varför de är så viktiga för webbanvändning –

Vad är en crawler?

Webbsökare är namnet på sökrobotar, även känd som Spindlar … I grund och botten är dess uppdrag att ständigt genomsöka Internet, indexera nyskapade webbplatser, publicerade artiklar och i slutändan allt innehåll som vi kan se genom sökmotorer.

Tack vare dessa skannrar som indexera allt detta innehåll genom att helt enkelt göra en google-sökning kan vi hitta liknande resultat. Vi kan svara på frågor, hitta information för att lösa ett problem, söka information som intresserar oss … De är ett av de viktiga delarna som vi pratade om, och som kommer att hjälpa oss att navigera rätt i nätverket.

Därför är en sökrobot eller spårare en bot, en samling av tusentals av dem, som ständigt är analyserar internet , indexering av webbplatserna, sidorna som motsvarar varje webbplats, informationen de innehåller, de olika avsnitten … De associerar allt detta med de sökfrågor som slutanvändaren kommer att utföra i tjänster som Google, Bing och andra liknande.

Skanners övervakar miljontals sidor

Men om vi tänker på Internets vidsträckta storlek kan vi säga att sökrobotar kommer att kontrollera tusentals, hundratusentals webbplatser av alla slag. Om vi ​​gör det allmän google-sökning , det finns miljontals sidor där ute som kan innehålla dessa termer. Det skulle vara omöjligt på ett mänskligt plan att hålla koll på allt och komma på vad som verkligen passar det vi söker.

Av denna anledning sökroboten välj det bästa innehållet av allt det indexerade och det matchar bäst vad vi letade efter. Dessa bots kommer ständigt att skanna Internet för att upptäcka eventuella mindre förändringar och kunna skapa en lista, en stor databas, för att visa de bästa resultaten för tillfället.

Detta gör att vi kan hävda att sökrobotar behövs idag. Som vi vet hade Internet inte varit möjligt utan sökmotorer. Vi strävar alltid efter att besöka samma platser som vi kan utantill och där vi förhoppningsvis hittar den information vi letar efter. Istället, tack vare dessa bots, genom att helt enkelt söka efter en fras eller term på Google, kan vi nå många webbplatser som hjälper oss att lösa ett specifikt problem.

Rastreadors online

Utmärkt värde för webbansvariga

Det råder ingen tvekan om att sökmotorspindlar är av stort värde för dem som ansvarar för webbsidor. När allt kommer omkring, när någon bestämmer sig för att skapa en webbplats är deras mål att få besök, ha en publik och nå så många användare som möjligt.

Tack vare dessa Spårare , kommer den här webbsidan att vara tillgänglig för användare som har kommit åt den via sökmotorer. Annars vore det som att ha en butik i en källare utan dörr och utan skylt och vänta på att köpare ska komma.

Det är ett faktum att de spelar en grundläggande roll i den dagliga onlineupplevelsen. Åtminstone skulle det sätt vi för närvarande använder webben lida mycket av om webbsökare inte fanns.

Webbplatser dolda från sökrobotar

Är allt innehåll på Internet indexerat av sökrobotar? Svaret är nej. Faktum är att det finns många webbplatser och innehåll på webben som vi aldrig kan komma åt direkt från sökmotorer. Som vi ska förklara kan detta hända av en mängd olika anledningar.

Den som ansvarar för webbplatsen vill inte att den ska synas

En av anledningarna till att en webbplats kan vara dold från sökrobotar eftersom personen bakom den här sidan inte vill att deras webbplats ska visas på sökmotorer. Detta kan hända i vissa fall. Om de inte har spårats kommer de logiskt sett inte att visas när vi gör en sökning.

Varför kan detta hända? Webbplatsen kan ha vissa avsnitt eller sidor som du inte vill ska indexeras. Det är helt enkelt information som besökare kan få direkt från länkar på webben, men den publiceras inte på sökmotorerna.

Webbplatsen är inte indexerad ännu

Det kan också hända att webbsidan nyligen och har inte skannats än. Webbsökrobotarna har inte anlänt än och därför har de inte lagt till den på sin lista för att den ska visas på internetsökmotorer och vara tillgänglig för användare.

Scanners analyserar ständigt webbsidor. De gör dock inte i alla fall detta samtidigt eller i samma hastighet. De senaste sajterna, som har ännu mindre vikt på Internet, kan till och med ta veckor att indexera sitt innehåll. Detta gör det dold från sökmotorer under denna tidsperiod.

Seguridad HTTPS

Djupa webbsidor

En annan typ av webbplatser dolda från sökmotorer är de som finns på Deep web … Så är hela den dolda delen av nätverket känd, som definitivt är otillgänglig för sökmotorer. Inte att förväxla med Mörk nät eftersom de är olika termer.

För att komma åt Deep Web-innehåll måste du använda vissa webbläsare som Tor … Vi kan inte hitta .onion-webbplatser som är associerade med Deep and Dark Web bara genom att gå via Chrome, Firefox eller någon vanlig webbläsare. Vi kommer inte heller att kunna hitta dessa webbplatser med en Google-sökning.

Som vi har sett är sökrobotar därför mycket viktiga för att Internet ska fungera korrekt. De krävs för att genomsöka och indexera webbplatser på webben. Utan dem skulle vi inte kunna använda sökmotorer som Google för att hitta det innehåll vi vill ha. De är viktiga i detta avseende, även om vi också har sett att sidor under vissa omständigheter kan döljas och inte visas på sökmotorer.

Relaterade artiklar

Back to top button