vad de är, hur de lagras, redigeras och raderas –

Hur användbara är de?

Vi får se senare hur recensioner läggs in i appen, men först måste du veta vad de är gjorda av, och det är i huvudsak texter som alla som har laddat ner appen kan kommentera. I slutändan är det användarna som drar mest nytta av det faktum att de finns, eftersom de med en överblick kan se vilket betyg andra har gett om det här verktyget och utifrån det bedöma om det är värt att ladda ner. …

För utvecklaren är detta också positivt, eftersom de på så sätt kan visa att deras applikation erbjuder bra innehåll, vilket är användbart för användarna och för övrigt växer i App Store-betyget. Även om recensionen är negativ kan du studera den och till och med kontakta användaren för att förbättra din app och i slutändan erbjuda en bättre service.

Ibland är recensioner inte avgörande

Förutom det faktum att någon lämnar en falsk recension, är sanningen att det finns några appar vars recensioner kan vara vilseledande. Detta är fallet för appar som precis har släppts på App Store. Låt oss föreställa oss att bara en användare lämnar sitt betyg och sin kommentar, och de är negativa. En annan person som stöter på den här appen kan se en låg poäng, och om du inte ägnar dig för mycket uppmärksamhet åt antalet röster kanske du tycker att det här är en dålig app. I det här fallet kan utvecklaren ha åtgärdat problemen som visades av personen som lämnade den dåliga kommentaren, men om ingen lägger till fler recensioner kommer det fortfarande att vara en dåligt betygsatt app.

Så här ser du recensioner i App Store

Oavsett om det är på en iPhone eller iPad kan du logga in på vilken app som helst och söka efter recensioner. Först kan du se information om applikationen, såsom dess namn, bilder och/eller videor om den, såväl som dess klassificering eller den alltid närvarande nedladdningsknappen. Om du tittar åt vänster ser du antal gjorda recensioner och genomsnittet Stjärnor: som tilldelades.

Vad betyder stjärnorna? De har ett appbetyg på 1 till 5, där 1 är lägst och 5 är högst. Användare som vill betygsätta appen måste lämna antalet stjärnor, även om en kommentar är valfri. Upp till 2,5 stjärnor i genomsnitt är ett lågt betyg för en app, medan 3 eller fler redan indikerar att den har det bästa intervallet för användarbetyg.

Om du scrollar ner kommer du att se avsnittet “Betyg och recensioner” och om du klickar på Visa alla hittar du alla betyg utan undantag. De kan också sorteras efter följande värden:

 • Den mest användbara
 • Mer fördelaktigt
 • Fler recensioner
 • Senast

Hur du skriver din recension

Om du har laddat ner en app som du vill ge ett positivt betyg eller rapportera ett problem kan du göra det från samma del av App Store som nämnts ovan.

 • Klicka på Skriv recension.
 • Lämna ett betyg från 1 till 5 stjärnor.
 • Välj en titel för din recension.
 • Skriv ditt betyg. Detta är valfritt, men om du vill att både utvecklaren och andra användare ska veta din åsikt är det viktigt att du slutför det.
 • Klicka på Skicka.

Varför visas inte recensionen?

Recensioner visas inte när de skickas in, och inte ens stjärnbetyget visas i genomsnittet av appen. Det finns ett utbud på cirka 24 timmar innan det dyker upp. Så oroa dig inte om du inte ser dem direkt. Om det, efter den angivna tidsperioden, fortfarande inte visas, är det möjligt att ett fel inträffade under processen där du skrev det, oavsett om det var en internetanslutning, en serverkrasch eller något annat problem som hindrade granskningen från lämnas in korrekt.

Hur man redigerar en recension

Du kan ångra att du lämnade en recension, på gott och ont. Du borde veta vad du kan Redigera det klicka på knappen Skriv recension igen, för när du öppnar den här sektionen ser du att den inte är tom, utan visar samma partitur, titel och recension som du lämnade tidigare. Du kan ändra allt och trycka på skicka igen och efter den beräknade tiden kommer din fullständiga redigerade recension att återspeglas.

Se alla dina recensioner och ta bort dem

Om du vill ta bort din recension helt för att det inte är värt det, eller redigera det, bör du veta att stegen att följa i det här fallet inte följs i App Store i det här fallet, men det är väldigt enkelt och kommer också att hjälpa dig . se alla recensioner du har lämnat.

 • Öppna inställningarna och klicka på ditt namn.
 • Gå till innehåll och shopping.
 • Klicka på Visa konto. Under denna period kan det ta några sekunder att ladda ner och du kan behöva ett Face ID / Touch ID eller iPhone eller iPad-kod.
 • Välj Betyg och recensioner.
 • Gå igenom alla recensioner och hitta den du vill ta bort.
 • Svep åt höger och tryck på Ta bort.

Utvecklaren kan svara

Det som gör recensioner ännu mer övertygande är att apputvecklare kan lämna kommentarer under recensionerna. Antingen tack för det positiva betyget eller ta reda på mer om din upplevelse av applikationen om den var negativ. De kan till och med kontakta dig om de behöver mer specifik information, även om du självklart inte behöver svara.

Är recensioner anonyma?

Ja och nej. Första gången du lämnar en recension kommer du att bli tillfrågad om ett namn som du kan vilket smeknamn som helst vad väljer du. Detta namn kommer att visas i recensioner, men annan information som ditt riktiga namn eller Apple-ID kommer att vara helt anonymt eftersom det inte kommer att visas någonstans.

Aviseringar i appen för att ge feedback

Utan tvekan har du upprepade gånger stött på det faktum att du använder en applikation, särskilt när du nyligen laddade ner den, och du märkte att en banner dyker upp som ber dig att betygsätta applikationen. Du kan ignorera detta meddelande, fortsätta surfa och vara säker på att den här bannern inte kommer att visas igen. Men om du interagerar med detta popup-meddelande kan du gå direkt till appfilen i App Store och ge feedback. Det här är en serie tips skapade av utvecklare för att du ska kunna betygsätta deras tjänster.

Relaterade artiklar

Back to top button