vad är Amazons ljudböcker och vilka är deras fördelar –

Vad är ljud

Hörbar är ljudboksplattform ägs av Amazon, som inte bara är dedikerad till att föra klassiker eller stora aktuella försäljningsframgångar till just detta ljudformat där någon annan läser var och en av dessa titlar åt dig, utan också skapar sin egen originalserie, vilket är till stor nytta.

Utan tvekan är Audible en av de mest intressanta tjänsterna för tillfället, men den förblir främmande för många som till och med kan blanda ihop sitt utbud med andra mycket olika saker som podcaster. Så vi kommer att utforska plattformen så att du vet allt du behöver veta, från hur det fungerar, till dess kostnad, exklusiva fördelar och mer.

Hur Audible fungerar

Audible är väldigt enkelt: det är en prenumerationstjänst. Detta innebär att du måste göra en månatlig betalning för att få tillgång till den och allt innehåll de erbjuder. Det vill säga som Netflix, Disney +, Spotify, Apple Music eller någon annan streamingplattform.

Vad hittar du i Audible

Audible erbjuder en mycket varierad katalog. Enligt dem har de mer än 90 000 artiklar som du kan ha obegränsad tillgång till, och det finns i stort sett allt från storsäljare till romanska romaner, science fiction-böcker, gåtor, självhjälp och personlig utveckling med mera.

Utöver allt detta finns även poddar och originalavsnitt som plattformen skapar och som, som sagt, lägger stor vikt vid alla de samarbetserbjudanden den erbjuder. Och om allt detta fortfarande verkar obetydligt för dig, röstas de viktigaste ljudtitlarna av välkända röster från alla länder. Till exempel i Spanien är Jose Coronado eller Leonor Watling två av många som du hittar.

För en detaljerad titt på allt det har att erbjuda kan du gå direkt till Audible-webbplatsen och där, under alternativet Utforska, bläddra bland höjdpunkterskategorierna, som har nyheter, poddsändningar, exklusiva och listor och samlingar efter ämne. väl kategoriserad. (biografier, fiktion, konst, action, teknik och vetenskap, historiska verk, humor, fantasy, etc.)

Hur mycket kostar Audible

Audible har ett månadspris på 9,99 euro. … Detta kommer att vara den avgift de kommer att debitera dig varje månad tills du bestämmer dig för att avbryta tjänsten, även om du är en ny användare kan du välja kampanjer som erbjuder minst en trettio dagars provperiod. Mer än tillräckligt med tid för att testa kvaliteten på tjänsten när det gäller hur plattformen och dess applikationer fungerar, hur inspelningarna låter, och försöka lyssna på en del av originalinnehållet för att se till att de kan göra stor skillnad.

Naturligtvis, med denna betalning kommer du inte att ha tillgång till allt tillgängligt innehåll. Det är sant att det finns ett stort antal spel som du kan njuta av, men ibland kommer det releaser som innehåller ytterligare betalningar i form av så kallade krediter.

Dessa krediter köps på själva plattformen och kan användas för självständigt arbete från en utökad katalog eller för nya paket som kommer in eller genereras av en specifik anledning.

Vad händer med de köpta ljudböckerna om jag avregistrerar mig

När du prenumererar på Audible ger de 9,99 € du betalar varje månad dig tillgång till standardkatalogen som erbjuds av plattformen, som består av över 90 000 titlar. Därför, när du slutar betala, kommer denna åtkomst att gå förlorad.

Men precis som Audible kommer det att finnas innehåll som du måste köpa oavsett månadsbetalning, när du avregistrerar dig från de köpta spelen kan du alltid få tillgång igen utan några begränsningar.

Det är också intressant att veta att om det är böcker från en annan butik (i ett annat land) kommer du att kunna lyssna på dem när du registrerar dig i en ny butik i ett annat land där Audible-tjänsten också är tillgänglig.

Kan du använda Audible i andra länder?

Audible är tillgängligt i flera länder, och det är viktigt att veta att för vart och ett av dem är språket inte det enda som kan vara annorlunda, inte heller katalogen, för i slutändan beror allt på vilken upphovsrätt som kan förhandlas eller inte.

Det betyder att Audible-innehåll i USA kommer att skilja sig från Audible-innehåll i Spanien. Det är sant att de flesta verk av större djup och betydelse tenderar att överlappa varandra, men andra gör det inte. Som här i Spanien kommer språket att vara spanska och berättandet på engelska.

Men kan du komma åt den amerikanska katalogen med ett Audible Spain-abonnemang? Svaret är nej, ditt konto är endast giltigt för butiken i det land där du registrerade det. Vad du kan göra är att omregistrera dig hos Audible United States eller något annat land, men det innebär att du måste betala ett andra abonnemang.

Fördelar med Audible ljudböcker

Vid det här laget undrar du kanske varför du ska satsa på Audible och inte en annan liknande plattform. Eller varför betala när du kan hitta ljudböcker med samma titlar skrivna av andra.

Tja, svaret ligger främst i ljudkvaliteten, spelarkomforten och de fördelar som tjänsten ger runt om i världen. För att du kan lyssna på dem i din egen takt och synkroniserar mellan olika enheter, så det är väldigt enkelt att fortsätta precis där du slutade. Förutom att kunna lägga till anteckningar med ett mycket lättanvänt markörsystem.

Och logiskt, eftersom de är mycket väl hörda, är kvaliteten på utbildningen när man betalar minimal. Och eftersom de exklusiva rösterna som många stycken låter som får dig att njuta av dem mycket mer tack vare intonation, rytm … allt detta betyder om du älskar att läsa men har ont om tid eller vill ta vara på möjligheten att gå framåt samtidigt som du gör andra aktiviteter, såsom bilkörning etc., Audible är en lösning och ett bra tillägg.

Var man kan lyssna på Audible

För att lyssna på böcker och annat innehåll som är tillgängligt på Audible behöver du bara komma åt plattformen via en webbläsare eller genom appar designade för Ios och Android. När du har dem, logga in på ditt konto och voila, du kan börja lyssna på vad du vill.

Om du inte kan spela eller ladda ner något, prova följande:

  • Se till att du har en internetanslutning och tillräckligt med bandbredd för att göra detta.
  • Om du försöker ladda ner via en mobilanslutning, se till att det enda aktiva alternativet i inställningarna inte är Wi-Fi.
  • Se till att du har tillräckligt med utrymme i din terminal för detta.
  • Slutligen, se till att ditt abonnemang är aktivt och att du är i din butik och inte i ett annat land där den här tjänsten är tillgänglig.

Slutligen har Audible, som är ett Amazon-företag, även Alexa-integration, så du kan be högtalaren på Amazon att spela boken du lyssnade på på din telefon, eller starta en ny.

För att använda Audible med Alexa är röstkommandon lika enkla som vad du skulle använda på andra tjänster som Spotify, etc. Det vill säga du kan be den läsa eller spela böcker åt dig med Alexa, läs (namn) i Audible. … »Och precis som du kan börja kan du också pausa, återuppta, gå vidare, söka, ändra uppspelningshastighet, hoppa över kapitel och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button