Varför de förbättrar din integritet –

Vad betyder VPN utan registrering

Några VPN för alltid loggar för att upptäcka möjliga kommunikationsproblem och för att spåra klientanslutningar. Oavsett om vi använder OpenVPN, WireGuard eller IPsec IKEv2 har vi alltid gjort det anslutningsloggar och vi skulle till och med kunna ha en mer omfattande logg över de nätverk som har nåtts. I dessa poster är det mest normalt att lagra datum och tid för de olika VPN-anslutningarna, käll-IP-adresserna och DNS-tillgängligheten används av servrarna på själva VPN-servern, och en fullständig förteckning över alla DNS-upplösningar som görs av VPN. servrar kan behållas. kunder.

Om VPN-tjänsten samlar in information om inspelningen av dess DNS-upplösning , den kan enkelt matcha vilken klient som gjorde vissa DNS-förfrågningar, till exempel kan den veta vilka webbplatser vi har besökt, det vill säga den kommer att ha tillgång till hela vår webbhistorik, och den kanske till och med vet vilken typ av enhet vi har anslutit till VPN-servern (beroende på förfrågningar kan det vara känt om det är en klient med Windows, Linux, om det är Android eller Ios, och även om det är en Smart TV). När vi väl kan veta vilka webbplatser vi besökte och vilken enhet vi använde är det lätt att veta vilka åtgärder vi gör på enheten om vi tittar på Netflix eller Amazon Prime med mera. En annan information som en VPN-tjänst kan samla in är den bandbredd som används, och den kanske till och med känner till all nätverkstrafik om den utförde djupa paketinspektionstekniker, och den kan till och med “plocka upp” HTTPS-kommunikation via en HTTP / HTTPS-proxy. … Slutligen kan du ta reda på våra anslutningsvanor för VPN-tjänster eftersom du kommer att kunna se anslutningens starttid, anslutningssluttid och det totala antalet anslutningstimmar som en viss klient hade.

VPN-serverloggar är mycket värdefull information, så vi måste överväga dessa loggar för att skydda vår integritet. Vanligtvis har betalda VPN-tjänster en funktion som kallas VPN utan registrering , denna funktion ligger faktiskt i det faktum att de lagrar inte personliga register på sina servrar det vill säga även om VPN:er måste använda vår offentliga IP-adress för att fungera. som källa såväl som specifika DNS-servrar i tunneln, för att undvika DNS-läckor från klientsidan, lovar de att de har det policy att inte spara några poster på deras servrar … I vissa fall lagrar de information som är nödvändig för att upptäcka problem med tillhandahållandet av en tjänst, men de raderas regelbundet för att skydda integriteten.

Alla VPN-användare använder dessa tjänster för att säkerställa största möjliga anonymitet när de surfar på Internet, och de vill inte att deras internetaktivitet ska återspeglas i den fullständiga VPN-anslutnings- och frånkopplingsloggen, DNS-upplösning och många andra data som kan samlas in. Om vi ​​tar med i beräkningen att alla VPN:er omdirigerar all internettrafik kan informationen som går genom VPN-tunneln vara mycket värdefull för annonsörer och även för myndigheter vid olagliga aktiviteter som att tillhandahålla IPTV-tjänster.

Viktiga punkter om VPN lovar dig “inga loggar”

En mycket viktig aspekt av VPN-tjänster är var är huvudkontoret för VPN-tjänsteföretaget , ett lands jurisdiktion är mycket viktig eftersom lagarna i ett visst land kan tvinga dig att föra register i månader eller år så att om någon gör något fel, kan de lätt identifieras. Det är absolut nödvändigt att de lokala lagarna där företaget har sitt huvudkontor verkligen tillåter insamling av personuppgifter. Om företaget har sitt huvudkontor i ett land där register krävs, även om företaget kan lova dig att det inte för några register, kommer det faktiskt att hålla dem, för annars kommer det att begå olaglighet i ursprungslandet …

Det är också mycket viktigt om VPN-servrar använder hårddiskar för att köra sina tjänster som de tillhandahåller till klienter. För att skydda din integritet så mycket som möjligt rekommenderas det servern kommer att installeras i RAM-minnet och inte hårddiskar eller SSD:er. Detta gör att den som är ansvarig för VPN-tjänsten inför en eventuell polisutredning snabbt kan stänga av alla fysiska servrar och all information kommer inte längre att vara tillgänglig, för när datorn stängs av är all information som finns i RAM helt tömt. Men i vissa mycket specifika fall kan viss information återställas från RAM-minnet på dessa inaktiverade servrar. Om din VPN-tjänst talar om för dig att dess servrar är installerade direkt i RAM och inte på diskar, är detta ytterligare ett skäl att lita på dess bästa praxis för att skydda din integritet.

Slutligen, en annan mycket viktig aspekt av alla kvalitets-VPN-servrar utan loggpolicy är att den går igenom oberoende säkerhetsrevisioner regelbundet. Med dessa tredjepartssäkerhetsrevisioner tillåter detta VPN-serverföretaget att ha större transparens så att vi kan lita på det både på nivån av säkerhetsprotokollen som används och att de är förenliga med vad förnekelsepolicyn lovar. -spela in.

Som du har sett är det absolut nödvändigt att ha en VPN utan att registrera eller utan registrering om vi vill behålla vår integritet när vi surfar på webben eller utför olika aktiviteter. Vi rekommenderar att du alltid använder den här typen av VPN-tjänst för att lämna så få fotspår som möjligt på Internet.

Relaterade artiklar

Back to top button