Vad händer om jag överskrider denna gräns –

Vad är den månatliga VPN-gränsen?

Vi kan använda en VPN-tjänst för att anonymt ansluta till Internet, besöka nedladdningssidor som är blockerade i ursprungslandet, hoppa över geoblockeringar och mer. Beroende på hur vi använder den (P2P-nedladdningar, 4K-videoströmning, endast webbsurfning) kommer vi att använda mer eller mindre bandbredd på VPN-servern, vilket resulterar i åtföljande kostnader eftersom vi kommer att använda mycket eller få resurser från den angivna servern. …

Om vi ​​använder en VPN-tjänst då och då (gratis eller betald), är vi skyldiga att förbruka flera GB data som går genom VPN-tjänsten. Men om vi ständigt är uppkopplade eller gör bandbreddskrävande uppgifter som P2P-nedladdningar eller 4K-videoströmning, kan vi få flera TB data på en dag, beroende på hastigheten på VPN-tjänsten och hastigheten på din internetanslutning. …

Månatlig VPN-gräns avser mängden data i GB eller TB som vi kan använda på VPN-tjänsten varje månad. … Låt oss föreställa oss att VPN-tjänsten har en månatlig datagräns på 1 TB, vi kan bara överföra 1 TB data per månad, oavsett om det är nedladdningstrafik eller nedladdningstrafik.

Varför inför leverantörer denna månadsgräns?

VPN-tjänsteleverantörer sätter en månatlig gräns för sin servertrafik för att förhindra missbruk … Denna typ av begränsning förhindrar en “poweranvändare” från att ladda ner över P2P 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, förbruka bandbredd som andra användare kan använda för webbsurfning, anonyma snabbmeddelanden och andra ändamål som förbrukar mindre bandbredd. …

Dessa typer av månatliga VPN-gränser använder vanligtvis gratis VPN-tjänster som är mycket mer begränsade än betaltjänster som Surfshark, NordVPN eller PureVPN bland andra välkända och använda tjänster. Men vi kan också hitta denna typ av månatliga datatak på de billigaste planerna för vissa betalda VPN-tjänster, detta gör att företaget kan ändra storlek på sina servrar baserat på efterfrågan och undviker viss missbruk av nätverkstrafik. Månadsgränsen är ett mycket vanligt inslag hos betalda VPN:er som också har en “gratis” version Således, som en testversion, kan VPN-leverantören vara värd för en gratisversion av sin tjänst, men vi kan bara konsumera 100 GB data per månad eller någon annan mängd, så det kommer att fungera som en “krok” för att locka premiumanvändare. till tjänsten.

Därför är det väldigt vanligt att sätta en månatlig trafikgräns för att undvika missbruk, både i gratis VPN, som har de mest begränsade resurserna, och i betalda VPN med en gratis provperiod.

Vad händer om jag överskrider min månatliga VPN-gräns?

I vissa fall är det mycket troligt att vi kan överskrida den månatliga VPN-gränsen i dagar och till och med timmar, beroende på hur du använder VPN-tjänsten och även beroende på den månatliga gränsen för nämnda VPN-tjänst. Om du överskrider den månatliga VPN-tjänstgränsen kan din VPN-tjänst bete sig annorlunda.

Hastighetsgräns

Om vi ​​går över den månatliga VPN-gränsen är det mycket troligt att VPN-tjänsten kommer att tillämpa QoS på dig och begränsa din anslutningshastighet. Så om du använder en VPN-tjänst kan du se att din hastighet är begränsad till 1 Mbps eller 5 Mbps så att du inte laddar ner innehåll så snabbt och tar upp all bandbredd, men med denna hastighet kan du fortfarande fortsätta surfa Internet. utan alltför mycket problem, och du kan till och med titta på strömmande videor med låg bithastighet, förmodligen i 720p istället för 1080p eller högre än tidigare.

Tidsgräns

Ett annat mycket vanligt alternativ i VPN-tjänster när den månatliga servicegränsen överskrids är att det begränsar oss i tid. Detta innebär att du bara kommer att kunna använda VPN under en viss tid varje dag för att undvika att använda för mycket bandbredd. Denna gräns kan också relateras till den tidigare, hastighetsgränsen, så du kommer att begränsa både tiden och hastigheten som du kan nå.

Blockeringstjänst till nästa månad

VPN-tjänsten kan också implementera IP- eller användarblockering för att förhindra att den ansluter till VPN-tjänsten fram till nästa kalendermånad då den månatliga VPN-gränsen uppdateras. Den här funktionen är ganska vanlig på betalda VPN:er med ett begränsat antal gratisversioner, även om detta inte är normalt, kan denna policy också användas för att undvika missbruk.

Som du har sett är den månatliga VPN-användningsgränsen ganska vanlig på gratis och betalda VPN-tjänster (som har en gratisversion) för att undvika potentiellt missbruk av tjänsten. Till exempel, med den populära VPN WARP från Cloudflare, har vi en premiumhastighetsgräns på trafik, när vi har spenderat dessa GB data i hög hastighet kommer gratisversionen, som är klart långsammare, automatiskt att börja fungera.

Relaterade artiklar

Back to top button