Vad är Nintendo Switch Cloud Streaming, tillgängliga spel och krav –

Spela i molnet

Speltjänster genom streaming är redan ganska populära och är kända för de flesta användare. Åtminstone för dem som är lite mer intresserade av denna värld av teknik som används i tv-spel.

Efter att ha gjort en snabb granskning var Geforce Now dock en av de första som erbjöd denna möjlighet för strömmande uppspelning. Men vad är detta spel genom molnet. Nåväl, för att göra det lättare att förstå låter den här tekniken dig köra vilken typ av spel som helst på en fjärrserver och ta emot en videosignal som du kan interagera med precis som du gjorde lokalt.

Tack vare detta, i en a priori olämplig körtel, kan du njut av krävande spel på CPU- och GPU/GPU-nivå … Det finns alltså inget behov av att veta mer om alla fördelar som dessa typer av lösningar ger. I princip nu, när de allra flesta av oss alltid har en enhet med internetuppkoppling i fickan.

För det är det enda du behöver för att få tillgång till erbjudanden som MicrosoftxCloud, Google Stadia eller Amazon Moon. Och det är därför det har introducerats fler och fler tillbehör som gör att dessa telefoner kan bli nästan portabla konsoler med gamepads som passar perfekt på sidorna i liggande läge.

Nintendo Cloud Streaming

Nintendo Cloud Streaming är vad alla dessa tjänster erbjuder sina användare. A Nintendo-tjänst där spel körs i molnet , på våra egna dedikerade servrar för en sådan uppgift. Även om det finns skillnader när det gäller resten av erbjudanden, bör det inte komma som någon överraskning att veta hur företaget implementerar olika tekniska framsteg och i synnerhet alla de som påverkar online.

För det första är den bara tillgänglig på Nintendo Switch. Detta innebär att endast ägarna av den bärbara konsolen kan komma åt den. Så glöm tanken på att spela dessa spel från en annan enhet. Och den andra stora skillnaden är det det är inte någon tjänst som du får tillgång till genom att registrera dig med ditt konto. , men det kan köpas genom att köpa vart och ett av spelen som är tillgängliga som molnversion oberoende av varandra.

Annars är det här i princip samma idé som de andra förslagen, även om du inte har hört talas om det tidigare så beror det på att det nästan inte väckte någon uppmärksamhet från katalogen och för att det tills nyligen bara var för användare från Japan de kanske gillar det.

Nintendo Switch Cloud-versionsspel

Låg popularitet Nintendo Cloud version spel på grund av att det egentligen är väldigt få av dem. Det är därför du faktiskt frågade några NIntendo Switch-användare vad det var och de visste inte hur de skulle svara dig bra. Följande spel är tillgängliga för Nintendo Cloud Streaming:

  • Kontrollera
  • Hitman 3
  • Assassin’s Creed Odyssey
  • Resident Evil 7 Biohazard

De två sistnämnda, Assassin’s Creed Odyssey och Resident Evil 7 Biohazard, är bara tillgängliga i Japan. Control kom nyligen och Hitman 3 kommer att lanseras den 20 januari, vilket möjligen gör denna tjänst mer synlig.

Krav för att använda Nintendo Cloud Streaming

Nu när du vet vad Nintendo Cloud Streaming är, undrar du vad som är kraven för den här tjänsten, hur mycket kostar den, hur du kommer åt den etc. Så låt oss gå steg för steg.

Det enda kravet för att komma åt molnspel på Nintendo Switch måste du har en internetuppkoppling … Om det är bra, oavsett om du använder 4G eller 5G, fiber eller ADSL, kan du njuta av dessa spel på din handhållna konsol. Men se till att du har den minsta nödvändiga bandbredden och att den är stabil, för annars kommer du att få nedskärningar eller inte på rätt nivå.

När det gäller priset finns det inga månatliga betalningar, men det du köper är ett spel hetero. Således kan vi säga att detta är en engångsbetalning. Skillnaden är att det inte fungerar på din konsol, utan på Nintendos servrar.

För att komma åt dessa spel du kan bara göra detta med NIntendo Switch … Inget att fortsätta spela från din smartphone, surfplatta eller dator. Det skulle vara bra och kanske till och med vara en bra idé för Nintendo, men företaget tjänar på att sälja inte bara spel utan även utrustning. Och även om den ibland erbjuder en upplevelse som liknar den för vilken annan konsol som helst, har den också element som skiljer den åt och ger form åt den mycket distinkta filosofin i Super Mario.

Slutligen, även om det är en tjänst för att spela över Internet, kräver inte betalning från NIntendo Switch Online … En annan sak är att spelet har någon form av funktion, till exempel Mario Kart eller liknande, som det är nödvändigt för. Men om du behöver det för att komma åt Nintendos servrar och spela spelet på distans, behöver du inte betala för en onlineserver.

Framtiden för Nintendo Switch Pro?

Med tanke på rykten om en möjlig Nintendo Switch Pro som kommer att inkludera mer batteritid och en 4K-skärm, skulle det vara mycket vettigt för Nintendo att använda denna teknik. För samtidigt som de behåller samma CPU- och GPU-kraft, kommer de mest krävande spelen till molnet att göra det möjligt för dem att erbjuda högre bildkvalitet och nästan samma som på plattformar som PS5 eller Xbox X/S-serien utan att byta enhet.

Naturligtvis är allt detta spekulationer, och först måste vi se om denna Nintendo Switch Pro kommer till försäljning och om Nintendo är redo för den här typen av infrastruktur. Men det skadar aldrig att ha denna möjlighet i åtanke, som kan ge många möjligheter till en av de mest attraktiva konsolerna även idag.

Relaterade artiklar

Back to top button