Vad är en process och hur man inaktiverar den –

Vad är den körbara processen för Anti-Malware Service

Den körbara antimalware-tjänsten är en Windows-process. Såvida den inte har manipulerats av någon annan programvara är den här processen 100 % laglig och pålitlig, vi behöver inte oroa oss om den har laddats in i minnet. Denna process är relaterad till Windows Defender och de olika säkerhetsåtgärder som Windows 10 innehåller som standard. Tvärtemot vad många tror det är inte ett falskt antivirus installerat på Windows , eller ett virus som utger sig som Windows programvara. säkerhet. Detta är en Windows-specifik juridisk process.

Denna process är laddad Körbar fil “MsMpEng.exe” operativ system. Eftersom Windows Defender är integrerat i själva Windows-kärnan (i motsats till vad som händer när vi installerar oberoende säkerhetsprogram), kommer denna process alltid att laddas in i minnet, även när vi använder ett antivirus från tredje part.

Vanligtvis förbrukar denna process inte PC-resurser när den är inaktiv. Den kommer bara att använda CPU, RAM och disk när vi kör en systemsökning efter hot. Men det kan hända att denna process av olika anledningar orsakar resursförbrukning och saktar ner din dator.

Förhindra att MsMpEng.exe använder stora mängder CPU eller RAM

Om vi ​​använder Windows Defender som vårt primära antivirus, kan den här processen göra att den konsumeras när den analyserar säkerheten för vår dator. Till exempel när vi laddar ner filer från Internet packar vi upp filen eller när vi ansluter en extern hårddisk till en PC. Tills vi genererar filöverföringar kommer de inte att förbruka resurser om inte manuell analys startas.

Om av någon anledning denna process förbrukar mycket RAM eller mycket processor , kan vi utföra följande kontroller för att säkerställa att allt är korrekt.

Se till att din dator är fri från skadlig programvara.

En av de främsta anledningarna till att resursförbrukningen för denna process kan skjuta i höjden är på grund av förekomsten av skadlig programvara. Det kan till exempel hända det virus kommit in i datorn, inte upptäckt av antiviruset, och försöker göra sitt jobb för datorn. Således upptäcker Windows Defender misstänkt aktivitet och försöker ta reda på vad som händer. Och resursanvändningen växer exponentiellt.

Vi kan prova att köra ett bärbart antivirus- eller säkerhetsprogram som Malwarebytes skanna PC parallellt med Windows Defender … På så sätt, om det finns någon dold skadlig programvara, kommer vi att upptäcka den, ta bort den och den körbara processen för anti-malware-tjänsten kommer att använda vad den alltid gör.

Kontrollera integriteten för Windows-filer

Det kan hända att problemet inte ligger i själva antivirusprogrammet, utan i Windows. Med tiden dyker det upp filer som blir skadade och orsakar PC-fel. Var 6:e ​​månad med nya versioner av Windows, installeras systemet automatiskt om och brukar fixa många problem av denna typ. Det skadar dock aldrig att köra en fullständig systemsökning med följande CMD-kommandon:

chkdsk C: / F / R

Vi kan också köra följande kommandon för att analysera och reparera andra aspekter av operativsystemet:

sfc / scannow Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth

Efter att du har startat om din dator bör Windows fungera normalt igen och ingen av operativsystemets funktioner ska orsaka problem igen.

Konfigurera Windows Defender-funktioner korrekt

Denna process kan också orsaka problem på grund av felaktig konfiguration. Detta händer till exempel om den startar en automatisk analys när vi använder datorn (och inte när den är inaktiv) eller analyserar sig själv.

I det första fallet är det nödvändigt att korrekt konfigurera programuppgiften för att starta automatisk analys. För att göra detta kör vi kommandot “taskschd.msc” i webbläsaren Windows 10 och navigerar till katalogen: Task Scheduler Library> Microsoft> Windows> Windows Defender. Här finner vi ” Schemalägga en Windows Defender-skanning “Och vi kontrollerar villkoren som vi konfigurerade på triggerfliken.

Om vi ​​vill kan vi skapa en ny trigger vid en tidpunkt då vi inte använder en PC.

Vi kan också skapa ett nytt undantag i Windows Defender-inställningarna så att det ignorerar och inte skannar den körbara processen för Anti-Malware-tjänsten. Detta kommer att undvika irriterande förseningar när du försöker analysera dig själv.

Inaktivera körbar antimalware-tjänst

Det enda sättet att inaktivera och ta bort denna process är att inaktivera Windows Defender. Och, naturligtvis, rekommenderar vi inte att göra detta. Bortsett från det faktum att Microsoft inte tillåter dig att göra detta (även med registret), kan det äventyra din dator om du tar bort detta säkerhetsprogram. Därför är det bättre att inte göra detta. Även om vi installerar ett antivirus från tredje part, kommer det att ta hand om att inaktivera det och få kontroll över det.

Om du ändå vill inaktivera den måste du ta till program som t.ex Försvarskontroll eller NoDefender som gör det möjligt för oss att genomföra denna praxis.

Vad kan vi göra om den körbara anti-malware-tjänsten förbrukar mycket CPU eller RAM: inaktivera Windows Defender realtidsskydd … Genom att göra det riskerar vi vår dator lite, men vi låter inte denna process sakta ner vår dator. Vi kan inaktivera detta skydd i själva Windows Defender-konfigurationen.

Naturligtvis kommer det att vara bättre att installera annan säkerhetsprogramvara efter det. Så att det inte är några problem.

Relaterade artiklar

Back to top button