var är det här problemet vanligast? –

Där nätfiskeattacker förekommer oftast

När vi pratar om nätfiskeattacker menar vi den teknik som cyberbrottslingar använder sig av stjäla lösenord … De kan gå via e-post, meddelandeprogram eller till och med sociala medier. Detta är kroken de kastar för att offret ska bita och leverera sina uppgifter.

Den består huvudsakligen av imiterad legitimt företag, plattform eller någon tjänst. De skickar en sida där vi uppenbarligen kommer att stöta på något officiellt där vi kan logga in eller göra ett köp, men i verkligheten är detta en sida som kontrolleras av angripare.

Det finns vissa tjänster och plattformar som hackare riktar sig till. De strävar alltid efter att göra det bästa av de möjligheter som finns för dem för att få ekonomiska fördelar i gengäld. Låt oss se vilka webbplatser som är mest attackerade. På så sätt kommer vi att vara mer förberedda på undvika nätfiskeattacker

PayPal

Utan tvekan är en av de tjänster som hackare har riktat in sig på PayPal … Det är en av de mest populära betalningsplattformarna på Internet med det största antalet användare. Därför kan de lyckas. I slutändan är sannolikheten större.

De skickar vanligtvis ett e-postmeddelande om att det finns ett problem med vårt konto, väntar på betalning eller att vi behöver ändra vårt lösenord. Men när vi försöker logga in skickar vi nyckeln till hackarna.

Facebook

Facebook i synnerhet och sociala nätverk i allmänhet är tjänster också mycket känsliga för nätfiske. De har miljontals användare runt om i världen, och alla är inte lika förberedda på farorna med Internet. Det gör att de ofta kan falla i fällor.

Kontaktrobotar, grupper av användare där skadliga länkar kan glida, bilder med länkar till webbplatser som faktiskt är nätfiske, direktmeddelanden … Metoderna för att gå in i den här typen av attacker via sociala nätverk är mycket olika.

Microsoft

Microsoft under de senaste åren har det intagit en ledande position i listorna över nätfiskeattacker. Säkerhetsforskare har upptäckt en mängd skadliga länkar som pekar på mjukvarujättens tjänster som kan äventyra användarnas säkerhet. Återigen har hackare riktat in sig på en mycket mångsidig industri.

Netflix

Vi måste också nämna videouppspelningsplattformar som t.ex Netflix … Kontofel, lösenordsändringar på grund av fel, falska uppdateringar … Ursäkterna som cyberkriminella använder för att få offrets uppmärksamhet är väldigt varierande.

Dropbox

Slutligen, en annan tjänst som ofta används för att utföra nätfiskeattacker är Dropbox. Generellt kan vi säga det molnlagring … Detta är något som har fått stor betydelse på sistone på grund av distansarbete, och det används av angripare för att starta sina nätverk.

Kort sagt, dessa är de tjänster eller program som oftast används för att utföra identitetsstöldattacker idag. Vi måste alltid använda sunt förnuft, undvika att installera skadlig programvara och inte avslöja mer data än vad som är nödvändigt.

Relaterade artiklar

Back to top button