varför det inte låter –

vårt mobillarm ett objekt som är för viktigt för att många användare ska misslyckas. Tyvärr händer det, och ibland låter det inte när det inte borde låta direkt. Detta kan orsaka oss många problem, men som tur är har vi en lösning och det kommer inte att hända igen.

Borta är de smällande larmen då vi är för fästa vid vår mobiltelefon för att kunna kastas mot väggen när larmet ljuder. Problem med väckarklockan kan vara olika, liksom orsakerna till dem. Logiskt sett är den största att den inte låter, vilket är vad den är designad för.

Hur man fixar ett misslyckat larm som inte låter

Justera larmvolymen

Den första kontrollen vi måste göra är att kontrollera det larmvolymen är inte för låg eller är i tyst läge. För att göra detta måste vi gå in i ljudinställningarna på vår mobiltelefon och dra volymreglaget som motsvarar väckarklockan till höger för att garantera dess maximala volym.

Ändra larmton

Det är ibland möjligt att vårt valda larm standard eller som vi ändrade manuellt, har skadats eller tagits bort från systemet. I det här fallet måste vi återgå till ljudinställningarna på vår mobiltelefon och ändra larmsignalen för att säkerställa att detta är problemet som hindrar den från att ringa.

Inaktivera alternativet Stäng av ljud

Detta är ett alternativ som många terminaler stöder, och kan påverka korrekt funktion av vissa larm. Syftet är att stänga av ljudet av samtal eller larm om vi vänder på telefonen. Om vi ​​har en funktion aktiverad måste vi inaktivera den för att se om detta är problemet. Det blir lätt att ta reda på om vi har det här alternativet på vår mobil genom att söka på “Rotera” eller “Vänd” i sökrutan under menyn Inställningar.

Väckarklocka i tyst läge

Vissa terminaler låter dig utlösa ett larm till tyst läge stör inte larm. Denna inställning finns i larminställningarna med en väljare som aktiverar och förhindrar att larmet går i detta läge.

Rensa klockans cache

Denna metod fungerar många gånger. Det handlar om att hitta en klocka eller alarm på vår mobiltelefon i avsnittet Inställningar / Applikationer. Väl inne måste vi trycka på Lagring / Rensa cache. Då har vi för att lägga till larm igen eftersom problemet kan ha försvunnit.

Om det inte fungerar med den avstängda mobiltelefonen

Många användare är rädda för att stänga av sina mobiltelefoner och tror att så är fallet mindre chans att larmet går korrekt … Detta borde dock inte vara ett problem, även om det misslyckas ibland.

Tillåt larm när telefonen är avstängd

I vissa mobiltelefoner måste vi aktivera ljudlarmet när terminalen är avstängd. I den här typen av mobiltelefoner, innan avstängning, kan du markera rutan för att tillåta larmet ljuder när telefonen stängs av.

Kontrollera tiden

Kraschen kan bero på att systemet laddas för långsamt. Detta förhindra att larmet går i rätt tid, därför rekommenderas att du ställer in alarmet minst fem minuter innan du stänger av din mobiltelefon. Det är också viktigt att ha tillräckligt med batterikraft för att undvika rädsla.

Tredjepartsapplikation

Används också ofta tredje parts larmhanteringsapp … I det här fallet måste du se till att applikationen har alla godkända behörigheter som krävs för att kunna ringa när vi stänger av mobiltelefonen. Om problemet kvarstår kanske applikationen inte är lämplig och vi måste använda den inbyggda systemapplikationen igen.

Relaterade artiklar

Back to top button