varför det här problemet kan ha uppstått –

Molndatastöld är ett verkligt problem

Att hålla din dator säker är mycket viktigt, särskilt när vi har viktig information. Det spelar ingen roll om vi är en hemanvändare eller en del av ett företag eller en organisation, vi måste alltid förhindra utlämnande och stöld av filer. Det finns olika punkter att ta hänsyn till.

Kontostöld

En av de mest använda metoderna för att stjäla filer i molnet är felaktigt åtkomst till kontot … Detta kan hända om vi till exempel är offer för en nätfiskeattack och en angripare lyckas logga in på vår Dropbox, Google Drive eller vad vi nu använder.

Genom att ha tillgång till vårt kontolösenord får du tillgång till all vår data. Detta är utan tvekan en av de frågor som måste beaktas och vikten av att se till att allt är tillräckligt skyddat.

Dataläcka

Ibland uppstår problemet när det finns en läcka i molnlagringen vi använder. Detta är inget som direkt beror på användaren, eftersom det kan vara en bugg som dyker upp på en plattform som vi litar på.

Detta är mycket problematiskt eftersom allt vårt innehåll ibland kan exponeras. Vi har sett fall av allvarliga dataintrång som påverkar många organisationer och onlineplattformar.

Sårbarheter

I det här fallet menar vi främst sårbarheter som kan visas på de enheter vi använder. Vad många användare använder är en NAS-server för att hantera allt deras innehåll.

Dessa enheter kan dock ha sårbarheter. Det är trots allt enheter som är anslutna till nätverket, och ett fel kan göra det möjligt för en angripare att samla in personlig information och till och med få tillgång till allt innehåll.

Skadlig programvara på din dator

Naturligtvis får vi inte glömma möjligheten att vår dator attackerades av en av de många varianterna skadliga program … De kunde tränga igenom en trojan som kunde styra systemet, samt få tillgång till molnet, en keylogger för att stjäla lösenord, etc.

Skadlig programvara är ett av de allvarligaste problemen för enheter som är anslutna till nätverket. Det betyder att vi måste vidta ännu större försiktighetsåtgärder när vi ska komma åt Internet från vilken dator som helst.

Viktiga tips för att säkra din molnlagring

Med allt ovanstående är det mycket viktigt att överväga vikten av att skydda din data i molnet. Vi måste alltid välja bra molnlagring, men oavsett det måste vi undvika de problem som data kan avslöja.

Betydelsen av upprätthålla säkerheten i vår utrustning. Vi har sett att vissa strategier kan baseras på leverans av skadlig programvara. Därför kan det vara viktigt att ha ett bra antivirus- eller brandväggsprogram.

Men det kommer att bli så sunt förnuft … Det är viktigt att inte göra misstag som kan avslöja oss. Var till exempel försiktig när du loggar in i systemet, klicka inte på länkar som kan vara farliga etc. Allt detta kan hjälpa oss att minska risken.

Utan tvekan är en annan mycket viktig rekommendation uppdatering alla enheter och system som vi använder. Detta gör att vi kan undvika vissa sårbarheter som kan uppstå. Ett annat sätt att se till att allt fungerar bra och säkert.

Relaterade artiklar

Back to top button