Varför ansluter min dator bara till 2,4 GHz Wi-Fi och inte 5G? –

Vi har delat upp den här handledningen i två separata delar: kontrollerna vi behöver göra på vår trådlösa router såväl som kontroller som vi måste göra på vår dator eller smartphone … Vi rekommenderar att du genomför alla kontroller steg för steg för att försöka hitta felet och sedan åtgärda det.

Vad du ska göra på routern

De flesta av 5G-anslutningsfelen beror på en felkonfiguration av routern eller att den inte direkt stöder dubbelbandsdrift samtidigt. Vi måste komma ihåg att för att logga in på routern måste vi göra detta med en webbläsare, som anger routerns standardgateway i adressfältet. Hur vet jag vilken som är standardgateway (router)? Vi går till Start, lägger cmd och trycker på Enter för att gå direkt till Windows-kommandotolken.

Väl här måste vi köra följande kommando och trycka på Enter: “ipconfig”. När vi kör det här kommandot visas “Default Gateway” följt av IP-adressen, vanligtvis standardgatewayen på routrar: 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1, 192.168.50.1 och 192.168. 178.1, men det bästa är att du ser din IP-adress och använder din webbläsare för att lägga den i adressfältet: http://192.168.1.1

Är vår router en simultan dual band med 5G WiFi?

Det första vi måste tänka på är att för att kunna ansluta till 5G-bandet måste vår router vara dubbelband samtidigt, eller åtminstone sända i 5G-bandet. Du kan ta reda på det genom att titta på routermodellen, om det är “AC” eller “AX”, då är det simultan dual band. Men om vår router indikerar att det är “N”, kanske det inte är samtidig dubbelband. Innan vi fortsätter att testa de olika aspekterna av vår router måste vi se till att vår router faktiskt stöder 5G-bandbredd.

Är 5G Wi-Fi aktiverat?

Om vår router är kompatibel med 5G-bandet måste vi gå in i firmware och kontrollera om detta frekvensband verkligen är aktiverat eller inte. I avsnittet “Trådlöst” bör vi se en meny som talar om för oss om frekvensbandet är aktiverat eller avaktiverat. Vissa routrar har samma fysiska knapp för att aktivera WPS och aktivera/avaktivera WiFi-bandbredd, så det är möjligt att vi av misstag har inaktiverat den.

Om du har en Movistar-router bör du gå till avsnittet “WiFi Plus” som hänvisar till 5G-intervallet och “WiFi” hänvisar till 2,4G-intervallet. I den här konfigurationsmenyn kommer du att se alternativet “Trådlös. Nätverksstatus “och den ska markeras som” På. “.

Efter verifiering klickar vi på “Apply Changes” och kontrollerar med Wi-Fi-klienten om vi kan upptäcka det.

Är SSID (WiFi Network Name) dolt?

Som standard visar alla Wi-Fi-routrar, åtkomstpunkter och PLC:er med Wi-Fi alltid namnet på Wi-Fi-nätverket, men det är möjligt att du har gömt det och inte kommer ihåg, eller så har du felkonfigurerat routern av misstag. Det enklaste sättet att kontrollera om SSID är dolt är att gå in i den avancerade konfigurationen av din router och se om vi har aktiverat alternativet Hide Wi-Fi Network. Beroende på routerns modell kommer den att finnas på ett eller annat ställe.

Vilken kanal sänds sändningen på?

5 GHz-bandet har olika WiFi-kanaler för sändning, i den här artikeln har vi tidigare förklarat vilka kanaler som är tillgängliga i detta band och vad är dess huvudsakliga egenskaper. Vanligtvis sänder routrar på kanalerna 36, ​​40, 44 och 48, de kallas U-NII-1-kanaler, vi har även kanalerna 52, 56, 60 och 64, med så kallade U-NII-2A-kanaler, och slutligen har vi kanalerna 100, 104, 108 och 112 eller högre som är U-NII-2C-kanaler. Från kanal 149 heter de U-NII-3.

