarna noggrant vad vi ska öppna. Det spelar ingen roll om vi får det via sms eller på annat sätt. Du måste se till att detta är en legitim adress och att det inte är något konstigt med det.

Vi rekommenderar också att du undviker att logga in med en länk. Det bästa är att ange adressen manuellt i din webbläsare och komma åt den. Vi kommer att undvika problem som kan äventyra vår säkerhet och därmed förhindra datastöld.

Använd säkerhetsverktyg

Självklart måste vi alltid ha det säkerhetsprogram … Ett bra antivirus kan förhindra infiltration av skadlig programvara som vi kan få av den här typen av identitetsstöldsattack. Detta är vad vi måste tillämpa på alla typer av enheter och operativsystem.

Uppgradera utrustning

På samma sätt måste de enheter vi använder vara uppdatering höger. Ibland låter en nätfiskeattack dig ladda ner skadlig programvara som utnyttjar vissa sårbarheter som kan finnas. Det är viktigt att vi alltid har de senaste versionerna.

Avslöja inte vårt nummer

Utan tvekan kan detta bidra till att minska eller undvika mängden av den här typen av SMS som vi kommer att få. Om vi ​​gör vårt telefonnummer offentligt tillgängligt kan de vara registrerade hos bots som är ansvariga för att skicka dessa meddelanden. Detta kan också hända om vi registrerar oss på en webbplats som i själva verket är en bluff. Vi måste undvika detta.

Relaterade artiklar

Back to top button