Varför bärbar dator har långsam Wi-Fi och hur man ökar hastigheten –

Varför kör min bärbara dator långsamt Wi-Fi

Vi Jag kan säga att bärbara datorer har vunnit popularitet över stationära datorer. Kraft och prestanda är nästan jämförbara idag. Det erbjuder dock mycket rörlighet och gör det till det föredragna alternativet för de som letar efter ett nytt lag.

När vi pratar om en bärbar dator talar vi också om trådlös anslutning. Även om detta är möjligt, är sanningen att de flesta användare väljer Wi-Fi istället för att använda kablar. Även några av de mer moderna och mindre har inte ens en Ethernet-port. Men visst, ibland kan det uppstå problem som gör att internet saktar ner. Låt oss ta en titt på de främsta anledningarna.

Vi är väldigt långt från hotspot

Utan tvekan en av huvudorsakerna Wi-Fi i laptop fungerar långsamt eftersom vi är väldigt långt från accesspunkten. Vår dator kan vara i en död vinkel och där anslutningsmöjligheterna är mycket begränsade. Detta kommer oundvikligen att orsaka problem som påverkar stabilitet och hastighet.

Avstånd, förutom eventuella hinder eller väggar och väggar, kan bromsa upp vår uppkoppling. Kapaciteten kommer också att bero på vårt nätverkskort, eftersom det kan göra att vi kan resa på mer eller mindre avstånd.

Det finns skadlig programvara i systemet

En annan mycket viktig fråga som vi måste ha i åtanke är att det kan finnas skadliga program i systemet. Det finns många hot på nätet som kan påverka oss på ett eller annat sätt. De kan äventyra vår utrustning och skada dess normala funktion.

Logiskt sett kommer ett virus eller annan skadlig programvara att påverka prestandan. Detta kan leda till en mycket betydande förlust av internethastighet. Vi kanske inte ens kan navigera.

Qué es el híbrido malware

Drivrutiner för nätverkskort är inaktuella

Vi säger alltid att det är viktigt att hålla vår utrustning uppdaterad. Men detta är ännu viktigare när det kommer till enheter som är anslutna till nätverket. Därför kan en av anledningarna till det långsamma Wi-Fi-internet på en bärbar dator vara att vi har föråldrade drivrutiner för nätverkskort

Ibland kan det uppstå konflikter med själva systemet, det kanske inte finns full kompatibilitet och det kan leda till prestandaproblem. Detta kan vara anledningen till att vår bärbara dator har en begränsad internethastighet.

Vissa program förbrukar för mycket resurser

Det är många program vem som kan komma åt internet. Bandbredden är begränsad, så ju fler applikationer som använder anslutningen, desto fler problem kan vi ha. Därför måste vi också ta hänsyn till att vissa program förbrukar för mycket resurser, och detta begränsar surfhastigheten.

Antivirus eller brandvägg blockerar anslutningen

Det är väldigt viktigt att ha säkerhetsprogram, till exempel bra antivirus eller brandvägg … Men samma program kan också störa anslutningen och sakta ner Wi-Fi-prestandan på en bärbar dator. Kanske begränsar du hastigheten på något sätt och skapar problem.

Vi är kopplade till fel grupp

Moderna enheter tillåter oss att ansluta via 2,4 och 5 GHz band … Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. I grund och botten kan vi säga att den första är mest avslöjande när vi ansluter till ett trådlöst nätverk över långa avstånd. Å andra sidan är den andra den som erbjuder högst hastighet.

Därför måste vi alltid veta vilket Wi-Fi-intervall vi använder i den bärbara datorn. På så sätt kan vi uppnå maximal hastighet och inte ha problem som kan påverka prestandan.

Hur man förbättrar Wi-Fi-hastigheten på en bärbar dator

Vi har sett några huvudorsaker till varför internethastigheten när den är ansluten via Wi-Fi på en bärbar dator kanske inte är tillräckligt hög. Vi ska nu ge några tips på hur du kan förbättra din hastighet och på så sätt lära dig att navigera under bästa möjliga förhållanden.

Håll allt uppdaterat

Vi såg att en av anledningarna till långsamt internet på en bärbar dator är ett föråldrat nätverkskort. Men det kan också vara så att operativsystemet är inaktuellt eller att det finns någon konflikt med mjukvaruversionerna.

Därför är ett viktigt tips för att förbättra Wi-Fi-hastigheten på en bärbar dator att hålla saker rätt. uppdatering … Detta är vad vi bör tillämpa på alla program, drivrutiner eller själva operativsystemet.

Undvik säkerhetsproblem

Säkerhetsproblem kan påverka utrustningens eller komponenternas korrekta funktion. Det finns många attacker på nätverket, och vi måste alltid skyddas … Det kan också hjälpa till att förbättra internethastigheten.

För att undvika säkerhetsproblem behöver du ha program som skyddar oss. Bra antivirus, brandvägg, tillägg för att skydda mot bedrägliga sidor … Allt detta kan hjälpa oss och därmed undvika potentiella problem. Men sunt förnuft är också viktigt och undviker misstag, som att öppna farliga e-postbilagor eller logga in på en misstänkt webbplats.

Använd Wi-Fi-repeaters

Problem med Wi-Fi på din bärbara dator? En av de vanligaste anledningarna är det avstånd till router är för stor och sambandet med näring når inte. Lyckligtvis kan vi använda olika enheter för att hjälpa oss att förbättra kvaliteten på vår anslutning.

Vi kan ha Wi-Fi-repeaters, nätverksförstärkare, PLC:er, Wi-Fi Mesh-system … Alla dessa alternativ gör att den trådlösa signalen i vårt hem blir mer kraftfull och når andra delar av huset.

Problem med Wi-Fi Mesh-system

Byt wifi-nätverkskort

Men kanske ligger problemet i Wifi nätverkskort vad vår bärbara dator har. Detta är något relativt vanligt i vissa äldre modeller eller andra moderna, men för litet. De kan ha ett inbyggt kort med kort räckvidd, vilket skapar problem.

I det här fallet måste vi byta ut nätverkskortet. Vi har många alternativ till vårt förfogande. Det är vanligt att köpa ett Wi-Fi-nätverkskort som vi kan använda externt, anslutet via USB. Detta kommer att förbättra den trådlösa täckningen.

Välj lämpligt band eller byt kanal

En annan fråga att tänka på är vikten av att göra rätt val. Wi-Fi räckvidd som vi ska ansluta till. Det kan vara intressant att välja 2,4 GHz eller 5 GHz beroende på omständigheterna. Vi kan också konfigurera kanalen som används av nätverket på routern, eftersom konflikter med andra grannar kan uppstå.

I ett nötskal, det här är några tips som vi kan ta hänsyn till för att försöka förbättra Wi-Fi-anslutningen på en bärbar dator. En serie riktlinjer som kan komma väl till pass nu för tiden för korrekt navigering.

Relaterade artiklar

Back to top button