Vad gör att du misslyckas med datavalideringen? –

Ärligt talat kan ingenting få dig att “misslyckas” din bakgrundskontroll. Det handlar snarare om att inte uppfylla företagets anställningsstandarder. Vi förklarar resultatet av bakgrundskontroller, som vanligtvis minskar människors chanser att få jobb, och ger några tips för att lyckas utifrån den information vi får från vår interaktion med screeningtjänsten. CheckPeople.

Kränkningar Har att göra med vad är Arbete

Du kommer sannolikt att bli nekad om du har ett registreringsbart brottsregister relaterat till jobbet du söker. Du kan inte skylla på din arbetsgivare eftersom de har ett ansvar att sätta säkerheten främst. De har också ett ansvar att ge dig möjlighet att förklara omständigheterna.

Hög toleransnivå är nödvändigt

Om tjänsten du vill ha kräver en hög grad av upplåtelse är det osannolikt att du får ett jobb med rekord. Utmanaren kommer sannolikt att dra sig ur loppet innan antagningsstadiet. Underlåtelsen av kontrollen är mycket hög om du har begått ett allvarligt brott, även om det bara var ett, och det var länge sedan. Allvarliga brott inkluderar sexbrott, stöld, skatteflykt, narkotika- och alkoholbrott och vissa cyberbrott. En fullständig lista finns tillgänglig på Utrikesdepartementets webbplats.

Dålig Kreditera

Om du letar efter ett jobb inom finans är det osannolikt att du får ett med ett enormt lån. Ett lån som är suboptimalt och oförstörande kanske inte presenteras för dig. Många arbetssökande har av olika anledningar inte ett oklanderligt rykte. Du kan ha upplevt en skilsmässa, tagit lån på ogynnsamma villkor på grund av akut behov eller brist på erfarenhet, eller så har du haft en sjukdom som resulterat i för höga och ohanterliga hälsokostnader. Som alltid är ärlighet den bästa policyn om du har dålig kredit. Arbetsgivare kan bara se din ranking, inte hela din historia, så om du på ett övertygande sätt kan förklara och försvara dig själv kommer dina ansträngningar att uppskattas.

Olämplig erfarenhet eller kvalifikationer

Vissa kandidater överdriver eller ljuger i sina uttalanden. Det är en sak att ange ett ungefärligt datum för anställning eller examen, och en helt annan att deklarera att du har ett certifikat eller meriter som du aldrig hade. Inkonsekvent information om kvalifikationer ser inte bara dåligt ut, utan det kan också leda till att arbetsgivaren anklagar dig för bedrägeri.

Oärlig uppsägning från militären

Om arbetsgivaren får reda på att du lossar skamligt är beslutet att diskvalificera helt upp till honom. Tänk på att bakgrundskontrollrapporten inte behöver innehålla alla detaljer relaterade till händelsen. Om en arbetsgivare tycker att att få sparken skadar ditt rykte, kommer deras åsikter uppenbarligen att påverka dina framtidsutsikter negativt, men att inte bli undersökt alls är en helt annan sak.

Hur man undviker “misslyckanden”

Om inte jobbet innebär ett enormt ekonomiskt eller personligt ansvar, kommer det inte att krävas ett felfritt register. Diskutera eventuella frågor med din potentiella arbetsgivare. Ge så mycket detaljer som möjligt, naturligtvis till din fördel. Var tydlig och öppen. Detta kommer att få dem att se att du är ärlig och pålitlig.

För att komma till en förberedd intervju kan du kontrollera dig själv i förväg. Det skulle vara ännu bättre att få en professionell bakgrundskontroll, men om du inte kan, börja med att helt enkelt googla ditt fullständiga namn, e-postadress, adress och telefonnummer. Gör dig redo för ett drogtest. Kontrollera offentliga register och rensa upp din närvaro på sociala medier. Officiellt kan information om sociala medier inte användas mot dig, men du vill inte göra ett dåligt intryck.

Aldrig Förlora hopp

Du kan få avslag om du har ett brottsregister, men det spelar egentligen ingen roll för dina framtidsutsikter. När man fattar ett slutgiltigt anställningsbeslut tar arbetsgivare hänsyn till många faktorer. Att tappa hoppet är förmodligen det värsta du kan göra när du förbereder dig för en intervju, speciellt om det här är jobbet du verkligen vill ha.

Relaterade artiklar

Back to top button