Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner…

I vår artikel om tips som svarar på hur man gör med Instagram Reels svarar vi på frågor som att skapa Reels, kasta och dela Reels.

Medan den korta videofunktionen, Instagram Reels, gjordes tillgänglig i 50 länder, inklusive Turkiet, den 5 augusti, ökar också vanliga frågor från användare. Samtidigt som vi svarade på dessa nedan gav vi också tips om Instagram Reels.

Vad är Instagram Reals-video?

Instagram Reels är en helt ny Instagram-funktion som låter användare skapa 15-sekunders videoklipp med musik och dela dem till sina Stories, Discover Feed och den nya Reels-fliken i deras användarprofil.

I likhet med TikTok är Reels den senaste videofunktionen på Instagram och är för närvarande tillgänglig i cirka 50 länder.

Instagram Reels har sin egen version av For You-sidan: det nya Reels Explore-flödet är tillgängligt på Instagram Explore-sidan. Medan du sveper, istället för att bara se Reels-videor från konton du följer, kan du också se Reels från populära och trendiga konton på Instagram.

Även om Reels-algoritmen fortfarande utvecklas, ser den ut som TikTok For You-sidan. Det är förmodligen redan påverkat av vem du följer, vilket innehåll du interagerar med och var du befinner dig. När du bläddrar kanske du märker att vissa Reels-videor har etiketten “Utvald” ovanför titeln.

Enligt Instagram, “Om din rullvideo visas i Discover kommer du att få ett meddelande. Utvalda rullar är ett urval av offentliga rullar som valts ut av Instagram för att hjälpa dig att upptäcka originalinnehåll som vi hoppas kommer att underhålla och inspirera dig.”

Hitta en rullfilm

Så här hittar du Reels-videor att titta på på Instagram:

Tryck på sökikonen längst ned på skärmen. Tryck på Reels-videon högst upp. Du kan se fler Reels-videor genom att rulla nedåt på skärmen.

Du kan också se rullarna förberedda av personerna du följer genom att svepa på huvudskärmen.

Söker efter en Reels-video med en låt eller hashtag

Du kan se andra videor skapade med samma spår eller tagg genom att trycka på låtens namn eller hashtag under en Reels-video.

Om du trycker på Använd ljud på en Reels-ljudsida kan du spela in en Reels-video med samma låt eller ljudinspelning.

Du kan söka efter taggar med sökfältet högst upp.

Hur sparar man Instagram Reels-video, hur laddar man ner video?

Reels låter dig spela in och redigera korta videor på upp till 15 sekunder på Instagram-kameran. Du kan lägga till effekter och musik till Instagram Reels-videor eller använda din egen ursprungliga röst.

Så här sparar du en Reels-video från Instagram-appen:

Tryck på kameraikonen längst upp till vänster på Instagrams hemsida eller svep åt höger var som helst på hemsidan. Bläddra tills du kommer till Reels nedan. Tryck och håll ned videoinspelningsikonen eller tryck för att starta inspelningen och tryck igen för att avsluta klippet. Du kan använda kamerarulleikonen längst ner till vänster för att lägga till en video från din kamerarulle. Tryck på vänsterpilsikonen för att titta på, trimma eller radera föregående video du spelade in. Tryck på högerpilikonen för att lägga till klistermärken, ritningar och text till rullarna eller ladda ner Reels-videon du gjorde till din enhet. Använd skjutreglaget längst ned för att redigera texten när du vill att den ska visas. Om du vill ändra ditt omslagsfoto och skriva en bildtext trycker du på högerpilen och sedan på Omslag. Om du vill dela din video i Stories istället för Discover, tryck på Stories högst upp. Tryck på Dela och sedan på Klar.

Du kan spela in en eller flera videor på upp till 15 sekunder. Förloppsindikatorn längst upp visar hur länge du har spelat in. Om du delar Reels-videon med Discover, kommer den också att visas på fliken Reels i din profil.

Vad är Instagram Reels-video, hur man gör, sparar och hur man laddar ner Reels-video?

Du kan inte använda interaktiva klistermärken som omröstningar, frågor och svar, utmaningar i rullarnas video.

Lägga till musik och effekter till Instagram Reels

Du kan lägga till musik och effekter till Instagram Reels-videor genom att trycka på följande i verktygsmenyn till vänster på skärmen efter inspelning:

Du kan söka efter en låt i vårt musikbibliotek genom att trycka på notikonen. Den del av musiken du väljer läggs till på rullarna. Tryck på uppspelningsknappen för att ändra hastigheten på rullarnas video. Du kan ändra både video- och ljudhastighet med den här ikonen. Tryck på smileyikonen för att lägga till kameraeffekt på rullarna. Svep åt vänster från botten av skärmen och välj en effekt. Om du vill se fler effekter sveper du hela vägen åt vänster och trycker på förstoringsglasikonen. Tryck på klockikonen för att ställa in längden på videon. När du kommer tillbaka till videon visas en nedräkning innan du börjar spela in. Du kan se slutet av ditt senaste klipp med den dubbla fyrkantsikonen. Tryck på det genomskinliga fotot för att ställa in det att fortsätta i nästa video innan du sparar. Den här ikonen visas bara efter att du har sparat den första videon.

