Vanliga fel, lösningar och knep –

Detta har säkert hänt dig en gång, och många användare klagar på det hans arbete är inte det bästa men det finns misstag som lätt kan lösas, och vi ska titta på vad du bör göra i varje enskilt fall.

Hur WhatsApp Web fungerar

Till skillnad från Telegram i sin webbversion är datorversionen av WhatsApp 100 % mobilberoende. Det vill säga, du kan inte använda webbläsarversionen om din smartphone för närvarande inte är påslagen, du inte är ansluten till internet och WhatsApp körs. De fungerar inte på egen hand. Därför är det möjligt att om det finns ett anslutningsproblem på din telefon kommer WhatsApp Web att sluta fungera för dig. Det är vanligt att hitta ett meddelande.” sammanbindande »Eller vara permanent frånkopplad och meddelanden inte når dig, eller så hindrar de dig från att skicka dem.

Detta beror på behovet kommunikation mellan telefon och dator att det kan vara många problem på WhatsApp-nätverket, att det inte fungerar, att det inte laddas, att det hela tiden kopplar ur och du missar meddelanden.

Inaktiv WhatsApp Web Corrector

Är ständigt frånkopplad

Din anslutning kanske inte är särskilt stabil, vilket resulterar i ett permanent nätverksavbrott på din mobiltelefon och därför på din dator och WhatsApp Web. Detta är vanligtvis det vanligaste och det finns inget du kan göra annat än att förbättra internet- eller Wi-Fi-täckningen du har för närvarande, eller vänta på att den stabiliseras efter ett tag om det inträffar tillfälligt.

Men detta beror inte alltid på ett internetavbrott, men det är möjligt att det beror på konfigurationen av din smartphone eller någon applikation som begränsar dess användning. när ditt batteri är lågt , Till exempel. Eller, i vissa fall, optimerings- och ekonomiinställningar.

Batterioptimering

Kanske är din telefon inställd på att spara när du inte använder den, och på grund av detta fungerar inte applikationer eller avaktiveras när smarttelefonen är låst. Detta, robust Android-telefonkrasch och appar slutar fungera för att förbruka färre resurser. I samma ögonblick som telefonen är låst slutar WhatsApp Web att fungera. Vi kan fixa detta i batterioptimeringsinställningarna i inställningarna.

Resplanen kan skilja sig beroende på telefon, varumärket eller versionen av ditt operativsystem, men i alla hittar vi ett liknande alternativ med “smarta inställningar”. För att göra detta måste vi följa dessa steg:

 • Öppna inställningar på mobilen
 • Gå till Batterifack
 • Klicka på alternativet Batterianvändning
 • Välj “Optimera batteriladdning”.
 • Här hittar du en lista över alla ansökningar.
 • Välj “WhatsApp” från den här listan.

Optimering av batteriet

Väl inne kommer vi att se flera alternativ:

 • Smart kontroll
 • Optimera
 • Optimera inte

Det är troligt att den första är markerad och därför din telefon inaktiverar appar vid krasch eftersom han förstår att du inte använder dem.

hålla kontakten

Beroende på telefon finns det en eller annan rutt. Samsungs hjälpsida rekommenderar till exempel att leta efter ett alternativ ” Oövervakade applikationer” detta kommer att göra att WhatsApp inte kopplas från när du låser skärmen. Eller på Huawei kan vi välja att hålla Wi-Fi-anslutningen för mobildata aktiv när skärmen är avstängd, vilket förhindrar att den stängs av. För detta kommer stegen som vi måste följa att vara liknande:

 • Öppna inställningarna på din telefon
 • Gå till avsnittet Batteri
 • Hitta avsnittet “Avancerade batteriinställningar”.
 • Du kommer att se alternativet vi är intresserade av: “Håll kontakten när din enhet är i viloläge. … »Aktivera det här alternativet för att förhindra att WhatsApp kopplas ur när telefonen är låst.

Bateria WhatsApp

Andra vanliga problem

Du kommer att möta många problem om du är en av de frekventa användarna av WhatsApp Web. Problem som hindrar meddelanden från att nå dig, att de inte skickas till dig, att meddelanden inte kommer, att du inte kan använda det eftersom det står att det redan är öppet …

Utan anslutning

Som vi förklarade i det första avsnittet i den här tråden är WhatsApp Web starkt beroende av WhatsApp på telefonen, så det klassiska meddelandet du har sett många gånger kan dyka upp: ”Telefon utan kommunikation. Se till att din telefon har en aktiv internetanslutning.”

I det här fallet, se till att telefonen är korrekt påslagen och ansluten till nätverket. Det kan vara Wi-Fi eller datahastighet, men Internet måste fungera på en mobiltelefon för att kunna “skicka” innehåll till WhatsApp Web utan problem. Se till att flygplansläget inte är aktiverat, vilket vanligtvis finns i Inställningar> Mobilnätverk och vad vi kan aktivera eller avaktivera med en switch.

Telefono sin conexion

Du kan också se ett meddelande om att datorn inte är ansluten. I det här fallet, även om din telefon är ansluten till internet, kanske din dator inte är tillgänglig. Meddelandet du ser här kommer att vara annorlunda så vi kan avgöra om detta är ett fel eller något annat. Om datorn har stängts av, se bara till att du har wifi eller kabel ansluten och att du inte har det Flygplansläget är aktiverat.

Får inte aviseringar

Om meddelanden inte når dig betyder det inte nödvändigtvis det det finns anslutningsfel men du kan ha stängt av dem vid en viss tidpunkt eller av någon anledning. Vi kan kontrollera detta från webbläsaren och det beror på vilken webbläsare du använder, men de har alla aviseringskontroller som du kan spåra om du inte vet när du får ett meddelande.

I fallet med Google Chrome, öppna WhatsApp Web och gå till det övre vänstra hörnet av din webbläsarskärm. Klicka på låsikonen i navigeringsfältet så öppnas en meny med alternativ.

Öppna ” Aviseringar »Och tre alternativ kommer att visas: Fråga (definierad) / Blockera / Tillåt. Se till att den är aktiverad och aviseringar är aktiverade så att du kan veta när någon sms:ar dig.

WhatsAppWeb

Det här fungerar inte

Felet kanske inte är något av ovanstående, men det fungerar inte direkt. WhatsApp är kompatibel med många webbläsare eller de viktigaste, men inte alla, detta är något vi bör överväga. Ett av anslutningsproblemen kan vara att din webbläsare inte är kompatibel med WhatsApp Web och att du måste installera en annan för att logga in.

Du kan använda de senaste versionerna Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Opera eller Safari. Men inte alla webbläsare stöds. Det är till exempel inte Internet Explorer.