Vad är rätt ping eller latens för ett videosamtal –

Varför en bra anslutning är viktig för videosamtal

Video samtal har gått upp mycket i vikt de senaste åren. Vi har ett brett utbud av möjligheter till vårt förfogande. Många onlineprogram och tjänster som gör att vi kan hålla kontakten med vänner och familj via en mobiltelefon eller dator.

Dessa typer av tjänster kommer att kräva det Internet anslutning fungerar korrekt. Om vi ​​har en långsam internetuppkoppling, om vi använder en enhet som inte fungerar som den ska, kommer detta också att påverka själva videosamtalet. Vi kan få skärningar, ha dålig bildkvalitet eller till och med inte fungera.

Det är därför det är mycket viktigt att ha en bra anslutning, samt lämplig, uppdaterad och säker programvara. Som vi alla vet kommer hastigheten att räcka långt. Men utöver det måste vi också komma ihåg latens eller ping. Detta är en term som ibland går obemärkt förbi, men det är viktigt för vissa ändamål att vi ger nätverket t.ex. ringa ett videosamtal

Vad är rätt ping eller latens för ett videosamtal

Om vi ​​har mycket hög ping, videosamtalet fungerar inte. Vi kan ha nedskärningar, förseningar och i slutändan en dålig användarupplevelse. I slutändan är latens tiden, mätt i millisekunder, för en begäran att återvända från servern. Något liknande händer med onlinespel. Om pingen är mycket hög försenas de åtgärder vi utför under spelet.

Till skillnad från hastighet, lägre ping kommer att vara bättre för våra intressen. Därför kan vi säga att det generellt är viktigt att denna fördröjning är så nära 1 ms som möjligt.

Om vi ​​ansluter via fiberoptik och speciellt om vi är anslutna via kabel kommer latensen att vara väldigt låg, om vi inte har problem med linjen. I det här fallet kommer vi inte att ha några stora problem. Ja, vi kan ha upptäckt vissa fel när vi ansluter från en mobiltelefon via ett mobildatanätverk eller Wi-Fi-nätverk med låg täckning.

Visst hade vi videosamtal då och då och vi hade en försening. Antingen kommer ljudet eller bilden till oss senare än det borde, vilket gör kommunikationen väldigt svår. Detta kan bero på ett latensproblem.

Så vad ska vara ping för en bra videosamtalsanslutning? Vi kan säga att alla förseningar mindre än 40 ms mer än tillräckligt för att undvika problem. Vi skulle inte ha märkt denna irriterande fördröjning när vi skickar ljud eller video.

Det kan man till och med säga från 40 till 100 ms denna fördröjning kommer denna ping-ökning inte att blockera. Detta skulle inte betyda att videosamtalet måste stoppas. Naturligtvis kan vi ha märkt vissa problem i vissa applikationer.

Ingång till Madame Tussauds från 100 ms när vi verkligen har problem. Ju högre fördröjning, desto värre. Även vissa anslutningar kan överstiga 200ms om vi ansluter trådlöst och långt från anslutningskällan.

Kort sagt, ping är mycket viktigt för att göra ett videosamtal korrekt. Vi måste få denna fördröjning så nära 1 ms som möjligt. De snabbaste och mest stabila fiberoptiska anslutningarna ger oss en siffra på runt 5ms, så det är mer än tillräckligt. Efter 100 ms kan vissa problem redan ha uppstått.

Varför kan vi ha dålig latens

Det finns faktorer som kan påverka om denna fördröjning är högre eller lägre. Det beror inte bara på internethastigheten som ställts in av oss, operatören eller själva utrustningen. Flera aspekter påverkar också, som vi kommer att se.

Servern vi ansluter till

Nyckelpunkten för att denna ping ska bli bättre eller sämre är också relaterad till server vi ansluter och var är det. Ju längre vi är från den här servern, desto värre. Det är inte samma sak att ansluta från Spanien till en videosamtalsserver i vårt land och en annan på en annan kontinent.

Därför påverkar avståndet från servern som vi ansluter också minskningen av latens. Detta är en faktor som vi måste ta hänsyn till och när vi har möjlighet att välja var vi ska koppla upp den måste vi ha detta i åtanke.

Rengör och uppdatera systemet

Självklart måste systemet vara funktionellt. säker , inga hot och innan data … Alla skadliga program kan störa Internet, påverka hastighet och latens. Det är väldigt viktigt att alltid ha program som skyddar oss.

Vi måste också fortsätta uppdatera den. På så sätt kommer vi att åtgärda vissa sårbarheter som kan finnas. Ibland finns det buggar som vi fixar med patchar och uppdateringar och därmed förbättrar prestandan för den applikationen eller det här systemet.

Kabel- eller Wi-Fi-anslutning

Ett annat problem som i hög grad kan påverka pingen vi måste göra för ett videosamtal beror på om vi ansluter via kabel eller wifi … I det första fallet är stabiliteten högre, liksom förbättrad hastighet och latens. Å andra sidan tenderar trådlösa nätverk att vara mer instabila och uppvisa vissa anslutnings- och prestandaproblem.

Programmet vi använder

Slutligen måste vi också ta med programmet vi ska använda. Den där programvara. kan påverka högre eller lägre ping. Den ska vara optimerad och fri från buggar. Annars kan det påverka kvaliteten på anslutningen.

Kort sagt, det här är några av de aspekter vi måste ta hänsyn till som är relaterade till ping eller latens när vi ringer ett videosamtal.

Relaterade artiklar

Back to top button