Vad ska man göra om Windows inte känner igen den installerade NAS-servern –

Allt mer använd nätverkslagring

För att komma åt vår filer över Internet och var som helst kan vi ta hänsyn till användningen av olika tjänster och enheter. Vi kan använda både offentliga och privata moln. Detta gör att vi kan lagra och komma åt information oavsett var vi är.

De senaste åren har denna siffra ökat markant. Tillväxten av distansarbete, förbättra internetanslutningen , att ha tjänster med mer kapacitet i molnet … Allt har hjälpt till att göra nätverkslagring mer överkomlig och vi har fler alternativ tillgängliga.

Ett av de tillgängliga alternativen, vilket är mycket intressant, är NAS-servern. I grund och botten är det en nätverksansluten hårddisk som låter oss komma åt innehåll var som helst och från vilken enhet som helst. Där kan vi skapa säkerhetskopior, frigöra utrymme på andra datorer, komma åt …

Windows steg för att upptäcka NAS-servern

Problemet uppstår när vårt operativsystem, i det här fallet Windows, är nere. upptäck NAS-server … Den är inkopplad, vi vet att den fungerar eftersom vi provade den tidigare eller på en annan dator, men kunde inte få den att fungera ordentligt på den här enheten. Detta är något som kan hända i vissa fall, och vi kan fixa det utan alltför mycket komplikationer, om det inte finns ett fysiskt fel eller problem med systemet.

Aktivera nätverksupptäckt

En av anledningarna till att vi kan ha problem med att upptäcka en NAS-server eller liknande enhet är att vi inte har nätverksupptäckt är aktiverat i Windows … Det är en enkel process som vi kan följa som hjälper till att vara synliga för en dator som är ansluten till samma nätverk.

För att aktivera nätverksupptäckt i Windows måste vi gå till Start, gå in i Kontrollpanelen och Access, gå till Nätverk och Internet och klicka på Ändra avancerade delningsinställningar. Där hittar vi Network Discovery-sektionen, som vi måste se till att är aktiverad. Om det inte är det måste vi aktivera det och ge det för att spara ändringarna.

Aktivera Detección de Redes

Uppdatera NAS-serverns firmware

Det är väldigt viktigt att komma ihåg att vi måste ha senaste versionen Firmware för NAS-server. Detta är utan tvekan en av de vanligaste anledningarna till att det inte fungerar som det ska. Det kan till exempel bero på en konflikt med operativsystemet efter en Windows-uppdatering.

För korrekt upptäckt måste du ha den senaste firmwareversionen. För att göra detta måste vi komma åt enhetens kontrollpanel och hitta en nyare version som vi kan lägga till. Det kommer också att vara viktigt att maximera prestanda samt åtgärda potentiella säkerhetsintrång som kan utnyttjas av hackare.

Se till att Windows är uppdaterat

Också viktigt vilka fönster är det korrekt uppdaterad och inte bara enheten. Konflikter kan uppstå på programvarunivå som påverkar igenkänningen av NAS:en. Till exempel om vi har en uppdaterad NAS, men vi använder en gammal version av Windows som inte har de nödvändiga komponenterna.

Därför måste vi alltid se till att vi använder den senaste versionen av Microsofts operativsystem. För att göra detta, gå bara till Start, gå till Inställningar, gå till Uppdatering & Säkerhet och kontrollera vilken version vi använder och om det finns en senare version, installera den.

Aktivera NetBIOS över TCP/IP

En annan konfiguration som vi kan ta hänsyn till i Windows om systemet inte upptäcker NAS-servern vi installerade är: aktivera NetBIOS över TCP/IP om det inte är det. Detta är en snabb process som kan vara till stor hjälp i sådana fall.

Det vi ska göra är att gå till Start, gå till Inställningar, gå till Nätverk & Internet, klicka Ändra adapterinställningar och väl inne väljer vi det nätverkskort som är intressant för oss. Du måste högerklicka och gå till Egenskaper.

Nu måste vi kontrollera Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4) och, återigen, egenskaper. Senare kommer vi att ge ytterligare parametrar, och ett nytt fönster öppnas där vi är intresserade av att lösa detta fel.

I detta nya fönster måste vi klicka på VINNER och markera alternativet Aktivera NetBIOS över TCP / IP, som vi kan se nedan.

Beboelig NetBIOS TCP / IP

Tänk på att denna process måste göras på vart och ett av nätverkskorten vi använder för att ansluta till NAS. Det vill säga om vi till exempel har ett Ethernet-nätverkskort och ett annat Wi-Fi så måste vi göra detta i båda fallen.

Installera om SMBv1

Ett annat alternativ vi har om det skulle uppstå ett problem att vår dator inte känner igen NAS-servern, vänligen installera om SMBv1. Tänk dock på att Windows inte rekommenderar detta. Detta beror på att det hade olika säkerhetsproblem som utnyttjades av hackare.

Installerar om SMBv1 på Windows väldigt lätt. Du behöver bara följa en rad steg som vi ska visa dig. Vi kan då se om Microsofts operativsystem känner igen NAS-servern som vi har i vårt nätverk.

Det första vi ska göra är att gå till Start, hitta Kontrollpanelen och komma åt Program. Väl här måste du klicka på alternativet för att aktivera eller inaktivera Windows-funktioner. Vi kommer att se ett antal egenskaper hos operativsystemet, och vi måste hitta den som säger SMB 1.0 File Exchange Protocol kompatibel

Activar SMB1 på Windows

Vi måste kryssa i rutan och vi accepterar. När detta är gjort måste du starta om din dator och vi kan kontrollera om detta verkligen påverkade vårt problem.

Kort sagt, om Windows inte upptäcker NAS:en kan vi följa stegen vi nämnde. De är mycket enkla, och på kort tid kommer vi att kunna lösa detta fel, som kan dyka upp på vår dator under vissa omständigheter.

Relaterade artiklar

Back to top button