vad är nytt, hur man laddar ner och testar –

Som många av er kanske redan vet från första hand, när vi pratar om Notepad ++, menar vi faktiskt ett mycket populärt förslag under många år. Det här programmet är välkänt på Windows-datorer när det gäller att ersätta den inbyggda textredigeraren här, Anteckningar. Specifikt hittar vi en öppen källkodsapplikation som avsevärt förbättrar redigeringen av vanlig text på PC

Vi kommer att hitta många coola funktioner här, som flikstöd. I sin tur kommer vi att ha en förbättrad sökfunktion, teman för dess utseende eller användning av tillägg. Till allt detta kan vi lägga till det faktum att Notepad ++ har en autoslutförandefunktion, stöd för programmeringsspråk med mera. Nåväl, nu har dess utvecklare precis släppt Notepad ++ 8, den senaste versionen av textredigeraren för Windows.

Detta är en stor ny release som introducerar nya funktioner och många förbättringar, samt några buggfixar. Låt oss först berätta att den nya Notepad ++ 8 nu också är tillgänglig för ARM64 system, inte bara för x86 och x64-system. Liksom med andra tidigare versioner är ARM-versionen tillgänglig som installationsprogram och är portabel.

Vad är nytt i Notepad ++ 8

Efter att vi har installerat den här nya versionen inser vi omedelbart att en av dess stora förändringar är att Notepad ++ 8 officiellt stöder mörkt läge. Detta är något som vi kan ändra på ett enkelt sätt genom att välja menyalternativet “Inställningar” / “Inställningar” / “Mörkt läge” / “Slå på mörkt läge”.

interfas anteckningsbok

Ändra den tredje, en annan ny visuell funktion är ett nytt sätt att arbeta utan distraktioner i programmet. I sin tur kan detta aktiveras i visnings-/ingen distraktionsläge för att få helskärmsredigeringsläge. På så sätt försvinner det mesta av användargränssnittet så att vi kan fokusera på det som verkligen intresserar oss. Nu i Notepad ++ 8 nya Gratis design ikoner även tillgänglig för verktygsfältet att bättre anpassa sig till Windows 10 … Så vi kan testa den här nya versionen just nu, gå bara till här.

Men det är inte allt, men det finns andra liknande nya funktioner som vi kommer att prata om nedan:

 • Ett klick på stängningsknappen för att stänga alla panelflikar.
 • Möjlighet att ändra förgrundsfärgen den markerade texten
 • Nu kan vi stoppa Ersätt-funktionen efter ändringen.
 • Vi har möjlighet att stila det aktuella textelementet.
 • Vi kan ändra ordningen på raderna på skärmen.
 • Lade till stöd för Ada, Fortran , Fortran77 och Haskell.
 • Det finns ett kommando för att kopiera sökvägsnamn från menyn i snabbmenyn för sökresultaten.
 • Vi hittade att lägga till en förlängning boxas in Spara som dialogruta.
 • Vi har möjlighet att lägga till indrag i redigeringsområdet.
 • Det finns en kommandoradsparameter att lägga till specificerad sträng till programmets titelfält.
 • Det är möjligt att undvika ackumulering av flera resultat från ett Sök

Relaterade artiklar

Back to top button