varför den inte kunde dupliceras –

Vi har för närvarande en mängd olika kommunikationsappar: WhatsApp, Telegram, Signal, Facebook Messenger, Discord, Instagram Direct, Wechat, Line , och en lång tid och så vidare. De har alla en sak gemensamt: de fri … Vissa av dem har vissa betalfunktioner, som är fallet med vissa uppsättningar av klistermärken, men de är sekundära funktioner och diskriminerar inte vissa användare när det gäller funktionalitet.

Att vara den första tillät henne att ta vad hon ville

Delvis måste vi tacka Telegram. Innan hans ankomst monopoliserade WhatsApp praktiskt taget mobilmeddelanden. Detta är den första meddelandeappen för mobila enheter som gjorde det möjligt klara dig utan SMS, det har blivit den mest populära meddelandeappen i världen.

Men eftersom de var först och utan konkurrens kunde de implementera ett betalningssystem som krävde betalning av ett visst belopp efter det första ansökningsåret. Detta datum ändrades med tiden, eftersom applikationen automatiskt uppdaterade och förlängde datumet på ett något slumpmässigt sätt.

Ett tag tog WhatsApp äntligen allvar över problemet med betalningar och slutade expandera förnyelse utan kostnad , och krävde betalning för att använda applikationen. För fem SMS kunde vi skicka ett obegränsat antal meddelanden i ett år efter det första. 365 dagars användning … Det såg ut som en affär.

Den här gången sammanföll med framväxten av Telegram, en applikation med ett gränssnitt mycket likt WhatsApp, men med många förbättringar. En av de viktigaste punkterna var plattformsanvändning och WhatsApp var tvungen att snabbt fixa det med lanseringen Whatsapp webb

Men förutom den inbyggda multiplattformen, Telegram föreslog vad WhatsApp inte erbjöd: helt gratis tjänst … Medan Telegram meddelade för några månader sedan att det skulle lägga till några betalningsfunktioner som klistermärkespaket eller möjligheten att annonsera på vissa kanaler (av vilka många redan har dem), tvingade WhatsApp dig direkt att betala för att använda det. samtidigt fanns det ett alternativ, det bästa och gratis.

WhatsApp laddade upp till 5 och ett halvt år sedan

Priset som debiterades av WhatsApp var 0,89 euro för ett år ; 2,40 euro för tre år och 3,34 euro för fem år … Priset togs endast på Android, medan det på Ios var gratis. Stackars av den som betalade fem år.

Slutligen, efter lanseringen av Telegram och Facebook-förvärvet på 19 000 miljarder dollar, meddelade WhatsApp i januari 2016 att det skulle vara helt gratis med en “evig licens”.

Applikationen levde upp till datumet för dessa prenumerationer som det enda sättet att tjäna pengar. Facebook har försökt tjäna pengar på WhatsApp på alla möjliga sätt, och för närvarande är de två huvudsakliga intäktsgenereringsverktygen de har i appen annonser i WhatsApp-staterna och de avgifter de tar ut från företag för att använda WhatsApp Business som en kommunikationskanal med användarna. …

Som tur är ser vi att det idag är otänkbart att en betald meddelandeapp kommer ut på marknaden och lyckas på samma nivå som den största, tack vare den enorma konkurrens som finns.

Relaterade artiklar

Back to top button