vad det är till för och hur det fungerar –

Vad är nyttan med att länka WhatsApp till Instagram

Det är mycket troligt att detta är den första frågan eller tvivel som kommer att tänka på. Och sanningen är att inklusive Whatsapp som kontaktmetod i ditt Instagram-konto kan vara användbart till många saker. Men sanningen är att detta alternativ är mer inriktat på mer professionella användare.

Denna kommunikationsmetod är definitivt ingen nyhet för de av oss som använder Instagram för att marknadsföra vårt varumärke, företag eller tjänster. Hittills har vi genom vår profil kunnat ställa in både en e-postadress och ett telefonnummer som kontaktformulär så att vi kan prata med dem via WhatsApp om kunder har lagt till oss på deras agenda. Men sanningen är att med den här senaste Facebook-ändringen är personen som vill prata med oss ​​via denna meddelandeapp extremt enkel och kan göras bara genom att klicka på en knapp (du behöver inte spara ett telefonnummer).

Därför, som du kanske har gissat vid det här laget, är detta en funktion som tillgänglig i professionell Instagram profiler , eller åtminstone för nu. Men du kan vara säker på att om du inte har den här typen av konto så kan du aktivera det på ett enkelt sätt, som vi kommer att förklara nedan. Naturligtvis måste du tänka på att alla som loggar in på din profil och klickar på kontaktknappen kommer att kunna se ditt telefonnummer, så lägg inte till det lätt. Men låt oss gå vidare till processen som troligen ledde dig till den här artikeln.

Hur man länkar WhatsApp till Instagram

Nu när du vet hur denna kommunikation mellan Facebook-tjänster främst används, låt oss börja. Det första steget, om du inte redan har en, är att ändra din kontotyp till “professionell profil Det ger dig bara möjligheten känner till statistiken användare samspel med dina publikationer, förutom andra funktioner som en länk till WhatsApp. Det är väldigt enkelt att göra detta:

 • Logga in på Instagram-appen och logga in på din profil genom att klicka på ikonen med ditt foto i den nedre raden.
 • Väl i ditt flöde klickar du på ikonen med tre rader i det övre högra hörnet för att komma åt Ditt konto “inställningar”
 • I den här nya menyn, gå till avsnittet “Konto”.
 • Rulla ner i listan och klicka på det blå alternativet “Ändra kontotyp”.
 • Här kommer det att dyka upp “Byt till ett professionellt konto”, klicka på det här alternativet. Följ instruktionerna Instagram ger dig och det är allt.

Redo för det, det är dags att gå vidare till länka ditt whatsapp-nummer i ditt Instagram-konto. För att göra detta, följ dessa steg:

 • I din profil klickar du på alternativet “Redigera profil”.
 • Öppna avsnittet Kontaktalternativ i den här nya menyn.
 • Här som en nyhet kan du se fält för att fylla i WhatsApp … Klicka på den och lägg till ditt telefonnummer.
 • I slutet av denna process måste du klicka på “Skicka kod”. Detta kommer att ta upp en ny kontakt med ett namn Facebook Business för att skicka dig en kod på din egen WhatsApp.
 • Ange den här koden på Instagram och meddelandet “Du har lagt till WhatsApp!” kommer automatiskt att visas.

Från och med nu kommer alla som klickar på “Kontakt”-ikonen som du ser på din profil att kunna skicka dig meddelande direkt i whatsapp … Kom ihåg att om de kan göra detta kommer de att se ditt telefonnummer.

Hur man kopplar bort WhatsApp från Instagram

Om du, när tiden är mogen, är trött på denna kommunikationsmetod på ditt Instagramkonto och vill inaktivera båda tjänsterna eller vill du för att byta nummer för en annan är processen mycket enkel:

 • Gå till din profil igen.
 • Klicka på knappen “Redigera profil”.
 • Gå in i avsnittet “Kommunikationsparametrar”
 • Klicka på ditt nummer bredvid WhatsApp-ikonen.
 • Här kan du ändra detta nummer eller klicka dig vidare “Ta bort WhatsApp” så att den försvinner från din profil.

Relaterade artiklar

Back to top button