Vad är Huawei 4D Predictive Focus Camera –

Huawei har alltid varit känt för att föra samman många AI-relaterade kamerafunktioner. Dessutom, även om dessa i början var funktioner avsedda för dess mest kraftfulla och dyra avancerade terminaler, nådde de gradvis en mängd olika prisklasser.

Även om Huawei-terminaler har manuella eller professionella funktioner, föredrar de allra flesta användare att peka, skjuta och göra resten till terminalen. Av denna anledning är många av de mer intressanta funktionerna utformade för att hjälpa uppnå bästa resultat i våra fotografier, när olika yttre faktorer gör det svårt att arbeta. Det är här verktyg som Huaweis Predictive 4D Approach kommer in i bilden.

Vad är Huaweis Predictive 4D Focus?

Så kallade 4D prediktivt fokus med artificiell intelligens , låter Huaweis mobiltelefonkamera automatiskt upptäcka och följa ett rörligt föremål, samtidigt som fokus justeras i realtid för att hjälpa dig att ta en skarp bild. Denna funktion finns i menyn “Inställningar”, som finns i det övre högra hörnet av skärmen, efter att du har aktiverat motsvarande fält.

Använd tips

För att AI-baserat 4D-prediktivt fokus ska fungera korrekt behöver vi: se till att kameran är stabil och att det finns en tydlig kontrast mellan förgrund och bakgrund så att rörelse av ett föremål kan upptäckas utan störningar. Att aktivera det är vettigt när rörliga bilder tagna med en mobiltelefon är för suddiga.

För att det ska fungera korrekt måste vi också överväga andra viktiga aspekter:

  • Rör inte sökaren för att fokusera : Brännvidden för föregående fokus bibehålls under en viss tid. I det här fallet måste vi öppna kameran igen för att aktivera 4D-förutsägande fokus med AI.
  • För att hålla avståndet från att vara för kort: i detta fall kan det hända att lasersensorn inte upptäcker förändringar i objektets position, och funktionen kanske inte är aktiverad.
  • Mycket mörk miljö : Vi måste undvika situationer med svagt ljus eftersom sensorn inte kommer att skilja mellan motiv och bakgrund så bra.
  • Mycket snabba eller mycket långsamma rörelser: Förutsägande 4D-fokusering med AI, kan inte spåra motiv som rör sig för snabbt. Omvänt, om objektet rör sig för långsamt, kanske lasersensorn inte upptäcker förändringar i objektets position.
  • För lite att spåra : funktionen aktiveras inte om objekten rör sig för små, även om vi trycker på skärmen för att fokusera den manuellt.

Relaterade artiklar

Back to top button