Vad du ska göra för att förhindra att routern värms upp och stängs av –

Problem med överhettning av routern

Detta är vad som kan hända många enheter … Naturligtvis hände det oss i vissa fall att vi förutom routern hade problem med videospelaren, TV:n eller liknande som fångades och vi fick stänga av och sätta på den lite.

Det är sant att tekniken inom detta område har förbättrats markant de senaste åren. Kommandona är redan mer optimerade för att förbruka mindre resurser och mindre uppvärmningsproblem. Detta är dock inget som helt har försvunnit, då vi kan verifiera detta med exemplet med en router.

Hur vi använder dessa enheter kommer att ha stor inverkan. Om vi ​​har ett problem eller inte beror till stor del på användaren. Om routern överhettas kan det leda till förlust av internethastighet , mikroklipp och stoppa utan att svara på förfrågningar från andra enheter. Detta är ett problem som enkelt kan lösas med några tips och tricks.

Speciellt när temperaturen stiger, vilket är fallet under sommarmånaderna, kan den här typen av enheter få problem. Vi kan få slut på signal, och orsaken är vanligtvis överhettas … Detta kan hända vid en viss tidpunkt, till exempel om det går på maximalt, men det kan också vara något längre i tiden.

Router-spoofing-lösning

Tips för att hålla din router sval

Det är viktigt att ta hand om våra hushållsapparater så att de fungerar så effektivt som möjligt och förlänger livslängden. Detta kan vanligtvis endast uppnås genom att göra små förändringar. Därför kommer vi att se de grundläggande rekommendationerna för att förhindra uppvärmning av routern.

Placera den på avstånd från andra elektriska apparater.

Det är mycket viktigt att inte placera routern bredvid andra. Alla nödvändiga hushållsapparater … Om du till exempel sätter den bredvid en TV, bredvid en videospelare eller till och med bredvid ett datortorn kan problem uppstå.

Alla dessa enheter kan påverka routerns funktion. De kan orsaka överhettning och funktionsfel. Därför är ett av huvudtipsen att placera den så isolerad som möjligt, alltid med bra avskiljning av värmekällor som kan orsaka annan hushållsutrustning som vi använder i vårt dagliga liv.

Se upp för fönster och direkt solljus

Detta är ett annat vanligt misstag. I många fall placerar vi routern nära ett fönster och även om den är borta från andra enheter, direkt solljus kunde komma in. Detta kan allvarligt skada alla enheter.

Det betyder att vi inte bör rekommendera att placera routern nära ett fönster, där direkt ljus kan falla på den någon gång på dygnet. Vi kan ha allvarliga problem som till och med permanent påverkar enheten.

Undvik att placera saker ovanpå

Självklart måste vi också lägg ingenting ovanpå router som kan hindra det fria luftflödet. Vi bör till exempel inte placera en bok eller något föremål ovanpå som kan stänga den.

Återigen är det bäst att hålla enheten så isolerad som möjligt. Vi måste placera den på ett bord som är elektriskt driven, och borta från förlängningssladdar eller liknande som kan generera värme. Men vi ska aldrig lägga något ovanpå.

Undvik damm

Man bör också komma ihåg att routern med tiden kan samla damm … Detta är vad som händer med vilken enhet som helst, till exempel vår dator. Dammuppbyggnad kan dock allvarligt påverka enhetens kretsar. Detta kan orsaka överhettning.

Det bästa sättet att undvika detta är att utföra regelbundet underhåll och hålla ytan ren. Målet är att förhindra att damm samlas inuti routern och orsaka problem.

Håll honom uppdaterad

Det är också viktigt att hålla routern säker för att undvika överhettning. uppdatering … På det här sättet säkerställer vi att det kommer att fungera korrekt, göra det bästa av de tillgängliga resurserna och vara fri från eventuella sårbarheter.

Det kan vara så att just den här modellen har kraschat och när det kommer till att hantera anslutningsförfrågningar överhettas den eller inte svarar ordentligt och behöver använda mer resurser än den behöver. Dessa problem löses vanligtvis med patchar och firmwareuppdateringar.

Sabre si el router uppdaterad

Återgå till fabriksinställningarna

Om allt är bra med oss ​​och vi ser att det fortsätter att överhettas, kanske vi har någon form av dålig konfiguration eller så har vi påverkat någon parameter hos routern. Detta kan orsaka funktionsfel som kan leda till överhettning.

Vårt råd är att återkomma till fabriksinställningar … Vad vi i princip ska göra är att starta om routern som den var när den köptes. Vi kommer att behöva ange ett nytt lösenord, ett namn på nätverket etc. Detta kan ibland vara mycket användbart för att felsöka problem som kan dyka upp.

Använd en USB-fläkt

Ett av de tillgängliga sätten att undvika överhettning av routern är att använda USB fläkt … Detta är mycket praktiskt för till exempel bärbara datorer. Vanligtvis har moderna routrar en USB-port som vi kan ansluta andra enheter till. På så sätt kan vi förbättra kylningen.

Om vi ​​inte har en USB-port inbyggd i routern kan vi använda vilken annan enhet som helst i närheten och koppla in kabeln. Så vi kunde placera den här enheten under routern och kyla ner den mycket bättre.

I slutändan är överhettning av routern ett allvarligt problem som kan sakta ner din anslutningshastighet och fungera korrekt. Det är viktigt att alltid hålla vår apparat säker, på en bra plats och borta från värmekällor.

Relaterade artiklar

Back to top button