Varför mobilblixt inte aktiveras när batterinivån är låg –

Även om det en gång ansågs vara ett tillägg till de mest avancerade terminalerna, är lanseringen av smarttelefonen inte längre planerad utan dess kameror, åtföljd av en blixt. Förutom att stödja svaga ljusförhållanden, används ficklampsfunktionen av miljontals användare varje dag. Men tyvärr, blixten kan bli otillgänglig när vi behöver det som mest på grund av det låga batteriet. Varför händer det här?

Bortsett från blixtfotografering, som kan vara mer eller mindre upprörande, är sanningen att ha en ficklampa kan vara mycket användbar och till och med avgörande för många användare under vissa extrema omständigheter. Beroende på procentandel som kan variera beroende på enhet men i allmänhet under 15 % slutar blixten att fungera på många mobila enheter. Vi ser att den inte kan aktiveras när man tar ett foto, och den finns inte heller som ficklampsalternativ.

Den verkliga anledningen

Den främsta anledningen är att smartphones är designade för att förhindra oväntade strömavbrott. Om batteriet inte kan ge tillräckligt med laddning för processorn, displayen och annan aktiv utrustning kan det göra att processorn stängs av oväntat, vilket resulterar i kan orsaka allvarligare problem eller dataförlust om du är mitt uppe i en uppgift. Så vi står inför en säkerhetsåtgärd där systemet bestämmer att vi ska prioritera när det finns risk för dessa plötsliga avbrott, vilket bland annat kan motivera ett utbrott.

Vanligtvis görs denna prestandahantering genom en intern systemkontroll som kombinerar enhetstemperatur, batteriets laddningstillstånd och batteriimpedans. I detta fall, maximal prestanda hos vissa systemet Komponenter såsom CPU och horisontell allokering GPU / GRAFISK PROCESSOR, är begränsad för att undvika oväntade avstängningar och hög strömförbrukning är funktionerna inaktiverade som de är.

Har meningen?

Sanningen är att den är det ur ett upphöjt perspektiv. Men i många fall är marginalen tillräckligt stor för det användaren kan inte tillfälligt använda blixten, när den fortfarande har 15 eller 10 % laddning. Vi upprepar att det kan finnas omständigheter där vår mobiltelefon kan fungera som en livräddande trollstav tack vare en blixt, och när ett oväntat strömavbrott med förlust av data kommer att vara vår minsta oro. Däremot bör användaren ha rätt att bestämma vad han vill spendera varenda “milliampere” av sin mobiltelefon.

Restriktionen kan hävas om vi får lite rom speciellt förberedd för vår mobiltelefon och att den har inte detta skyddssystem. Det finns även mirakelappar eller kameramoddar för olika enheter som lovar att använda blixten till slutet. Men många av dem innehåller skadlig programvara och kommer att behöva laddas ner från opålitliga externa webbplatser.

Relaterade artiklar

Back to top button