varför är det här problemet? –

Ett av problemen med en mobiltelefon som kan ge dig mest problem är att den inte ringer som du gör vid middagen, du får samtal, speciellt om du använder telefonen på jobbet. Anledningen till att din Android inte ringer när du blir uppringd kan bero på flera olika orsaker, och idag ska vi försöka lösa var och en av dem.

I värsta fall kan din telefon vara fysiskt skadad eller infekterad med skadlig programvara, men troligen har du av misstag stängt av ljudet, eller så hindrar någon aspekt av telefonens inställningar dig från att veta när någon försöker kontakta dig.

Fixa din mobilringsignal

Att volymen är avstängd, att du har ställt in flygplansläge eller Stör ej, att vidarekoppling av samtal stör din smartphones korrekta funktion, att din telefonapp har skadats … Vi samlar in allt du kan göra för att fixa en mobiltelefon.

Är din volym avstängd?

De flesta Android-telefoner har fyra reglage som styr ljudet telefonen gör: mediavolym, ringsignalvolym, ringsignalvolym och alarmvolym. Ringvolymen är det som får dig att höra eller inte höra din mobiltelefon när du får ett samtal, medan ringvolymen justerar ljudet under ett telefonsamtal.

Se till att klockikonen (vanligtvis en klocka) inte är inställd på minimum, men för att skingra alla tvivel kan du skruva upp alla reglagen och testa tills du hittar den som styr ringsignalen.

Har du ställt in en högtalartelefon eller annan multimediahögtalare?

Utbredningen av bluetooth-högtalare, smarta enheter och hörlurar gör att mobilljud kanske inte spelas upp av telefonen själv. Senaste versioner av Android låter dig styra miljön från vilken telefonens ljud hörs med hjälp av volymkontrollen, men återigen, för att undvika komplikationer är poängen att du kontrollerar om din smartphone är synkroniserad över Wi-Fi. eller Bluetooth med annan utrustning som inte gör att du kan ta emot samtal med ljud.

Se till att flygplansläget inte är aktiverat

När detta läge är aktiverat skickas telefonsamtal direkt till röstbrevlådan. Detta skulle innebära att du inte bara kommer att inte lyssna på samtal, men att du inte ens kommer att ta emot dem. Det är dock möjligt att konfigurationen inte kommer att konfigureras korrekt efter att ha lämnat detta läge, och du måste aktivera och avaktivera den igen för att kontrollera om du kan höra ringsignalen igen vid ett samtal.

Är Stör ej avstängt?

När den här funktionen är aktiverad kommer du inte att få några aviseringar, inklusive ljud för inkommande samtal. Det vill säga du kommer att få samtal och meddelanden, men mobilen ringer inte.
Den här inställningen kan aktiveras eller inaktiveras manuellt från Inställningar> Aviseringar> Stör ej> Aktivera men det finns också ett alternativ som låter dig konfigurera den automatiskt och slå på den vid en viss tidpunkt eller när användaren somnar.

Se till att detta inte är orsaken till problemet att mobiltelefonen inte ringer när du får ett samtal.

Se till att vidarekoppling av samtal inte är aktiverad

Vissa äldre Android-telefoner har inställningar för vidarekoppling som innebär att du kontaktar din operatör, men idag kan du aktivera denna inställning i telefonappens inställningar.

Om du har aktiverat det bör du inte få några varningar eller samtal, men det skadar aldrig att kontrollera att det är avaktiverat för att utesluta att det är källan till problemet du upplever.

Se till att det är ett ringsignalproblem

Om du har laddat ner ringsignaler från en tredjepartsapp är det troligt att programvaran kommer att få ljudet att krascha när någon ringer dig. Prova att byta till en av de förinstallerade ringsignalerna på din telefon och se om det löser problemet.

Du kan göra det från inställningar > Ljud och vibrationer > Ringsignal

Utför en fabriksåterställning

Om du har provat alla möjliga lösningar som vi lämnade dig i den här riktningen, och ingenting löste problemet, kanske telefonen inte ringer på grund av ett fel i systemet, vilket kan innebära att applikationen stör telefonens korrekta funktion eller att någon form av penetration har kommit in i terminalen.

I det här fallet kan du återställa smarttelefonen till dess ursprungliga tillstånd från inställningar > Systemet > Återställ och återställ> Återställ telefonen> Radera allt , inte utan att först skapa en säkerhetskopia, eftersom detta kommer att radera all data som finns lagrad på mobiltelefonen.

Se till att det inte är ett maskinvaruproblem

Om allt fortsätter att misslyckas efter att mobiltelefonen återställts till sitt ursprungliga tillstånd, är det troligt att telefonens högtalare kan ha skadats på något sätt, även om du kan lyssna på andra typer av ljud med din smartphone. Om så är fallet, kolla med telefontillverkaren eller butiken där du köpte den för att kontrollera telefonens garanti och se vad du kan göra.

Relaterade artiklar

Back to top button