Vad är SEO-förgiftning och hur det påverkar användarna –

Hur SEO-förgiftning fungerar

Man kan säga att SEO-förgiftning är en av de säkerhetsproblem som kan påverka webbsidan. Huvuduppgiften för alla privata användare eller företag som har en webbplats är att placera den korrekt i sökmotorerna. Således går besökare till exempelvis Google och kan genom ett antal termer komma till denna sida.

Detta är vad som kallas SEO. Detta är allt som innebär att samma artikel blir relevant för sökmotorer. Nu kan den även användas av hackare för att öka trafiken till vissa sajter som faktiskt är skadliga. Detta är också vad som kallas Svart hatt SEO

I grund och botten, vad en hackare ska göra åt SEO-förgiftning är att optimera sidan så att den visas i de första resultaten när Google Sök eller någon sökmotor. Offret kommer att klicka på den här sidan och tro att den är relevant, men kommer att upptäcka att de faktiskt har öppnat en sida som kan vara farlig.

Det bör man ha i åtanke sökmotorer förbättra sitt arbete mer och mer för att veta hur man upptäcker detta problem. Men som med många typer av attacker kan bedrägliga sidor ibland smyga sig in och dyka upp bland de första resultaten.

Detta är vanligtvis en webbplats som ägs av en angripare. De kan skapa den för att täcka ett specifikt ämne, marknadsföra en populär produkt eller något annat som kan bli framgångsrikt och få många besök. Men de kan också använda en legitim webbplats som de kontrollerar och modifierar för sina egna syften.

SEO-attacker

Vad kan de uppnå med Black Hat SEO Attack?

Vi har förklarat vad SEO-förgiftning eller även känd som Black Hat SEO är. Detta är något som logiskt sett kan äventyra Internetanvändare. Låt oss nu se hur detta kan påverka oss. Vi kommer att förklara vad cyberbrottslingar kan få med den här tekniken.

Dold skadlig programvara

En av de vanligaste användningsfallen för SEO-förgiftning på webbplatser är att försöka smyga skadlig programvara på besökare. De kan ladda ner skadliga filer med avsikten att offret ska ladda ner dem, med tanke på att de är legitima och att ingenting kommer att hända.

Vi vet redan att det finns många varianter av skadlig programvara. Många olika skadliga program kan utsätta våra datorer för fara. I många fall kommer de genom nedladdningar som vi gör på illegala sajter. Därför använder cyberkriminella dessa metoder.

Att stjäla lösenord med hjälp av nätfiskeattacker

Naturligtvis kan de också placera webbplatsen bra så att stjäla användarlösenord. De kan skapa en sida för att utföra nätfiskeattacker. Således kommer offret att logga in i systemet och tro att de är framför den officiella sidan, men i själva verket skickar de sina åtkomstkoder till cyberbrottslingar.

Omdirigera trafik till andra bedrägliga webbplatser

En annan fråga att tänka på är att den här webbsidan kan användas som en bro att nå andra webbplatser där hotet verkligen finns. Det vill säga, de kan använda SEO-förgiftning för att driva trafik till den genererade webbplatsen, och det finns länkar på den här sidan som omdirigerar till innehåll som finns på andra servrar och som verkligen utgör en cybersäkerhetsrisk.

Denna metod används också ofta i två fall som vi nämnde ovan: att stjäla lösenord och leverera skadlig programvara. Hackare letar ständigt efter sätt att locka offer till farliga platser.

Marknadsför falska produkter

Naturligtvis kan de också använda Black Hat SEO för att marknadsföra vissa produkter som faktiskt är det bedrägeri … Låt oss till exempel säga att det kommer en ny mobiltelefon, ny smartklocka eller någon annan enhet. De kan skapa en falsk sida för att locka användare och till och med sälja produkten, men detta är faktiskt en bluff.

Skadlig programvara i rött

Hur man undviker att bli offer för SEO-förgiftning

Låt oss nu prata om det viktigaste: hur man inte blir ett offer för detta problem. Vi måste ta hänsyn till vissa riktlinjer som kan hjälpa oss att minska risken för säkerhetsproblem i vår utrustning.

Se till att sidan är officiell

Något grundläggande kommer alltid att vara att verifiera att webbplatsen vi besöker är officiell. Vi måste kontrollera url , informationen de visar och den allmänna vyn. På så sätt kommer vi att undvika att skicka in vår data eller ladda upp en fil till en sida som i själva verket är falsk och skapades endast för en attack, men som hamnade i en bra position på Google på grund av SEO-förgiftning.

Kolla alltid länkarna vi hänvisar till

En annan fråga att tänka på är att alltid kontrollera om vi ska klicka vidare länk och vi ser att vi verkligen går till en legitim webbplats. Vi har sett att Black Hat SEO:s strategi är att omdirigera trafik till farliga sidor. Därför bör du alltid använda sunt förnuft och inte ange en webbadress som omdirigerar oss till en sida som inte har något att göra med vad vi förväntar oss.

Håll datorer skyddade

Å andra sidan bör vikten av att säkerställa att våra enheter är ordentligt skyddade inte förbises. Vi måste garantera säkerheten hela tiden. Förhindra inkräktare från att ta sig in säkerhetsprogram , förutom att ha alla uppdateringar. I många fall kan sårbarheter som utnyttjas av cyberbrottslingar dyka upp, så vi borde ha alla korrigeringar.

Kort sagt, SEO-förgiftning är en fråga att tänka på när du surfar på internet och gör sökningar. Vi måste alltid se till att vi har tillgång till en legitim webbplats och aldrig äventyra vår utrustning.

Relaterade artiklar

Back to top button