Vad är Handoff på iPhone och vad är det till för –

Vad är Handoff till för?

Handoff är en av förmånerna du har om du gillar Apples ekosystem, i synnerhet om du huvudsakligen använder iPhones, iPads och Macs, även om det också fungerar med Apple-klockor, men det kanske inte är så användbart på den senaste enheten som 3 nämnde ovan.

Enkelt uttryckt kan vi definiera Handoff som en funktion som ger dig möjlighet att starta en åtgärd på en enhet och fortsätta på en annan. Du kan till exempel börja redigera ett textdokument på sidor på iPad och, utan att röra någonting alls, fortsätta redigera direkt på din Mac, eller ett annat exempel, du besöker en webbsida via safari på iPhone, och för att du vill se den på en lite större skärm går du direkt till iPaden.

Det vill säga, med hjälp av Handoff kan du starta en åtgärd på en enhet och fortsätta den på en annan, utan att förlora ur sikte vad du höll på med. Den här funktionen kan användas med många Apple-applikationer som Calendar, Contacts, Pages, Safari … och det finns till och med många utvecklare som har implementerat den här funktionen i sina applikationer också.

Krav för att använda Handoff

Först och främst, och även om det verkar uppenbart, måste du ha minst två Apple-enheter som stöder den här funktionen, det vill säga en iPhone, iPad, Mac, Apple Watch eller iPod Touch.

För det andra måste enheterna som nämns ovan uppfylla följande krav:

 • När det gäller en iPhone, iPad eller iPod Touch som har uppdaterats till iOS 8 eller senare.
 • För Mac är detta OS X Yosemite eller senare.
 • För Apple Watch med watchOS 1.0 eller senare.

Slutligen måste de enheter du vill använda Handoff med finnas i närheten och uppfylla följande krav.

 • Varje enhet är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
 • Alla enheter har Bluetooth aktiverat.
 • Enheterna har Wi-Fi aktiverat.
 • Alla enheter har överlämning aktiverad.

Aktivera HandOff så här

Om du har minst två överlämningskompatibla enheter och vill använda dem måste du aktivera den här funktionen på dessa enheter, för detta rekommenderar vi att du följer stegen nedan.

 • På en Mac: Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt. Väl här väljer du “Tillåt överlåtelse mellan denna Mac och dina iCloud-enheter.”
 • På din iPhone, iPad eller iPod Touch: Gå till Inställningar> Allmänt> AirPlay och Handoff och aktivera Handoff.
 • På Apple Watch: I appen Liphone Watch, gå till Allmänt och välj Aktivera överlämning. Apple Watch stöder användning av HandOff från en klocka på en iPhone eller Mac.

Det är så enkelt

Om du har nått denna punkt och vill veta hur du använder den här funktionen, som säkert kommer att ge dig nöjet att arbeta med olika Apple-enheter, måste du följa dessa steg.

 1. Öppna en app som fungerar med Handoff, som vi nämnde tidigare, inte bara är Apples egna appar som ger dig möjligheten att göra Handoff, utan vissa utvecklare har implementerat den här funktionen i sina appar också.
 2. Använd en app för att starta en uppgift, som att skriva ett e-postmeddelande eller ett dokument.
 3. Fortsätt den här uppgiften på en annan enhet, för detta:
  • Om du byter till en Mac klickar du på ikonen Handoff-appen i Dock.
  • Om du byter till en iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du appväljaren på samma sätt som när du byter app och trycker sedan på en app längst ned på skärmen.

Relaterade artiklar

Back to top button