Dessutom kan du också spela in Reels-video med din egen röst.

Spara och redigera utkastrullar

Spara din inspelade Reels-video till din kamerarulle innan du delar den. Utkast stannar här tills du delar eller tar bort dem. Det finns ingen utkastgräns på Instagram.

Observera att musik du lägger till från Instagrams musikbibliotek inte kommer att sparas när du laddar ner Reels.

Sparar ett utkast av rullar

Tryck på högerpilikonen och spara Reels-videon. Tryck på högerpilikonen och sedan på Spara som utkast längst ned.

Redigera ett rullutkast

Gå till din profil Tryck på fliken Reals Tryck på Drafts Tryck på Reels-videon du vill redigera

För att spara rullarnas utkast till kamerarullen

Tryck på högerpilen på rullarna som du spelade in. Tryck på ikonen Spela in till vänster

Hur redigerar man rullutkast på kamerarulle?

Tryck på kameraikonen längst upp till vänster på startsidan eller svep åt höger var som helst på skärmen. Scrolla ned till Reels. Tryck på rektangelikonen längst ner till vänster och välj skissen eller videon du vill dela från din kamerarulle.

Höjdpunkter i Reels-videor

Reels-videor med Highlights väljs av Instagram för att visa Reels som många kanske gillar och från olika kreatörer. Instagram väljer Reels-videor som kommer att visas under en tidsperiod baserat på deras genre, stil och hur roliga de kan vara.

Endast Reels-videor från offentliga konton förstärks. Om din rullvideo visas får du ett meddelande från Instagram.

Vem kan se och dela rullvideor?

För offentliga konton: Alla på Instagram kan se och dela dina Reels-videor. Användare kan se dina Reels-videor på platser som Discover och effekter, hashtags och ljudsidor.

För privata konton: Endast godkända följare kan se och dela Reels-videor. Om någon delar din Reels-video kan bara dina följare se den. Ingen kan spela in en Reels med din ursprungliga röst.

Vad är Instagram Reels-video, hur man gör, sparar och hur man laddar ner Reels-video?

Observera att Reels-videor som lagts upp på Discover kommer att visas på Reels-fliken på deras Instagram-profil. Rullar som du lägger upp på startsidan kommer också att visas på din profilsida. Innehåll i berättelser och rullar som delas med DM kommer att försvinna inom 24 timmar och kommer inte att visas på din profil.

Ta bort Reels-video på Instagram

Gå till din profil. Tryck på fliken Reels. Tryck på Reels-videon du vill ta bort och tryck sedan på *** (iPhone) eller ellipsikonen (Android) längst ned. Tryck på Ta bort > Ta bort.

Reels videorapportering

Om du tror att en Reels-video strider mot Instagrams riktlinjer för communityn kan du rapportera den till det sociala nätverket.

Följ stegen nedan när du är i Reels-videon du vill rapportera.

Tryck på ikonen *** (iPhone) eller tre punkter (Android) uppe till höger på Reels. Tryck på Rapportera. Följ instruktionerna på skärmen.

Det är allt för vanliga frågor och tips om Instagram Reels, vi kommer att förbereda artiklar om dem när nya funktioner kommer ut.

Bästa Reals redigeringsappar

För de som vill räcka upp handen medan de gör rullar och lägga till en kreativ touch till ditt innehåll, kan du se listan över de bästa redigeringsapparna för Instagram Reels för iOS- och Android-enheter nedan.

Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner...

splitsa

En enkel men viktig app. Splice är faktiskt en äldre app från Reels. Denna mångsidiga app är idealisk för att klippa/beskära bilder. Du kan göra lager och kombinera dem också. Vi kan inte säga att filtren är de bästa, men övergångseffekterna är mycket framgångsrika.

Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner...

föregångare

När det kommer till visuella effekter, filter och/eller grafik är Prequel utan tvekan en av de bästa redigeringsapparna för Instagram Reels. Varje gång du öppnar appen kan du se nya filter och effekter som lagts till. Även utan Pro-prenumerationer har den många funktioner du kan prova.

Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner...

Apple Clips

Apple Clips är en smidig, målmedveten och effektiv Reels-redigeringsapp. Den är också extremt enkel att använda. Du kan lägga till filter, textbubblor, klistermärken och emojis med denna app.

Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner...

filea

Om du vill lägga till 90-talseffekter eller futuristiska färgtoner till dina videor, prova Filto. En allt-i-ett videoredigeringsapp, Filto erbjuder massor av filter och låter dig även spela med ljudet.

Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner...

RetroCam

Reels är ett videoformat, men om du vill skicka stillbilder är RetroCam ett av de bästa. Som namnet antyder är det en app som låter dig använda 90-talseffekter.

Vad är Instagram Reals, hur man använder det, delning och andra funktioner...

VN Video Editor

Om du behöver en riktigt professionell app bör du prova VN Video Editor. Även om den har extremt avancerade funktioner, har den ett användarvänligt gränssnitt. Den erbjuder justering av färg och ljuskurva, filterjustering, bild-i-bild-funktioner och videouppspelningseffekter som zoom och bakåtspolning.

Relaterade artiklar

Back to top button