vad man ska göra för att kryptera med ett lösenord –

Varför det är så viktigt att skydda våra konton

Alla konton vi skapar på Internet måste vara ordentligt säkrade. Vi måste skapa ett starkt lösenord som förhindrar inkräktare från att komma in. Vi bör aldrig lämna våra register oskyddade.

Man bör komma ihåg att vår personlig information har stort värde på internet. Detta kommer att tvinga en potentiell angripare att samla in information som kan läggas ut till försäljning online, använda den för att attackera våra kontakter på sociala medier, skapa personliga nätfiskekampanjer …

Allt detta betyder att vi alltid måste skydda alla konton ordentligt på internet. Detta gäller även för de olika program och tjänster vi använder och där vi avser att lägga upp personligt innehåll eller data som kan vara relevanta för oss.

I många fall kan vi göra misstag när vi skyddar registret eller enheten. Ibland räcker det inte att bara generera en nyckel, eftersom det kan finnas läckor. Detta gör det intressant att använda tvåfaktorsautentisering när det är möjligt. Detta kommer att lägga till ett extra lager av säkerhet. Men, utan tvekan, något man inte får missa är att regelbundet kontrollera och ändra åtkomstkoden då och då för att undvika en eventuell läcka som kan påverka oss.

Steg för att skydda Googles historik

Vi har nämnt vikten av att alltid skydda våra konton eller alla tjänster vi använder. Vi ska nu förklara vad vi ska göra med skydda Googles historia … Sökjätten kommer att lagra det vi letade efter tidigare. Detta kommer att rädda vår aktivitet genom att erbjuda oss mer personliga resultat och även så att vi själva får viss data.

Google låter dig skydda denna information. Detta gör att vi kan kryptera historiken och på så sätt förhindra en potentiell angripare från att komma åt den data vi har lagrat. Detta kan vara till stor hjälp för att upprätthålla integriteten hela tiden.

Det första vi behöver göra för att skydda Googles historik är att logga in på vårt konto. Väl inne måste vi klicka på inställningsikonen och skriva Hantera ditt Google-konto

Därefter, i menyn till vänster, ska du klicka på Data och anpassning. Ett tredje alternativ visas. Vi måste gå ner tills vi ser aktiviteten och tidslinjen. Där måste du klicka dig vidare Min aktivitet

Actividad y Cronologiía de Google

Ett nytt fönster öppnas automatiskt. Där måste vi trycka på Hantera min aktivitetskontroll

Gestionar verificación de cuenta

Vi måste kolla möjligheten Ytterligare verifiering krävs … Vi behöver bara klicka på “Spara”.

Ytterligare Google-verifiering

Från och med nu kommer Google att be oss om ett kontolösenord för att kunna se din aktivitetshistorik. Om någon till exempel har tillgång till vår dator eller om vi lämnar arbetsgruppskontot öppet, måste de ange en åtkomstkod för att visa historiken.

Tips för att skydda ditt Google-konto

Men vi vill ge några fler tips om hur vi skyddar vårt Google-konto. Vi pratar i allmänhet om några riktlinjer för att förhindra inkräktare som kan äventyra vår integritet. Vi behöver allt för att vara i bra form.

Skapa ett starkt lösenord

Nyckelskapande vad som är tillräckligt starkt och komplext kommer att vara väsentligt. Det betyder att vi måste skapa ett unikt lösenord som innehåller bokstäver, siffror och andra specialtecken. Allt detta förutom slumpmässighet. Vi ska aldrig använda den vi redan använder i andra tjänster.

I slutändan är detta den huvudsakliga barriären som gör att vi kan hålla ut inkräktare. Vi behöver ha ett bra skydd och på så sätt minimera risken. Vi kan använda nyckelhanterare för att hjälpa oss skapa starka lösenord.

Aktivera tvåstegsverifiering

Men lösenordet är inte den enda säkerhetsbarriären vi kan ha. Det finns fler och fler tjänster som vi kan använda tvåstegsautentisering … En av dem är ett Google-konto. Vi kan lägga till detta extra lager för att skydda vårt konto.

För att göra detta måste vi gå till Inställningar igen. Senare går vi till Säkerhet och klickar på “Bekräftelse i två steg”. Vi måste konfigurera det som vi vill, eftersom vi kan ta emot SMS med en kod eller till och med använda applikationen på en mobiltelefon.

Verificación en dos pasos de Google

Använd officiella appar

En mycket viktig punkt som vi måste ta hänsyn till är användningen av officiella uttalanden … Det är sant att vi idag kan räkna med många tredjepartsprogram som erbjuder möjligheten att surfa på nätet, logga in eller använda olika funktioner, men som inte blir officiella program.

Om vi ​​använder den här typen av programvara riskerar vi att använda något som har modifierats av uppsåt. Vi vet verkligen inte vem som kan ligga bakom det här verktyget. Detta gör det mycket viktigt att alltid välja legitima officiella program.

Sunt förnuft

Å andra sidan, en annan punkt som vi kan ta hänsyn till för att skydda vårt Google-konto: sunt förnuft … Vi får aldrig göra misstag, som att logga in i systemet med en osäker länk eller ladda ner program från olagliga webbplatser.

De flesta cyberattacker kräver användarinteraktion. De behöver att vi klickar någonstans eller laddar ner någon farlig fil. Därför, om vi alltid håller oss till sunt förnuft, kommer vi att ha många alternativ för att skydda vårt Google-konto eller någon annan tjänst som vi använder på Internet.

I slutändan kan vi skydda på detta sätt Googles historik … Vi har nämnt vikten av att hålla ditt konto säkert, samt några riktlinjer för att undvika problem hela tiden.

Relaterade artiklar

Back to top button