Vad är en bärbar VPN och brandvägg och hur de förbättrar säkerheten –

Varför är det farligt att ansluta till osäkra nätverk

Ansluter för närvarande till Wi-Fi-nätverk väldigt vanligt. Vi har många alternativ till vårt förfogande. Vi kommer att hitta nätverk på flygplatser, köpcentra, bibliotek … På nästan alla offentliga platser där det vanligtvis är mycket folk. Men det betyder förstås också att det kan finnas osäkra nätverk.

Hackare kan ställa in ett Wi-Fi-nätverk för att stjäl användarinformation … Till exempel, se din webbhistorik, samla in data, omdirigera trafik … Allt detta kan påverka säkerheten och integriteten när du ansluter till Internet från våra enheter.

För att undvika dessa problem kan vi använda vissa verktyg. Ett exempel är VPN vars jobb det är att kryptera anslutningen och ge en säkrare surfupplevelse. De är verkligen användbara när vi ska ansluta till offentligt Wi-Fi som vi inte kan lita på. Detta görs för att hålla anslutningen privat och för att minska risken för problem.

Wi-Fi-nätverk som inte har kryptering eller använder föråldrad kryptering kan utgöra ett särskilt hot. De kunde ha skapats av hackare som lockbete, men även ett legitimt nätverk kunde attackeras och användas för att komma åt andra anslutna datorer.

Men förutom att bara tänka på mjukvarunivå kan vi också ta fysiska enheter till ditt konto. Vi ska prata om det här. Vi kommer att förklara vad en bärbar VPN och bärbar brandvägg är. Två typer av fysisk utrustning som kan bidra till att förbättra vår säkerhet när vi är anslutna till nätverket.

Bärbar brandvägg och VPN-säkerhetslösning

Vi vet alla att det finns många program som kan hjälpa hålla nätverket säkert … Vi kan prata om antivirus, brandvägg, webbläsartillägg … Detta är vad vi kan hitta för alla typer av operativsystem, eftersom det inte finns något som är 100% säkert och inte utsatt för någon form av attack.

Nu måste vi förutom datorprogram, i slutändan mjukvara, också tänka på hårdvara … Det finns enheter som kan hjälpa oss att förbättra säkerheten i vårt dagliga liv och även när vi reser, eftersom vi kan hitta bärbara enheter.

Det är där bärbar VPN och brandväggar komma till spel. Båda teamen hjälper till att förbättra säkerheten, undvika risker vid anslutning till nätverket. Vi kan till och med ta dem fysiskt och använda dem var som helst. De kompletterar säkerhetsprogramvaran vi installerar och som vi kan använda i vårt dagliga liv på vilken enhet som helst.

Bärbar VPN

VPN är ett mycket användbart verktyg för skydda dina anslutningar … De ökar säkerheten, till exempel om vi ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk, eftersom det krypterar innehåll och hindrar tredje part från att komma åt information och äventyra vår integritet. Vi installerar väldigt ofta en VPN-tjänst på vår mobiltelefon eller dator förutom webbläsartillägg.

Vi har också möjlighet att ha bärbar VPN … I grund och botten är det en enhet som fungerar som en mellanhand mellan vår utrustning och det Wi-Fi-nätverk som vi kommer åt. Ta till exempel det faktum att vi är uppkopplade på en cafeteria eller flygplats. Det här är platser där det finns många användare varje dag, och en hackare kan skapa ett nätverk för att attackera.

VPN-enhet fungerar som Wifi router för att ansluta oss till nätverket på ett säkrare sätt. Denna typ av enhet har OpenVPN- eller TOR-klienter och kan förbättra säkerheten när du surfar på nätet. Inbyggd firmware tillåter våra enheter att ha ett extra lager av säkerhet.

Som ett exempel kan du GL-AR150 , en liten enhet som kan bli ett säkert Wi-Fi-nätverk så att vi kan ansluta var som helst. De har oftast ett inbyggt batteri, så vi skulle till och med kunna använda det på bussen om vi inte har elanslutning.

VPN GL-AR150

Genom att använda alla möjligheter vi har kan vi ändra firmware och utför specifika inställningar på dessa bärbara VPN för att ytterligare förbättra säkerheten. Naturligtvis måste vi komma ihåg att anslutningshastigheten kommer att sjunka, vilket händer när vi använder en VPN-tjänst.

Den här typen av verktyg, oavsett om det är programvara eller fysiskt, är mest användbart när vi ska ansluta till trådlösa nätverk som kan vara osäkra. De kommer att kryptera anslutningen och hålla vår data säker hela tiden.

Bärbar brandvägg

Å andra sidan kan vi också hitta fysiska brandväggar och i många fall, även deras storlek gör att de kan vara bärbara och ta dem med sig till andra platser. I grund och botten kan vi säga att brandväggen fungerar som en mellanhand mellan nätverket och Internet. Till exempel, om vi ansluter till Internet från en dator, fungerar denna brandvägg som en mellanhand och blockerar eventuella osäkra anslutningar som kan finnas.

Brandväggen kommer att utföra uppdraget dataanalys som lämnar och går in i nätverket, eventuella förfrågningar som kan vara. Om det finns en begäran från en okänd eller misstänkt plats skulle jag blockera den. Detta är ett mycket intressant system för att förbättra säkerheten.

Bärbar brandvägg

Nu har vi återigen möjlighet att ha fysisk enhet … Detta är vanligtvis en dator med flera Ethernet-portar (oftast fyra) som gör att vi kan ansluta vår dator och ha säker navigering.

fysisk brandvägg kommer att ansvara för att filtrera de paket vi tar emot och skickar, och blockerar därmed de som kan vara osäkra. Vi kan anpassa den och skapa regler så att den agerar efter hur vi är mest intresserade. Det fungerar på samma sätt som ett datorprogram av den här typen, alltid med uppdraget att öka säkerheten vid visning.

Kort sagt, både VPN och bärbara brandväggar är enheter som kan vara mycket användbara tillägg när det gäller att förbättra nätverkssäkerheten. De kan komma väl till pass när vi reser och vi vill ansluta till nätverk som kan vara osäkra och hålla vår personliga information säker hela tiden och på så sätt förbättra vår integritet.

Relaterade artiklar

Back to top button