Vad är Facebook Dating och hur används det?

Om du undrar vad Facebook Dating är, är projektet ett nytt steg som internetjätten erbjuder som en dejting- och dejtingtjänst. Vi förklarade hur Facebook Dating som publiceras i USA fungerar.

Vad är Facebook-dejting?

Facebook introducerar sin nya dejtingtjänst som ett sätt för Facebook-användare att bygga meningsfulla relationer med det de har gemensamt (intressen och grupper, etc.). För att träffa nya människor på Facebook Dating behöver en separat profil skapas och plattformen har även integrerats i Instagram så att du kan dela Instagram-inlägg direkt på Dating-profilen och lägga till både Facebook- och Instagram-användare till privata ‘crush’-listor.

Du kanske är skeptisk till vad Facebook Dating är och vilken typ av plattform det är. Trots allt, även om Facebook är ett populärt medium, är dejting en väldigt personlig värld. Men om du inte hittade det du letade efter på Tinder eller Okcupid, kan du överväga Facebook Dating för att hitta en partner. I Facebooks Dating-app kan du ha full kontroll över andra som skickar meddelanden till dig såväl som bilder, videor, genom att sätta begränsningar.

Vilka funktioner erbjuder Facebook Dating?

Några av de framträdande funktionerna i Facebooks Dating-applikation är följande:

Instagram-inlägg kan läggas till i Facebook Dating-profilen. Du kan gå med i evenemang och grupper för att se personer med liknande intressen. Men kom ihåg, du kommer att synas av dem också. I år kommer Facebook även göra det möjligt att lägga till Instagram- och Facebook-berättelser till din Dating-profil.

Hur fungerar Facebook-dejting?

Skapar din profil

Uppdatera Facebook-appen för iOS eller Android för att säkerställa att du kör den senaste versionen av appen. Facebook Dating kommer att visas på en ny flik i huvudmenyn i Facebook-mobilappen. Gå dit för att välja Facebook Dating och skapa en Dating-profil.

Vid denna tidpunkt kan du ange dina personuppgifter såsom ditt yrke, utbildning eller längd, oavsett om du har barn eller inte. Facebook kan föreslå bilder och information som du kan använda på din profil.

Obs: För att använda Facebook Dating måste du vara 18 år eller äldre.

Att fånga en match

Under installationen kommer Facebook Dating att be dig ange kön och sexuell läggning för personer som intresserar dig. Du kommer att se inkluderande sexuell läggning och könsalternativ, som transpersoner, och du kommer att kunna välja vem du är intresserad av eller inte i appen. Ingen av denna information kommer att delas med potentiella matchningar.

På Facebook Dating kommer du bara att föreslås för personer som ingår i Dating, och du kommer att erbjudas förslag baserat på dina preferenser, intressen och andra aktiviteter på Facebook. Med Dating-applikationen kan du upptäcka personer som inte är i din vänkrets men träffas på många gemensamma grunder. Facebook Dating kommer inte att matcha dig med dina Facebook-vänner om du inte lägger till varandra på din “hemliga crush”-lista.

Kommunicera med någon du matchar med

På Facebook Dating behöver du inte svepa om du är intresserad av någon. Du kan kommentera Facebook-vänprofilen direkt, tryck på “gilla”-knappen för att låta dem veta ditt intresse. Om du inte är intresserad kommer du att passera. Alla dina aktiviteter finns kvar på Facebook Dating och delas inte med Facebook.

Vad är den hemliga crush-listan?

Vad är Facebook Dating och hur används det?

Secret crush aka “hemlig kärlek” är en funktion av Facebook Dating. Du kan välja upp till nio Facebook-vänner eller Instagram-följare att lägga till i din hemliga crush-lista. För att lägga till Instagram-följare måste du länka ditt Instagram-konto till Facebook Dating.

Dessa kontakter får ett meddelande om att “någon är kär i dem”. Om han lägger till dig på den hemliga crush-listan är det en match. Om din platonska crush inte finns på Facebook Dating och inte skapar en lista eller lägger till dig på sin lista, kommer de aldrig att lära sig någonting.

När kommer Facebook Dating att finnas tillgängligt?

Facebooks dejtingapp finns för närvarande i USA och 19 länder. Turkiet är inte bland dessa länder för närvarande. Det förväntas att funktionen kommer att vara tillgänglig för alla länder, särskilt Europa, inom en snar framtid.

Relaterade artiklar

Back to top button