vad det är till för och varför det är viktigt –

Hur User-Agent identifierar oss på nätverket

User-Agent eller även känd som User Agent är text rubrik som tjänar till att identifiera användaren som besöker webbsidan via en webbläsare. I grund och botten är detta en del av HTTP-förfrågan vi skickar som når destinationsservern.

Dessa uppgifter kommer att användas för att identifiera användaren som besöker den här sidan. På detta sätt Internet kan anpassas för att bättre visa innehåll. Att till exempel titta på en sida från din mobiltelefon är inte samma sak som att titta på en sida från en dator med mycket större skärm. Det kan också finnas skillnader beroende på vilket operativsystem vi använder.

För allt vi nämnde är användaragenten en viktig del av den information som vi skickar när vi surfar. Servern kommer att använda denna information för att skräddarsy webbplatsen som skickas till oss. Vi kommer att visa vilken typ av grundläggande information servern vi försöker komma åt kommer att få.

Applikation eller webbläsare

En av de uppgifter som User-Agent skickar när man besöker en webbsida är att visa varifrån ser vi … Detta gör att servern kan veta vilken applikation vi använder (om vi går från ett specifikt program) eller vilken webbläsare.

I det senare fallet kommer den här webbsidan att veta om vi loggar in från Google Chrome, Mozilla Firefox eller någon av de många vi har. På så sätt kan du anpassa sidan så att den ser korrekt ut och vi har inte haft några kompatibilitetsproblem som kan uppstå.

Programversion

Han kommer också att samla in vad version det är vad vi använder. Detta är viktigt för att undvika åtkomst via en föråldrad webbläsare som inte har uppdaterats på länge och som vi kan ha problem med att se det senaste innehållet med.

Vi vet redan att innehållet på en webbsida kan vara väldigt varierande. Det kan finnas text, bilder, video … Inte alla webbläsare (eller versioner) kommer att kunna visa innehållet korrekt, så det är viktigt att det är responsivt.

Enhetsdata

Något liknande händer med data från enheten från vilken vi försöker komma åt webbplatsen. Vi skickar information relaterad till skärmupplösningen på den dator vi använder, t.ex. genom användaragenten.

På så sätt kommer webbsidan att anpassas så att den ser korrekt ut och texten inte framstår som ocentrerad, för stor eller för liten. Varje skärm är olika, så vi kan ha svårt att logga in från en dator med 30″ skärm och en annan med 15″ skärm, men Internet visar oss samma sak.

Operativ system

En annan information som User-Agent samlar in och skickar när du surfar på Internet är operativ system vår dator. Det skickar inte bara mer numerisk data och hårdvarudata, utan själva operativsystemet. Här kan du nämna Windows, macOS, Linux … Det anpassar sig efter omständigheterna.

Du kommer också att få den exakta versionen vi använder. Återigen är målet att visa innehållet som anpassar sig till denna version och, om det är äldre, inte ha några problem så att vi kan se webbplatsen korrekt.

Användarspråk

En annan fråga att överväga och som är relaterad till användaragent är språk vårt lag. Om vi ​​kommer åt en webbsida i Japan från en dator som är konfigurerad på japanska, kommer Internet att ta hänsyn till det. Precis som om vi kom in från Spanien. Det blir en viktig skillnad.

Detta gör att sidan, om den har möjlighet, kan anpassa sig till vårt språk och på så sätt visa oss texten. Dessutom, för dem som ansvarar för webbsidan, kommer de att kunna språket på de datorer som besöker deras webbplats.

Tidszon

Precis som i föregående fall kommer webbsidan vi besöker också att känna till vår tidszon. Detta kan ibland vara användbart eftersom om vi till exempel går in på en webbplats för att se schemat för sportevenemang, kommer de att anlända vid den tidpunkt som är lämplig för besökaren, beroende på var han befinner sig.

Dessa uppgifter är också en del av User-Agent texthuvud som vi skickar varje gång vi besöker webbplatsen och som används för att anpassa denna sida till varje navigators förutsättningar.

Byt användaragent i Chrome

Vi har förklarat vad en användaragent eller användaragent är gjord av. Vi har sett att detta främst är information om vår hårdvara, operativsystem, språk och data som kan användas för att visa Internet på ett eller annat sätt.

Vi ska nu förklara hur vi kan ändra User Agent till Webbläsaren Google Chrome … Detta kommer att hjälpa till att få Internet att se ut som om vi tittade på det från en annan enhet. Vi kan till exempel säga att vi flyttar från en mobiltelefon eller till och med från en exakt modell.

Vi kommer att ha flera alternativ. Den första är klar Utvecklarverktyg … Vi måste gå upp till menyn med tre punkter och klicka på Fler verktyg och sedan på Utvecklarverktyg. Skärmen delas automatiskt och vi kommer att se olika alternativ. Vi är intresserade av var mobiltelefonen och surfplattan dyker upp. Ett enkelt klick kommer att ändra vårt sätt att surfa på den här webbplatsen, och vi kommer också att kunna ändra vissa parametrar som upplösning.

Cambiar el Agente de Usuarios en Chrome

Det här alternativet, som vi har sett, är enkelt och inte särskilt flexibelt. Däremot kan vi använda ett gratis Google Chrome-tillägg som gör att vi bättre kan kontrollera User-Agenten. Det handlar om User-Agent switch och vi kan ladda ner det från den officiella webbplatsen.

I det här fallet kommer vi att ha fler alternativ, eftersom det tillåter oss att navigera som om vi använder en annan webbläsare eller ett annat operativsystem. Mycket användbart om vi vill köra tester på vår sida och se hur den visar innehåll beroende på enhet eller operativsystem.

Relaterade artiklar

Back to top button