Vad är Sorare och hur spelas det?

Många har frågat länge vad som är Sorare, hur man spelar och är det möjligt att tjäna pengar med detta spel. Om du vill lära dig hur du spelar detta Play2Earn-spel har du kommit rätt.

Vad är Sora?

Sorare är ett blockchain-fantasifotbollsspel som använder Ethereum. Spelare köper och samlar digitala spelarkort, handlar med varandra och deltar i evenemang eller ligor där de kan tjäna tusentals dollar.

Alla spelarkort i Sorare är också NFT. Så varje kort har ett begränsat antal. Ett visst antal av varje spelarkort kommer att produceras och varje kommer att numreras individuellt. Detta gör det oerhört viktigt att få de mest eftertraktade spelarna. Varje säsong präglas nya kort i fyra sällsynthetsnivåer, var och en med olika kortdesign och motsvarande antal kopior.

Begränsat: Upp till 1000 kort präglade per spelare och säsong. Sällsynt: Upp till 100 kort bryts per spelare per säsong. Supersällsynt: Begränsat till 10 kort präglade per spelare och säsong. Unikt (Unikt): 1 kort genererat per spelare i början av spelet säsong.

Även om nya spelarkort produceras varje säsong kan gamla kort fortfarande användas.

Hur spelar man Sorare?

När du först går med i Sorare-plattformen får du 10 gratis partnerkort för att komma igång.

De första stegen för installation inkluderar:

Välja ett lagnamn och logotyp. Registrera dig i den första rookieligan. Skapa ett 5-mannalag från den samling du har hittills.

När du väljer din första lista med 5 spelarkort, välj de spelare som är mest benägna att spela fotboll i verkligheten. För de kan bara ge dig poäng om de deltar. Vi kommer in på poängsystemet senare. Det är upp till dig om laget du väljer har en målvakt, en försvarare, en mittfältare och en forward, samt en extra försvarare, mittfältare eller forward.

Vad är Sorare och hur spelas det?

Sorare Starting Rookie League

Nya spelare och samlare registreras automatiskt i Rookie League, en app-/startliga där gratis gemensamma kort kan användas för att spela efter registrering. Det låter nya Sorare-spelare utforska och förstå hur fantasy fotbollsspelsidan av plattformen fungerar. Detta är ett utmärkt tillfälle att starta spelet.

Nya deltagare kan gå med i Rookie League under de första 8 matchveckorna. Om ditt lag presterar bra kan du även använda de spelarkortsbelöningar du tjänar i framtida ligor/turneringar. De kan även säljas till andra aktörer på plattformens marknad.

Sällsynta veckoturneringar

När du börjar samla begränsade, sällsynta eller supersällsynta kort kan du gå med i lag och tävla om priser i veckotävlingar. Sorare kör ett antal olika gratisturneringar varje vecka med olika inträdeskriterier. Kriterierna inkluderar åldersbegränsningar, spelares nationalitet eller liga och sällsynthet av kort i en 5-spelares färg. Det “dynamiska” belöningssystemet ändras varje vecka beroende på spelarens status.

Ju större position du har i en tävling, desto högre priser. Priserna beror också på konkurrensen. Spelare kan få tillgång till en prispott för att se vad de kan vinna varje vecka.

Hur beräknas Sorare-spelares betyg?

I Sorare-turneringar bedöms dina 5-spelares lag på deras verkliga prestationer i konkurrenskraftiga fotbollsmatcher. Det vill säga, ju bättre en spelare presterar i verkligheten, desto fler poäng tjänar de i Sorare. Det är därför vi sa tidigare att det är att föredra att välja ett lag som består av spelare som ofta spelar för sitt verkliga lag.

Sorare har slagit sig ihop med den stora fotbollsdataleverantören Opta för att spåra idrottares verkliga prestationer. Spelarbetyg bestäms och beräknas baserat på positiva och negativa effekter i ett verkligt spel.

Vad är Sorare och hur spelas det?

Positiva effekter inkluderar:

MålhjälpStraffar vunna Sista man-kamper Bollar utanför mållinjenStraffräddningar (endast målvakter)

Biverkningar inkluderar:

Röda kortSjälvmålStraffFel som orsakade målet

En spelares poäng bestäms genom att lägga till deras individuella poäng och jämföra dem med lagets genomsnitt för den veckan. Individuella spelarbetyg sträcker sig från 0 till 100 varje vecka. Om en spelare inte spelar under en spelvecka är Sorare-poängen noll. Om du har ett spelarkort i ett lag med 2 riktiga matcher under en spelvecka, kommer endast den första matchen att göras.

Du måste välja en kapten för dina 5-spelareslag. Vilken spelare du än väljer kommer deras poäng att öka med 20 %. Poängen på ditt spelarkort påverkas också av kort XP. Kortets ålder påverkar mängden XP ett kort har, hur många gånger du använder det i turneringar och hur länge spelaren spelar i verkliga spel.

Vad är Sorare och hur spelas det?

Vad är Sorare-turneringspriser?

