Vad du behöver veta om iPhone-uppgraderingsprogrammet: Vilka är hyrespriserna för iPhone?

Om du är sugen på att köpa en iPhone 12 men redan följer rykten om iPhone 13 kan du vara berättigad till Apples iPhone-uppgraderingsprogram. Med programmet kan du uppgradera din nuvarande telefon till den senaste modellen varje år.

Vad är iPhone-uppgraderingsprogrammet?

iPhone-uppgraderingsprogrammet låter dig byta ut din gamla telefon mot en ny modell istället för att betala det totala värdet i förskott eller månadsvis för att få en viss telefon om två år. Naturligtvis måste du betala en 12-månaders medlemsavgift för att dra nytta av denna förmån.

Du kan kvalificera dig för en uppgradering varje år med detta program i september, då Apple vanligtvis släpper sina nyaste iPhones.

Det är vettigt att behålla din nuvarande telefon i några månader till innan du byter till iPhone-uppgraderingsprogrammet i september, då vi förutspår att Apple kommer att släppa sin nästa iPhone. På så sätt kommer du att kunna uppgradera din iPhone till nästa modell varje år.

Hur fungerar iPhone-uppgraderingsprogrammet?

Låt oss säga att du köpte en iPhone med en 24-månaders betalningsplan. Du har dock rätt till en gratis uppgradering efter att ha gjort hälften av dessa betalningar. Efter 12 månader kan du byta ut din gamla telefon mot en nyare modell. Med en 24-månaders betalningsplan och en chans att uppgradera efter 12 betalningar startar klockan igen.

Varför ska du köpa från Apple istället för en operatör?

Apple marknadsför programmet genom att erbjuda täckning genom iPhone Upgrade Program för en extra rabatt. Apple Care Plus-planen är Apples försäkring och utökade garantiprogram som normalt kostar $7,99 per månad för iPhone 12 och 12 Mini, eller $9,99 per månad för iPhone 12 Pro eller Pro Max. AppleCare Plus kommer att kosta dig 6,21 USD per månad om du går med i Apples uppgraderingsprogram.

Vad du behöver veta om iPhone-uppgraderingsprogrammet: Vilka är hyrespriserna för iPhone?

Vad är AppleCare Plus?

AppleCare Plus förlänger standardgarantin på ett år till två år, men det spelar inte så stor roll om du ska byta in din telefon efter ett år. Täckning för oavsiktliga skador är där AppleCare Plus kommer in. Du har rätt till två kraschanspråk som kostar $99 styck och kommer med möjligheten att byta ut din telefon. För $29 per event kommer du också att kunna byta ut en eller två trasiga skärmar. Du får även två års telefonassistans med AppleCare Plus istället för de vanliga 90 dagarna.

Hur mycket kostar iPhone-uppgraderingsprogrammet per månad?

Prissättningen är följande:

iPhone 13 Mini:

128GB – från $35,33 256GB – från $39,50512GB – från $47,83

iPhone 13:

128GB från $39,50 256GB från $43,66512GB från $52

iPhone 13 Pro:

128GB från $43,66 256GB från $54,08512GB från $62,411 TB från $70

iPhone 13 Pro Max:

128GB från $54,08 256GB från $58512GB från $661 TB från $74

AppleCare Plus med stöld och förlust

Om du lägger till $4,16 till din månatliga uppgraderingsprogramräkning ger denna skillnad dig en självrisk istället för hela ersättningskostnaden om din telefon tappas bort eller blir stulen.

Hur betalar jag?

Du behöver ett kreditkort i USA för att delta. Apple använder Citizens Bank för avbetalningslån i USA och kräver ett giltigt USA-utfärdat kreditkort för att vara berättigad.

Vad du behöver veta om iPhone-uppgraderingsprogrammet: Vilka är hyrespriserna för iPhone?

Åldersgräns för iPhone-uppgraderingsprogram

De under 18 år är inte berättigade till iPhone-uppgraderingsprogrammet.

Hur kan jag handla på min nuvarande telefon?

Du kan ändra det på en Apple Store, men du kan också köpa det från Apple Store-appen eller onlinebutiken. När du köper en ny iPhone från Apple kommer den med ett bytespaket så att du kan packa din telefon och lämna tillbaka den till Apple. Du måste returnera den till Apple inom 14 dagar.

Vad händer om min nuvarande iPhone är skadad?

“Din finansierade iPhone måste vara i gott fysiskt och funktionellt skick endast enligt vad som bestäms av Apple eller Apples handelstjänstleverantör”

Din iPhone ska kunna slås på och hålla en laddning. Den ska ha en fungerande skärm. Den ska inte vara trasig.

Vad du behöver veta om iPhone-uppgraderingsprogrammet: Vilka är hyrespriserna för iPhone?

Om du redan har betalat minst sex månader på din nuvarande telefon kan du betala av resten av ditt nuvarande saldo och få en ny iPhone på bara 12 månader.

Måste jag uppgradera?

Om du är nöjd med din nuvarande telefon behöver du inte uppgradera. Du kan fortsätta att använda och betala efter 24 månader, då är du befriad från betalningsförpliktelser. Du kan antingen fortsätta använda den och betala av skulden senare, eller sälja den när du är redo att hjälpa till att finansiera köpet av en ny telefon.

Hur går man med i iPhone Upgrade Program?

Om du vill delta i programmet kan du besöka Apples hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button