Vissa Wi-Fi-kort stöder bara 5G Wi-Fi-kanaler, som finns i de “nedre kanalerna”, det vill säga på kanalerna 36, ​​40, 44 och 48. Om vi ​​sänder på kanal 100 och Wi-Fi-klienten är inkompatibel med denna bandfrekvens, eftersom den logiskt sett inte kommer att kunna “se” något WiFi-nätverk. På förra bilden är kanalen i automatiskt läge, som ni ser valde den automatiskt kanal 108 för att sända, så om vi hade ett gammalt WiFi-kort skulle vi inte kunna ansluta.

Checkar på en PC eller smartphone

Om vi, efter att vi har genomfört alla kontroller på routern, fortfarande inte kan ansluta till 5G-nätverket korrekt, måste vi följa nästa steg för att kontrollera och börja utesluta eventuella problem.

Är mitt WiFi-kort 5G-kompatibelt?

Det första vi behöver veta är kompatibiliteten hos vårt WiFi-kort med 5GHz-bandet. Hur kan vi ta reda på det? Om vi ​​går till Kontrollpanelen / Nätverkscenter / Ändra adapterinställningar kan vi se den exakta modellen av vårt WiFi-kort. Om det inte visas kan vi använda program som AIDA64 för att ta reda på den exakta modellen av WiFi-nätverkskortet vi har installerat.

När vi tar reda på modellen bör vi gå till tillverkarens officiella webbplats och se de tekniska egenskaperna för detta kort. Det måste peka någonstans om kompatibilitet med 802.11a / ac / ax-standarder, om det inte stöder dessa standarder betyder det att det inte stöder 5G-bandet och att du alltid måste ansluta till 2.4G-bandet. Om det visar sig vara WiFi 5 eller WiFi 6-kompatibelt kan vi bekräfta att det är 5G-bandskompatibelt.

Är mitt WiFi-kort kompatibelt med kanalen som används av routern?

Om vårt kort är kompatibelt med WiFi 5, men vi fortfarande inte kan “se” WiFi-nätverket, kontrollera routerns sändningskanal och se till att du sänder på de “låga” kanalerna 36, ​​40, 44 och 48. Som t.ex. vi förklarade tidigare, det finns WiFi-kort som är 5G-kompatibla, men bara för de “lägre kanalerna”, inte kompatibla för kanalerna 100, 104, 108 och 112, så du måste gå in i din router och se vilken kanal som sänder.

Du kan också använda program som WiFi Analyzer för Android eller Acrylic WiFi Home för att se både 2.4G och 5G Wi-Fi-kanaler, men detta måste användas på en dator som kan “se” Wi-Fi-nätverket för om vi använder det på en dator som inte kan ansluta till 5G-nätverket ser vi fortfarande inte Wi-Fi-nätverket utan att veta vilken kanal det sänds på.

Är jag nära en Wi-Fi-router?

5GHz-bandet har ett mindre räckvidd än 2,4GHz-bandet, om vi är väldigt långt från routern men ser 2,4GHz-bandet är det möjligt att 5G-bandet inte ser oss på grund av det enkla faktum att vi är för långt borta . Beroende på vilket Wi-Fi-kort som används kan vi ansluta längre eller närmare huvudroutern. Därför, om en dator kan ansluta från där du är nu, men en annan dator inte kan, är det mycket möjligt att detta är ett problem med WiFi-täckning.

Jag brukade ansluta till ett 5G-nätverk och nu släpper de inte in mig?

Om du redan har anslutit till 5GHz-bandet tidigare, men nu inte tillåter dig, se till att du tar bort det ihågkomna Wi-Fi-nätverket i Windows. Detta är mycket viktigt eftersom om du ändrar ditt lösenord, upptäcker Windows att det är felaktigt och visas i slutet av listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk. Vi rekommenderar att du går till avsnittet med ihågkomna Wi-Fi-nätverk och klickar på “Glöm nätverk” för att återansluta senare. Du löste förmodligen problemet genom att helt enkelt glömma nätverket och ansluta igen.

Vi hoppas att du med hjälp av dessa tips kunnat koppla upp dig till 5G-bandet mycket snabbare och rekommenderas än att använda 2,4G-bandet, men du måste komma ihåg att detta frekvensband har ett mindre räckvidd än 2,4G-bandet, så du bör vara närmare routern. , hotspot eller PLC med WiFi, annars kommer du inte att kunna ansluta.

Relaterade artiklar

Back to top button