Vad ändras som standard när du startar från början i Windows 10 –

Och poängen är att det finns flera avsnitt som vi måste ha i åtanke i programvara av denna storleksordning, speciellt om vi inte är särskilt experter på den här frågan. Sanningen är att när vi installerar det från början, innehåller Microsoft redan några viktiga förkonfigurerade avsnitt. Allt detta beror förstås på hur Redmond Ett företag vill att vi ska arbeta med dess produkt, vilket vi inte behöver hålla med om.

Därav användbarheten vi finner i alla anpassningsbara alternativ som samma system ger oss. Faktum är att vi berättar allt detta för att det finns ett antal avsnitt som vi i regel måste ändra i förhållande till ursprungliga Windows-konfigurationen … Det här är de avsnitt som vi är intresserade av att justera eller anpassa för att passa våra egna behov, inte Redmonds.

Detta är något vi måste göra varje gång vi gör en ren installation av systemet, även om det inte är något vi gör dagligen. För att göra det enklare för dig kommer vi att prata om några av dessa viktigaste ändringar som vi rekommenderar när du börjar använda Windows.

Justera dina sekretessinställningar

Ett av de största klagomålen från Windows 10-användare och de som vägrar att uppgradera till det har att göra med systemtelemetri. Detta är användningsdata som Windows samlar in och skickar till Microsofts servrar … Det är sant att vi a priori inte kan inaktivera detta helt, men vi kan minimera det. För att göra detta, gå till Inställningar / Sekretess / Kommentarer och diagnostik, där vi anger alternativet för nödvändiga diagnostiska data istället för ytterligare.

Ändra standardappar

Operativsystemet erbjuder oss ett antal av sina egna standardapplikationer, så vi använder dem som standard när installera windows … Faktum är att de redan finns med, men i många fall är vi inte överens. Därför, för att specificera vilka vi vill använda, går vi till Inställningar / Appar / Standardappar. Det är här vi hittar standardwebbläsaren, musikspelaren, videospelaren eller fotovisaren.

Anpassa Windows-gränssnittet

Dessutom kan vi alltid göra Windows som vi vill. Från avsnittet Konfiguration / Personalisering har vi alltså möjlighet att göra detta. Här kan vi växla mellan ljust och mörkt Windows Läge , ställ in teman, ändra bakgrund, rådande färger, typsnitt, låsskärm, etc.

Konfigurera app- och komponentbehörigheter

Även från avsnittet Sekretess systemkonfiguration , det finns andra element som vi behöver justera. Således uppnår vi mer säkerhet och integritet för systemet, beroende på våra preferenser. Till exempel kommer vi att ha möjlighet att aktivera eller inaktivera webbkameran, mikrofonen, åtkomst till utrustningens plats, etc.

Kontrollera mottagandet av uppdateringar

Och slutligen, i avsnittet Uppdatering och säkerhet i inställningarna, kan vi också ändra beteendet för dessa element. Och att, med hänsyn till de problem som vi ibland har med dessa Windows-uppdateringar, kan det vara så att vi vill pausa dem, eller åtminstone skjuta upp dem några dagar. Detta är vad vi ställer in i avsnittet ovan.

Relaterade artiklar

Back to top button