Vanliga krascher och hur man åtgärdar dem –

Lösa vanliga Safari-fel

Det finns ett antal fel som, även om de inte inträffar samtidigt, vanligtvis är de vanligaste. Faktum är att nästan alla av dem kan visas på olika versioner av operativsystemet och på nästan alla typer av Mac utan åtskillnad, så de är inte associerade med specifika modeller eller specifik programvara. Som tur är har de flesta en quick fix som du kan göra själv.

Om den plötsligt stängs

Detta är inte bara en av de vanligaste Safari-krascherna, utan också en av de tråkigaste. När du tyst surfar på en webbsida stängs applikationen plötsligt utan föregående meddelande. Tänk om det finns variationer är vad som händer härnäst, för ibland när du öppnar det återställer samma flikar och fönster som var innan stängningen och andra där det börjar från början. Detta är inte en normal stängning i alla fall, så det är alltid en bra idé att rapportera det till Apple om du uppmanas på skärmen via ett popup-meddelande därefter.

cierre inesperado de safari en mac

Om felet är av en specifik karaktär, oroa dig inte eftersom det kan vara ett mycket specifikt fel som inte kräver din uppmärksamhet för att åtgärda det. Nu, om kraschen inträffar regelbundet och/eller sprider sig till andra applikationer , är det mer än troligt att du i bästa fall måste återställa operativsystemet. I värsta fall kan detta bero på överbelasta RAM antingen för att den har nått sin gräns eller för att den är felaktig. I det senare fallet måste du kontakta Apples tekniska tjänster.

Historien klarnar av sig själv

Att föra en Safari-historik på Mac kan vara användbart för att göra specifika frågor eller för snabbare åtkomst till sidor som besöks regelbundet. Om du i ditt fall lägger vikt vid denna paragraf är det mer än självklart att du inte vill att den ska raderas av sig själv. Därför rekommenderar vi först granska inställningarna i detta avseende genom att följa dessa steg:

 1. Öppna Safari.
 2. Från Apple-menyn (översta fältet), gå till Safari> Inställningar.
 3. Klicka på fliken Allmänt.
 4. Markera kryssrutan “Ta bort objekt från historiken”. Följande alternativ är möjliga:
  • På en dag
  • I en vecka
  • efter två veckor
  • Efter en månad
  • Efter ett år
  • Manuellt

historisk safari mac

Om du valde det här alternativet manuellt ska historiken inte raderas, och om du valde något av de andra alternativen kommer den att raderas efter den tid som ställts in i inställningarna.

En annan anledning till att historien “bara” kan raderas är det Rengöringsappar för Mac som optimerar enhetens prestanda genom att radera vissa data, till exempel den här historiken. Om du utför dessa manuella rensningar, se till att du gör dem så att du inte tar bort dessa data, och om du har automatiserat dem, försök granska konfigurationen så att den behåller historiken utan att radera den vid varje rensning.

Om webbsidor laddas väldigt långsamt

Som vi sa i början av den här artikeln är Safari en av de mest rekommenderade webbläsarna för användning på Mac på grund av dess energieffektivitet och hastighet. Detta kan dock vara långsamt av flera skäl, den främsta är Internet anslutning. Om du är ansluten via Wi-Fi Det rekommenderas att du ser till att signalen tas emot korrekt och, om den är på en kabel, provar en annan ifall den du har inte fungerar. Och i båda fallen, prova att köra ett hastighetstest för att se till att du tittar under normala sidor.

Navegacion Privada Safari

Du kan också prova öppna sidor privat genom att surfa in för att se om de laddar bättre. Om så är fallet kommer det att bero på att alla cookies kommer att vara offentliga, och ibland kommer de att göra laddningstiderna mycket längre. Ett annat alternativ du skulle ha är prova en annan webbläsare och kontrollera om samma sak händer dig eller omvänt, om Safari faktiskt orsakar problemet.

Förlängningsproblem

Tidigare hade Safari inga tillägg, vilket var mer typiskt för andra webbläsare som Chrome. Apples webbläsare har dem dock, så det borde inte vara några problem att använda dem. Det första du bör kontrollera, hur självklart det än kan verka, är att dessa aktiveras … För att göra detta måste du gå till Safari-menyn (överst till vänster) och öppna Inställningar. Väl där bör du gå till “Extensions” och kontrollera om de är aktiverade till vänster med hjälp av lämpliga kryssrutor.

En annan aspekt att tänka på är att de kompatibel med din version av Safari, som du kan se på deras flik i App Store. Om de är inkompatibla har de förmodligen en uppdatering, så det rekommenderas att du laddar ner dem för att testa dem i din nuvarande webbläsarversion.

safari expansion

Markörer visas inte eller andra visas

Safari-bokmärken, även känd som favoriter , dessa är webbplatser som kan sparas för att nås när som helst, även om historiken rensas. Kom ihåg att de förekommer i den så kallade ” Hem “, Som visas när du öppnar ett nytt fönster och/eller en ny flik, om du har en konfigurerad.

Om Förutom de du sparat visas, det kan bero på iCloud-synkronisering. Om du har den här funktionen aktiverad för Safari på Mac och andra Apple-enheter kommer du att ha samma bokmärken på alla och därför kommer du inte att kunna göra dem annorlunda. När det gäller det faktum att endast några dyker upp, detta det kan bero på att de inte visas, så vi råder dig att gå till den här bokmärkesskärmen och klicka på pilikonen för att visa allt.

sincronizacion icloud mac

Åtgärder som tjänar till att lösa alla problem

Om kommentarerna i de föregående avsnitten inte hjälpte dig att förbättra Safari igen, kan du prova något av följande tips. De löser alla programvaruproblem på enheten, inklusive fel i webbläsaren, så att de kan vara mest effektiva.

 • Stäng alla applikationer som öppnas på enheten, men inte när du klickar på krysset, eftersom de förblir öppna i bakgrunden. Vad du behöver göra är att stänga dem helt med tangentbordsgenvägen CMD + Q, eller gå till Apple-menyn (överst till vänster på skärmen), klicka på Force Quit och stäng alla applikationer en efter en.
 • Döda alla bakgrundsprocesser , vilket inte alltid händer vid stängning av ansökningar, som vi visade tidigare. Stäng av och slå på (eller starta om direkt) din Mac för att stänga av Mac och logga in igen för att kontrollera om Safari fungerar normalt.
 • Uppdatera macOS till den senaste versionen som kommer att inkludera en ny version av Safari, som troligen fixar problem som det du upplever.
 • Återställ operativsystemet om du inte kan få det att fungera ordentligt, även om det rekommenderas att du säkerhetskopierar dina viktigaste dokument först. Detta är en hård lösning, men det är den överlägset mest effektiva lösningen på nästan alla programvaruproblem som påverkar Mac.

Relaterade artiklar

Back to top button