Varför jag inte kan uppdatera min mobil: alla skäl –

Våra mobila enheter få ständiga uppdateringar över en tidsperiod som vi tillskriver deras livslängd. Och, som vi har upprepat vid olika tillfällen, kommer det att vara viktigt att uppdatera din terminal för att hålla den igång på samma nivå som den första dagen. Det kommer dock en tid när vi inte kommer att kunna uppgradera till nästa version av operativsystemet.

Idag finns det olika anledningar till att det blir nästan omöjligt för oss att uppdatera en mobil enhet. Och det kommer inte att vara vårt fel, men de kommer att behöva se ett antal faktorer utanför oss, som vi kommer att förklara för dig. Dessutom kommer vi också att berätta hur du kan ändra operativsystemversion dina terminaler när terminaltillverkaren lämnar dig bakom dig.

Android-fragmentering förhindrar att din telefon uppdateras

Även om många användare tror att en helt ny mobil enhet garanterar år av uppdateringar. I verkligheten är det tvärtom, för idag, även om vi har en high-end mobiltelefon, kommer vi i många fall bara att ha 2 eller 3 års support. Efter denna tid kommer vår telefon att bli något föråldrad.

Och en av de främsta bovarna är processorn för olika smartphones. Även om de har förbättrats under åren, så är detta inte ett problem när det kommer till tillgängligheten av nya kompileringspaket specifika för det mobila operativsystemet. Dessutom är detta problem också relaterat till den berömda fragmenteringen som det amerikanska företagets operativsystem har stått inför i många år. Eftersom de tusentals terminaler som finns på den nuvarande marknaden inte tillåter användning av samma version i alla av dem, eller i de allra flesta, som det är. fodral med Apples Ios

Android-uppdateringar

För den som inte vet vad denna fragmentering består av är det viktigt att veta att det går ut på att dela upp, i det här fallet Android, i små delar. Det betyder att en Android-enhet bara får två viktiga uppdateringar under sin användbara livstid. Om vi ​​jämför det med iOS igen kan vi se hur de erbjuder upp till 5 års support för att få den senaste versionen. Eftersom de är ett slutet system lyckas de kontrollera helt förnyelsecykel

Även om det finns en annan punkt att tänka på, är uppdateringscykeln inte lika viktig här som de olika tillverkarnas arbete. Eftersom de kommer att ansvara för att använda källkoden på sitt eget sätt för att lägga till sina applikationer, inställningar och andra aspekter.

Officiell tillverkarsupport

Tidpunkten för förnyelse mellan olika varumärken har alltid varit grundläggande. Speciellt nu när vi ser dem ständigt tävla om att erbjuda användarna de bästa funktionerna och kapaciteterna. Med målet att sälja mer än någon annan. Det är därför åren som företag erbjuder oss blir längre.

2021 lyckades vi kontrollera hur Samsung erbjuder upp till 4 års support , och för systemet endast 3 år. Och de var inte de enda, eftersom andra mobilföretag anslöt sig till trenden med ökande år, vilket var fallet med OPPO eller Vivo. Även om de ännu inte har nått Apples nivå, och mycket av detta beror på problemet vi nämnde ovan, systemfragmentering.

Android 12 mobil Samsung

Dessutom kan man ofta se hur de olika viktigaste tillverkarna för tillfället tenderar att ta ut två eller flera enheter på marknaden på bara några månader. Få marknaden att fyllas med nya terminaler. Och som en konsekvens står vi inför en hel del smartphones som måste tas om hand när det gäller uppdateringar.

Ganska ofta kräver vissa av dem olika anpassade patchar, vilket ytterligare kan försena tillverkaren att kunna köra den stabila versionen på andra telefoner, även om detta inte längre är ett så stort problem idag. Det är därför varumärken tenderar att prioritera flaggskepp på andra lägre intervall.

Påverkar anpassningsskikt?

Det är viktigt att förstå att när Google färdigställer en ny version av Android, skickas den först till olika processortillverkare som Qualcomm, Samsung, MediaTek och andra så att de kan producera de olika lämpliga drivrutiner som mobilföretag kommer att behöva. …

Nästa steg är att skicka den till många tillverkare som Samsung, Xiaomi, I Live, OnePlus. Med syftet att lägga till din egen nivå av personalisering. Slutligen måste olika operatörer godkänna den angivna uppdateringen för att användaren äntligen ska få den.

differencias capas de personalización

Det största problemet är att anpassningsnivåer inte alltid tas emot särskilt väl. variant av rent Android-operativsystem … Men både för varumärken och för användare är de redan av stor betydelse, eftersom terminalen kan ha olika nyheter eller ytterligare inställningar som skiljer den från resten och därför kan skilja sig åt.

Men med tillkomsten av anpassningsnivåer har tiden för olika byggnader ökat. Dessutom, eftersom olika enhetstillverkare måste säkerställa dess kompatibilitet med den nya versionen. Därför måste de konfigurera om sin egen nivå av personalisering. Även vi får inte bara tåla mer för att få nya sammanställningar utan det kan till och med hända att vi inte har mer till systemet på grund av olika optimeringsfel, omsättning osv.

Vad ska jag göra om jag inte kan uppdatera min mobiltelefon?

Att ha den senaste versionen har alltid sina fördelar Och inte bara för att den har nya funktioner och möjligheter som den kan erbjuda oss, utan också för att vår smartphone fortsätter att fungera redan första dagen. Och det är också viktigt att komma ihåg att på så sätt får vi mer säkerhet.

Det är därför, när vi inte kan ha en ny, eftersom märket på vår terminal inte erbjuder det till oss, har du inget att oroa dig för, eftersom det fortfarande kan finnas någon annan lösning.

Sök efter uppdateringar på tillverkarens webbplats

Det första alternativet vi måste ta hänsyn till är leta efter firmware på tillverkarens egen webbplats … Även om meddelandet om en ny version inte kommer automatiskt, är det möjligt att det finns på själva webbplatsen. Därför behöver vi bara ladda ner firmware från Internet och installera den manuellt utan att vänta på OTA in anlända. Vi har till och med möjlighet att ta reda på om denna nya kollektion är tillgänglig för andra länder. Sedan många gånger når det inte vårt land, men i andra delar av världen är det tillgängligt.

Actualizar Móvil

ROM som ett alternativ

I avsaknad av några förväntningar eller hopp om att de ska nå din eller en annan region behöver vi bara lita på ROM-gemenskap för vår mobila enhet. Det bör vara tydligt att för detta måste vi följa instruktionerna från utvecklaren själv eftersom de är officiella men skapade av tredje part utanför varumärket.

Naturligtvis är det tillrådligt att ha lite kunskap om denna fråga, eftersom sättet att installera ROM kan variera mycket beroende på vilken smartphone. Det finns också olika som kommer att vara kompatibla eller inte, beroende på märket på din mobiltelefon. För närvarande finns det olika typer, vi kan hitta några exempel som LineageOS, RevengeOS eller ArrowOS som kommer att användas för olika märken och kommer också att bero på modellen.

Byt mobil

Den sista lösningen vi kommer att hitta i denna situation är köpet av en ny mobil enhet. Allt kommer att bero på om du kan få en ny version av Android i ditt fall efter att ha följt de tidigare rekommendationerna. Tyvärr behöver du bara vänja dig vid tanken att det är det det är dags att byta smartphone … Även om allt såklart kommer att bero på om du verkligen behöver i ditt dagliga liv alla nyheter som presenterades i Googles operativsystem, och om din nuvarande mobila enhet fungerar bra eller dåligt. När du har betygsatt den måste du ta ett beslut om du vill köpa en ny mobiltelefon eller inte.