Varför finns det ingen optisk stabilisator på Pixels? (spoiler: för det behövs inte!)

Note: We hope you enjoy reading this article: Varför finns det ingen optisk stabilisator på Pixels? (spoiler: för det behövs inte!)

Kamerorna i nya Google Pixel och Pixel XL tillkännagavs som bästa någonsin monterad på en smartphone, med en dom på 89 poäng av DxOMark. Men trots dessa mycket smickrande åsikter finns det en sak som många användare inte riktigt har gått ner med: avsaknaden av den optiska stabilisatorn, som ett elektroniskt stabiliseringssystem föredrogs.

Men vad är anledningen till denna preferens? För att förstå detta måste vi först förstå skillnaden mellan de två teknologierna:

  • L’OIS (optisk stabilisator) tjänar främst till att förbättra skotten i skick dålig belysningeliminerar handskakning och tillåter längre exponeringar.
  • EIS (elektronisk stabilisator) är istället mer lämplig för skakig videostabiliseringeftersom det gör att du kan bibehålla en konsekvent bild mellan de olika bildrutorna.

Har redan utmärkt fotografisk förmåga i svagt ljus, tack vare sensor med större pixlar och de olika mjukvarualgoritmerna har Google valt att inte inkludera OIS, och föredrar att fokusera på videoinspelning.

En annan sak att notera är att EIS för de nya Pixels ser bättre ut än den som redan setts på förra årets Nexus 6P, vilket säkerställer god stabilisering även vid höga upplösningar. Det blir därför inga problem för stabiliseringen av 4k videovilket också visades i demon som presenterades under evenemanget den 4 oktober.

Även om dessa förklaringar är förnuftiga och går för att bekräfta det goda arbete som BigG har gjort på den fotografiska sektorn i sin nya topp i sortimentet, är vi ganska säkra på att de inte kommer att räcka för att lugna kontroversen av fläktar, också för att priset på enheterna inte accepterar kompromisser. För nu kan vi inte låta bli att lita på Googles ord, i väntan på att kunna prova de nya produkterna i första hand, förr eller senare.

Relaterade artiklar

Back to top button