Det fina med de veckovisa Sorare-tävlingarna är att det finns priser och priser som kan erhållas antingen i form av Ethereum kryptovaluta eller unika spelarkort som kan säljas. Belöningarna du kommer att få kommer att vara olika beroende på vilken tävling/liga du går med i ett lag i. Du behöver inte nödvändigtvis vinna en tävling för att vinna priser, men ju högre du kommer i mål desto bättre och mer värdefulla blir priserna.

Köpa och sälja kort i Sorare

Ethereum används för att utföra transaktioner. Därför beror en spelares dollarvärde på det aktuella värdet av Ethereum. Du kan ladda kontanter i din Sorare-plånbok med ett kreditkort eller banköverföring, eller så kan du ansluta din digitala plånbok och använda Ethereum på ditt konto. Webbplatsen erbjuder sin egen “överföringsmarknadsplats” som gör det möjligt för samlare att köpa och sälja sina digitala kort till ett förutbestämt pris med hjälp av en “köp nu”-mekanism. Du kan även bjuda på andra samlarkort. När du börjar spendera mer på sällsynta kort och lägger till dem i din digitala samling, kommer du att kunna gå med i lag i veckotävlingar med högt inträde.

I likhet med de fysiska sportkortsmarknaderna förändras priserna på digitala fotbollskort ständigt och är beroende av efterfrågan. Skillnaden med Sorares digitala fotbollskort är dock att förutom elementet av spelarprestationer har ett kort önskvärdhet bland samlare. Många av funktionerna liknar traditionell fysisk kortinsamling, till exempel att värdet baseras på en spelares popularitet och kortbrist. Det finns dock ett extra lager där kort tjänar belöningar i veckoturneringar.

Vad är Sorare och hur spelas det?

Priset för en spelare i Sorare kan variera beroende på hur bra de presterar och den aktuella fasen av säsongen. En spelare i ett lag som är på väg att starta sin liga är värd mer än en spelare i ett lag som är mitt i säsongen.

Funktionen “Nya signaturer” är också tillgänglig i Sorare. Det är här nytillverkade och tryckta spelarkort säljs till spelare som använder ett budgivningssystem. Dessa kort har inte använts av andra spelare tidigare.

Spelare i din personliga samling säljs enkelt på transfermarknaden. På plattformen, gå till området “Mitt galleri” och använd filtren för att hitta kortet du vill sälja. När du har hittat kortet klickar du på det. Efter att ha klickat kommer du att se en knapp som säger “sälj mitt kort”. Ange sedan hur mycket du vill sälja till honom. Tänk på värdet på ditt kort innan du säljer det; Priset påverkas av flera variabler. Du kan också granska marknaden för att se om någon annan har samma sällsynta eller supersällsynta kort. Detta ger dig en indikation på hur värdefullt kortet kan vara.

Vad är Sorare och hur spelas det?

Vanliga frågor om Sorare

I det här avsnittet kommer vi att försöka svara på de mest ställda frågorna om detta unika NFT-spel för insamling av fotbollskort.

Är Sorare gratis att spela?

Sorare kräver inga pengar för att komma igång. När du går med får du 10 gratis partnerkort och du kan gå med i Rookie League under de första åtta veckorna utan att behöva några sällsynta kort. Veckotävlingar är också öppna för alla. Du måste dock investera minst $500 till $700 för att vara konkurrenskraftig och tjäna några anständiga belöningar.

Är Sorare säkert?

Plattformen stöds och sponsras av välkända namn som Ubisoft och Opta, samt viktiga fotbollsspelare som Rio Ferdinand, Gerard Pique och Antione Greizmann. Plattformen är byggd på Ethereums blockchain-nätverk för att garantera rättigheter och distribution av digitala samlingar. Kort är oföränderliga och unika. Vi tror att det är lagligt och säkert att använda.

Vad är ett NFT fotbollskort?

Immutable tokens, eller NFTs för kort, är en typ av blockchain-baserad kryptovaluta som representerar unika digitala tillgångar. NFT:er låter dig äga en del av den globala fotbollsindustrin i det här fallet. De är som fysiska objekt eftersom de har värde, ägande och unikhet som definieras av data som lagras i blockkedjan.

Vad är Sorare och hur spelas det?

Är det möjligt att byta kort i Sorare?

Även om du inte direkt kan byta ut ett kort mot ett annat, kan användare köpa och sälja kort med varandra via Sorare transfermarknad.

Är det möjligt att tjäna pengar från Sorare?

Sorare kan användas på olika sätt för att tjäna pengar. Alla begränsade, sällsynta, supersällsynta och unika kort kan säljas på andrahandsmarknaden och konverteras till Ethereum och sedan dras tillbaka från plattformen. Det finns veckotävlingar med kort som kan säljas och du kan vinna ETH-belöningar. Varje tävling har sina egna priser och kriterier. Om ditt lag gör det tillräckligt bra på vissa evenemang kan du vinna tusentals dollar.

På så sätt lärde du dig vad Sorare är, hur det spelas och hur det fungerar.

Relaterade artiklar

Back to top button