Vad är VPN och hur fungerar det? –

Du kanske har hört talas om VPN någon gång, eller så kanske du har använt dem någon gång tidigare. Men vet du hur det fungerar?

VPN-e-postmeddelanden är likvärdiga med Virtual Private Network, vilket innebär att det ger sekretess när du är online.

Till en början användes VPN endast av stora industrier, företag och till och med regeringar för att skydda sin information. Eftersom människor som arbetar på distans var anslutna till Internet, förstod företagen att de behövde ha en säker anslutning. Annars kan de attackeras av hackare och allvarligt förlora data.

VPN används nu över hela världen just för att de ser till att platsen döljs genom att kryptera information så att du kan surfa anonymt i nätverket.

Vad är VPN och hur fungerar det?

När du utforskar webbplatser som Facebook eller Twitter, gör du det med hjälp av sidnamnet, detta namn är i synnerhet ett alias för webbplatsens IP-adress, denna IP-adress liknar adressen till huset, bara den består av av nummer, inte gator, eftersom det är lättare att komma ihåg namn snarare än nummer, webbplatser använder namn och servern dekrypterar dem.

En dator, precis som alla enheter som ansluter till nätverket, har en IP-adress, när man söker efter en webbplats från en sökmotor på Internet skickas data över Internet tills den når en server som översätter den angivna informationen och skickar tillbaka sida som efterfrågas.

Problemet är att när information skickas till servern så skickar den även IP-adressen på samma sätt som viktig data. Det är här hackare kan gå in och få tillgång till denna information.

När du använder ett VPN kommer informationen att krypteras och du kommer inte att kunna komma åt den. Webbplatser kan också lagra information, de använder den regelbundet för att analysera demografi, vilket vanligtvis inte är ett problem. Men ibland vill du skydda din identitet och integritet.

Därför, som VPNetic förklarar, skapar VPN en krypterad tunnel i samma ögonblick som information skickas, i vilket fall om någon får åtkomst behöver de inte läsa den. Dessutom gör tunneln det svårt för en hackare att spåra.

I synnerhet låter det dig byta plats, ett stort antal streamingsidor som Netflix har blockerat innehåll baserat på den geografiska platsen där det finns.

Till exempel, när du försöker komma åt material som bara kan hittas i USA skickas informationen till den amerikanska servern för överföring till Netflix-servern, den tror att den är i Amerika, och som ett resultat låter dig sända programmet utan problem.

Läs mer: Topp VPN-leverantörer

Relaterade artiklar

Back to top button