Varför etiska hackare hjälper till att förbättra säkerheten –

Hur etiska hackare kan hjälpa

Först och främst måste vi nämna vad som är etisk hackare … Det kan sägas vara en åtgärd som utförs av en datasäkerhetsexpert för att leta efter sårbarheter och fel som kan finnas i ett system, enhet eller vilket program som helst. Således kan den varna dig för eventuella hot som kan uppstå.

Ta som ett exempel att en etisk hackare försöker komma åt ett trådlöst nätverk eller utföra kommandon för att äventyra säkerheten för en applikation. Det är möjligt att det finns vissa i båda fallen sårbarheter som är okända och kan tillåta inkräktare, kort sagt hackare, att tränga in. Därför är det den etiska hackarens uppgift att rapportera upptäckta brister för att utlösa korrigeringar och kunna åtgärda dem.

När kan etiska hackare hjälpa? Vi kommer att se några exempel där de hjälpte oerhört mycket för att undvika det större onda som kunde utsätta användare för risker.

Sårbarhet i Visa kontaktlösa betalningar

En av de hjälp etiska hackare som gavs var relaterad till Kontaktlös betalning via Visa-kort. Detta är något som är väldigt vanligt idag. Faktum är att med Covid-19-pandemin i Spanien ökade de maxbeloppet från 20 till 50 euro för att kunna betala på detta sätt och minska fysisk kontakt genom att ständigt ange PIN-koden.

Två säkerhetsforskare, i slutändan två etiska hackare, upptäckte två stora sårbarheter som skulle tillåta en hackare att stjäla obegränsat med pengar med ett enda kort. Detta gjorde det möjligt för banker och kunder att vidta försiktighetsåtgärder.

Canon kamera attack

En annan viktig sårbarhet som hittas av etiska hackare är sårbarheten, Canon kameror … Attacken utnyttjade en sårbarhet som ett ransomware injicerade via Wi-Fi. I synnerhet påverkade detta 80D DSLR-modellen.

Säkerhetsforskare Itkin upptäckte totalt sex sårbarheter som kan utnyttjas för att infiltrera ransomware och låsa offrets enhet. Precis som med dessa typer av attacker kan hackare kräva en ekonomisk lösensumma för gratisfiler.

Sårbarheter i WordPress-plugins

I det här fallet kan vi säga att det har funnits många situationer där en etisk hacker hittat säkerhetsbrister i Plugins för WordPress , den viktigaste och mest använda innehållshanteraren i världen.

En av de viktigaste upptäckta sårbarheterna inträffade dock 2019, när en säkerhetsforskare upptäckte en sårbarhet i ett plugin som heter Social Network Tabs som kunde läcka Twitter-användares personuppgifter.

Oracle-servrar

De kunde också identifiera en kritisk sårbarhet i Oracle WebLogic-servrar. Närmare bestämt var det två fel tillät en angripare att ta full kontroll över systemet. Denna sårbarhet spårades som CVE-2019-2729.

I slutändan är det här några exempel på hur en etisk hackare kan hjälpa till att upptäcka och åtgärda cybersäkerhetsproblem. De gör det möjligt för företag och utvecklare att hitta dessa buggar och släppa korrigeringar för att fixa dem. Vi lämnar dig med ytterligare en artikel där vi ser skillnaderna mellan nätverks- och molnsäkerhet.

Relaterade artiklar

Back to top button